Sunday, August 31, 2008
Saya juga Bermuzakarah Dengan Pas

Asslaamualaikum..........

Firstly, selamat menyambut hari Kebangsaan yg ke 51. Terus terang saya katakan, saya tiada semangat utk merasai kemerdekaan tahun ini memandangkan senario politik yg meruncing. For wat kita nak ingat kemerdekaan yg kita kecapi 51 tahun yg lepas jika kita masih mahu berbalah sesama kita dan perbalahan ini bakal mengheret kita kembali kepada zaman penjajahan. Itu sebab takder gunanya menyambut hari kebangsaan tahun ini sedangkan kita tiada usaha yg betul2 ikhlas utk mempertahankan kemerdekaan ini. Ini adalah suara anak merdeka yg bosan dengan keadaan politik Malaysia yg meruncing.


Tugas Terakhir di Pasar Malam Taman Sri Putra
Hari ini adalah hari terakhir saya mengutip cukai di pasar Malam Taman Sri Putra. Kerja ini telah saya lakukan sejak 7 tahun lepas iaitu sejak di Tingkatan 4 lagi. Saya telah menerima surat daripada Majlis Daerah Kuala Langat yg mengatakan berkuatkuasa 1 September 2008, mereka melalui Majlis Perwakilan Penduduk (MPP) akan mengambilalih pasar malam tersebut dan pasar2 malam lain di Daerah Kuala Langat. Surat ini sudah lama saya jangka sejak Negeri Selangor jatuh di tangan Pakatan Rakyat. Maka, dengan ini kedua2 pekerjaan part time saya iaitu Pengurus Dewan Orang Ramai & pengutip cukai pasar malam telah berakhir.


Muzakarah Bersama Wakil Pas
Hari Sabtu yg lepas merupakan tarikh yg kosong dalam diari saya. Mmg tiada apa2 program mahupun tugas yg perlu saya lakukan pada hari tersebut. Tak semena2, saya mempunyai 2 perbincangan dengan wakil Pas iaitu di sebelah pagi dan juga disebelah petang. Di sebelah pagi, saya bersama ayah saya telah bermuzakarah dengan En Hasnol iaitu wakil calon Pas bagi Kawasan DUN Morib dan juga En Hamdan yg setahu saya merupakan Setiausaha Pas Daerah Kuala Langat (Correct me if im wrong). Perbincangan adalah berkisar tentang pengambilalihan Dewan Orang Ramai & Pasar Malam. Alhamdullilah perbincangan berjalan dengan lancar dan everything ok even berlainan fahaman politik. Inilah yg saya mahukan. Walaupun berbeza fahaman politik tetapi perbincangan ke arah sesuatu yg positif utk masyarakat tidak perlu ada halangan fahaman politik. Di akhir muzakarah yg telah berlangsung hampir sejam tersebut, En Hasnol ada memohon maaf dari ayah saya sambil memegang erat bahu ayah saya. Terharu saya dengan kesediaan pemimpin Pas Kuala Langat tersebut dan ayah saya pun mengatakan fahaman politik tidak menghalang dari hubungan persaudaraan sesama Islam. Saya juga mencelah dengan mengatakan walaupun fahaman politik berbeza tapi perjuangan menegakkan agama, bangsa & negara perlu diperjuangankan bersama. Saya menerima respons yg sgt positif dari mereka berdua. Di sebelah petang, saya menerima satu lagi panggilan dari seorang penduduk yg dilantik menjadi Pengerusi MPP bag Zon Taman Sri Putra. Beliau mengajak saya utk minum petang bersama beliau di salah sebuah warong. Mulanya saya agak terkejut tapi dengan profesionalisme, saya menerima pelawaan tersebut. Sekali lagi saya bermuzakarah dan kali ini, saya telah dilantik utk meneruskan jawatan saya sebagai pengurus di Dewan Orang Ramai Taman Sri Putra. Saya amat terkejut mereka melantik saya kembali walaupun mereka tahu saya seorang ahli Umno. Saya tidak memberi jawapan kerana perkara ini saya perlu fikir.


Resign From Omni Oil Technologies
Saya officially telah resign dari Omni Oil Technologies pada hari Khamis yg lepas. Saya membuat keputusan utk resign selepas hanya 4 minggu berkerja di sana adalah kerana saya telah menerima tawaran dari Telekom Malaysia. Saya adalah pemegang pinjaman dari TM dan jika saya menolak tawaran tersebut, saya perlu membayar 4 kali ganda dari keseluruhan pinjaman saya. Jika saya menerima offer tersebut, segala pinjaman saya dengan TM akan menjadi biasiswa. Jadi, dengan berat hati, saya terpaksa menghantar resignation letter kepada Omni Oil Technologies. Terima kasih & ucapan maaf saya kepada En Fauzi selaku Finance Manager. Walaupun hanya 4 minggu tetapi saya seronok bekerja bersama mereka dan memberi satu pengalaman baru bagi saya.


Induksi di Taiping
Selama 2 minggu mulai 2 September, saya akan menjalani induksi di Kolej Multimedia Taiping. Selepas itu, barulah akan diketahui di mana placement saya di TM. Saya mengharapkan agar saya ditempatkan di sekitar Lembah Klang memandangkan keadaan ayah saya yg uzur. Selama 2 minggu, blog ini akan menjadi sawang tetapi saya cuber utk memberikan list buffet Ramadhan pada esok hari.


Salam Ramadhan
Selamat menyambut bulan Ramadhan 1429. Semoga kita menambahkan amal ibadah kita dalam bulan yg mulia ini. Selamat bersahur esok dan jgn luper niat berpuasa.
Salam Ramadhan dari Pakcik MMA.



Posted at 11:00 pm by Faiz Nordin

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< August 2008 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics