Entry: PPSMI perlu diteruskan! Wednesday, March 11, 2009
6 comments

Name
October 20, 2011   10:20 PM PDT
 
gfjhskeoiwoia
dissertations
December 10, 2010   06:48 PM PST
 
Wow Impressive!Your blog is very informative. However, it is pretty hard task but your post and experience serve and teach me how to handle and make it more simple and manageable.
Thanks for the tips… Best regards.
miura
October 26, 2009   11:23 PM PDT
 
saya sgt2 bsetuju...untuk membangunkan negara kita bukan hanya perlu bahasa melayu.......bahasa lain penting kerana orang asing tidak faham bahasa melayu....bukan meletakkan bhs melayu pada taraf yg rendah tetapi untuk menjadikan negara lebih maju bhs kedua juga penting...........
puterafaiz
June 28, 2009   02:50 PM PDT
 
Huhu
aRFt
April 3, 2009   12:28 AM PDT
 
Aku xsetuju sangat..bila kita nak memperjuangkan bahasa melayu..kita selalu mengatakan kita lemah,sehingga anggap BM ni low class..sehingga bahasa melayu tulisan jawi pun dah hilang..mungkin ape yang saya kat ni ada yang xsetuju tapi fikirlah..kenapa x kuatkan lagi masa dan subjek bi je..BM melambangkan bangsa xjadi macam india BI kuat tapi miski..pandangan org yang pakar bahasa mereka ni orng lama dan berpengetahuan dan memandang kepentingan BM perlu dijaga dari segi Nahu,pantun,syair dan juga sebagainya..kenapa orang Melayu xmau memperjuang bangsa Melayu..sedangkan orang cina kalau nak minta kerja tempat diorang kena cakap mandrin selain Bi em fikir-fikirkanlah
Ain
March 20, 2009   08:18 PM PDT
 
aku setuju la sgt2 belajar dlm english nih. tak rugi ape2 pon. untung lagi ade lah. diorang yang pertahan bende nih cube lah tanye bdk2 yang masih belajar kat u ke ape. sbb slalu time2 kat u lah baru transition dari BM-BI ni berlaku. tanyelah betape susahnye dan mengambil mase yg lame nak adapt dgn terma2 sains dan maths dlm english. so kalau dah belajar awal2 kan senang.

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments