Tuesday, June 28, 2005
Sangap AF kat Kuantan

Assalamualaikum

Aku tak tau la since dr ari khamis ari tu, hidup aku seolah2 tak dpt memijak bumi. Sgt bz sehinggakan nak tgk af pun tak tgk sumer. Tu pun terpaksa tebal muker tgk kat mamak. Huhu. Cam mana nak citer apa yg berlaku eekk? Hehe. Jumaat hingg ahad lepas, aku ngan memember2 aku pi kuantan. Plan nak pi sana 8 hb tetapi disebabkan masing2 ada hal terpaksa pi jumaat lepas. Nasib baik leh awalkan hotel booking kat sana. Kami semua menginap di Swissgarden resort and spa di beserah, kuantan. Ari khamis plak sempat nak pi dating ngan my baby. Hehe. Pas antar my baby balik umah dier, aku balik banting dan esok paginya (Jumaat) kitaorg semua bertolak ke Kuantan. Seramai 7 org mengikuti trip ni. Sampai kat sana dlm tengahari then terus check in dan terus collapse sbb perjalanan selama 4 jam setengah jam amat memenatkan. Huhu.

Mlm tu ktorg pi makan kat sebuah seafood iaitu Phuket Seafood. Makanan kat sana sedap giler. Huhu. Pastu kitaorg pi balik hotel dan tido. Esoknya, kitaorg bangun awal dan pi breakfast. Pastu apa lagi, pi la mandi laut. Huhu. Best giler laut china selatan ni. Ombak kuat tu. Huhu. Pas puas mandi sampai petang, kitaorg pi jalan2 kat Teluk Chempedak. Pastu nak pi makan malam sambil tgk konsert af. So dok la carik kedai makan yg best tapi ada astro. Jumpa la satu kedai seafood iaitu Nara seafood kat Tg Lumpur. Soalan pertama yg kitaorg tanya ialah " Ada astro tak kak?" Hahaha. Org tanya menu apa but kitaorg tanya ada astro ker tak. Lawak giler tgk muker akak tu. Haha. Mana taknya dr 7 org yg pi, 4 drnyer minat af. Huhu. Tapi dah masuk kedai tu nak wat cam mana. So makan jer la dulu then baru pk pasal af. Nasib baik makanan dier sedap giler. Leh hirup tu tomyam dorang. Mmg kick nak mampus la tomyam dorang.

Still mencari astro. Jam waktu tu dah nak kat kol 9. Dlm pkran adalah mawi ngan felix dah wat show lom. Huhu. Akhirnya jumpa satu mamplair yg ada astro. Kitaorg pun masukla. Nak order makanan kenyang la puleekk. So kitaorg just order air sirap. Dgn hanya minum air sirap, kitaorg lepak kat situ smapai af habis. Mujurla dpt gak tgk mawi ngan felix nyanyi. Cumer tak dpt tgk yazer, akma dan amy nyanyi. Huhu. Kitaorg naik segan giler nak bayar. Mana taknya. Minum air sirap tapi lepak kat kedai mamak tu smapai 2 jam. Huhu. Sebagai kredit kat kedai mamak tu, aku attach gambar kedai tersebut. Kedai tersebut terletak di jalan teluk chempedak berdekatan dgn Bumiputra Commerce. So kalau korang pi kuantan nanti, singgah la kedai tu eekk. Sempat promosi ni. Hehe.

 


Lepas tgk af, kitaorg balik hotel dan collapse. Mujurlah dpt gak tgk af even tak tgk full. Kalau tak sangap la kitaorg mlm tu. Huhu. Esok ktorg balik dr kuantan. Aku sampai umah mlm terus amik duit pasar. Ari isnin laks aku ada kelas pagi kol 8. huaa:((. Semalam after kelas, aku sambut annivessary bulan ketiga with my baby so banyak spend masa ngan dier.Ari ni baru aku free nak update blog. Sorry sgt2.:d

Mengenai konsert minggu keempat, aku terkilan sbb idayu dah kuar. Vokal idayu yg dikatan sebagai 'over meter' atau pitching beyond adalah aset yg beliau ada. Vokal idayu juga setanding dgn jac. Tapi malangnya ini adalah akademi fantasia dan bukannya Malaysian Idol. AF yg tidak hanya tertumpu pada vokal tetapi elemen2 lain terutamanya personaliti. Personaliti idayu di akademi mungkin tidak disukai oleh sesetengah penonton. Memburukkan keadaan ialah apabila berita rompakan sebanyak RM 1.5 juta di rumah ayah beliau di Machang. Kenapa aku kata ini memburukkan keadaan?? Ini kerana, idayu sebelum ini pernah menafikan yg beliau adalah anak org berada tetapi berita ini telah menyahihkan segala2nya dan beliau rupanya adalah seorang anak Dato'. Mengenai persembahan2 lain, aku tak dpt komen lebih2 coz tak tgk dgn concentrate konsert tersebet. Mana taknya sambil tgk sambil giler. Huhu. Tapi yg best tgk mawi nari. Dah pandai dah dier nari ngan pompuan. Tak takut tunang marah ker abg mawi? Hehehe

Pemergian Idayu telah menurunkan standard vokal dlm AF3. Idayulah pelajar af3 yg paling menyerlah dlm vokal. Minggu ni AF3 akan dilangsungkan di Dataran Putrajaya di Prescint 3. Tempat yg terbuka dan percuma kepada semua. Aku harap seorang Ahli Parlimen dr Kedah iaitu Dato' Badrudin Amiruldin dtg ke konsert ini utk menilai sejauh mana Aznil telah merosakkan masyarakat Malaysia (Merujuk teguran beliau kepada Aznil). Huhu.

Sorry once again sbb tak update blog hampir seminggu. Still voting me kat malaysia Top blog. Klik sini tok mengundi.

Posted at 05:57 pm by Faiz Nordin

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< June 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics