Monday, August 29, 2005
Pelaburan di internet.....Leh caya ker???

Assalamualaikum....

Hari ni aku nak berbicara mengenai pelaburan yg dilakukan di internet. Kadang2 aku sangsi gak dgn pelaburan ni. Takut kang nanti aku kene tipu. Tapi yg pasti keuntungan ngan dier agak tinggi berbanding ASB atau pelaburan simpanan tetap. Kalau anda pernah dengar website seperti Netbiz2u dan 4daily .

Aku mengambil contoh sistem pelaburan di Netbiz2u :
1 package = RM 10, katakan aku beli 100 packages. So aku kene bayar RM 1000. Jika setiap hari aku menonton iklan2 di Netbiz2u, aku akan dpt 1% komisen. Ini bererti aku akan dpt RM 10 setiap hari. Setiap bulan aku akan RM 10 X 30 hari = RM 300. Kalau setahun, aku akan dpt pulangan sebanyak RM 3650 (RM 10 X 365 hari) sedangkan modal aku hanya RM 1000. Fuhhh!!!!! Lumayan tu.

Tapi masalahnya ialah website2 pelaburan ini boleh dipercayai? Jika anda ada sebarang pengalaman mengenai website2 tersebut, leh dropkan ur comment kat entry ni agar dpt meyakinkan hati aku ni. Huhu

Posted at 10:46 pm by Faiz Nordin

penanya
April 27, 2010   01:58 AM PDT
 
apa sda jadi dengan penternak2 lintah tu, citer pasal lintah pun dah sejuk ni, kena tipu juga ke?
yazee
December 31, 2009   10:45 PM PST
 
yg korg caya sgt apesal
maniis
February 18, 2009   05:51 PM PST
 
panjang lah umur kau wahai iskandar....boleh tipu kat bloqstarz pulakkkkkk
soo
September 8, 2008   10:45 AM PDT
 
offis kat pj
spaQ
April 9, 2008   12:47 PM PDT
 
ops silap. akak masuk april 2006 daaa... Kot mana pun, akak reda dengan apa yg berlaku. Mungkin akak pernah terlupa & terlalai dengan tanggungjawag akak sebagai seorang hambaALLah. Ni la ujian Allah. Akak anggap semua ni peringatan Allah & akak kena muhasabah diri. Tapi, kalau betoi apa yg akak dengar pasal Iskandar.... Memang tak halal la. Penipu besar. Hari ni cakap A, Esok cakap B, Lusa cakap A balik.
spaQ
April 9, 2008   12:39 PM PDT
 
FORGET ABOUT MATRIXCASH. Tipah rasa tertifu sangat.... Beli 15 pin april04. Hubby pun beli, mak, bapak kat kampung sumua beli..... Baru2 ni dengar citer orang kuat dia pun dah hilang iaitu pioneer/ kalau tak silap CEO kot. Call opis 92829999 tapi dapt kat umah orang cina. Huwaaa...... Lessons learnt... Dalam hidup ni takde short cut nak jadi kaya...Baik jual nasi lemak depan umah
LATIF BIN KASIM
February 5, 2008   07:27 PM PST
 
semua nie tak bolih pakai dia org nie bolih digelar penipu cyber.Mula2 je hot cakap mcm2 lepas operasi 6 bln cau cicau kata org cina , org india pulak minam sande pum, company pun hilang nak cari pun tak bolih.org melayu nie tak serik2 sebenarnye.Ingat psl skim cepat kaya... tak serik2 termasuk lah aku
MATI-CASH
January 8, 2008   11:47 PM PST
 
MATRIXCASH....!!!
Ehmm.... semua lot aku dah beli.
1 lot = RM99.00
3 lot = RM297.00
7 lot = RM693.00
15 lot = RM1,485.00
Semua aku dah rasa. Akhirnya... TERKANTOI jugak aku. Kadang-kala orang akan mengambil kesempatan dikepercayaan yang kita berikan.
Harapkan pagar, pagar makan padi. Harapkan UPLINE, UPLINE membawa diri. Janji tak serupa bikin. Tabur janji pandai la. Nak buat itu la, ini la. Lepas tu bila timbul masalah, macam-macam alasan.
zaliegh
November 11, 2007   08:03 AM PST
 
ada sesiapa tahu macamana nak access website matrixcash....bantulah saya
Name
October 18, 2007   06:19 PM PDT
 
matrixcash dah xder ap dah.laman web pon dh jd semak samun.rugi duit aku
zaliegh
September 21, 2007   04:26 PM PDT
 
assalamualaikum..sy ni ahli matrixcash sejak setahu lepas. sekarang ni sy ada kat uk untuk tempoh 3 tahun. dulu saya boleh access website matrixcash dari uk ni. sejak 2 bulan ni tak boleh pulak. ada sesiap yang boleh bantu saya..
zaliegh@yahoo.com
Los Lobos
October 19, 2006   10:07 PM PDT
 
Mana ada masuk sebulan dah dapat pulangan....? Tak caya kau pergi sendiri lah website mereka...ada banyak ahli yang tak sabar nak jual lot mereka....tapi yang peliknya metrikcash tu sebenarnya jual webpage...tapi banyak isu yang timbul tentang pembayaran bonus! Tak banyak pulak ahli yg sibuk tanya pasal kenapa tak banyak webpage ujud dari ahli-ahli mereka!!Pada hakikatnya mereka yg join Matrixcash ni bukan minat pada e-dagang...Adakah portal ini berselindung atas tiket e-dagang....
Zaidi
August 1, 2006   02:21 PM PDT
 
Saya juga dah melabur 1485 di matrixcash.net dan telah 2 kali withdraw 4000 dan 1150 setakat ini. Alhamdulillah, setakat ni 100% company dah bayar kpd subscribers yg buat withdrawal. Utk details dan bukti, call saya 0196226206. TK.
HASMAH
July 11, 2006   03:09 PM PDT
 
PERCAYA..SEBAB DAH CUBA.
Sebulan lepas telah melabur sebanyakRM1485 dalam Matrixcash dalam masa sebulan dah dapt pulangan dan dapat cheque RM1000/-DAH BANK IN PUN...Kalau nak cuba melabur hubungi saya di hasmah@pd.jaring.my
Ain
October 10, 2005   03:50 PM PDT
 
takleh caya bulat. kalau nak caya pun based on experienced. sometimes yg sounds too good to be true tu yg takleh percaya...
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< August 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics