Friday, July 04, 2008
Minta Rakyat Malaysia Bertenang

Saya semakin risau dgn keadaan politik Malaysia sejak kebelakangan ini. Ekonomi pun boleh merudum jika keadaan ini berterusan. Dah la ada 2 akuan sumpah yg berbeza dari org yg sama. Apa kejadahnya ini semua? Aku serius marah biler akuan sumpah dipermainkan. Tak kisah la tertekan ker dipaksa ker tapi buatlah akuan sumpah kerana benar. Skang yg dah tentu salah adalah Balasubramaniam kerana 2 kenyataannya berza sama sekali. Akuan sumpah beliau yg pertama bagai nak rak hentam Najib tapi biler sampai akuan sumpah yg kedua, beliau menafikannya pula. Antara Najib yg buat konspirasi atau Anwar yg buat konsprasi atau kedua2nya sekali masih menjadi tanda tanya. Jadi adalah amat tidak elok apabila sesuatu kenyataan yg berat sebelah diberikan.

Saya bercakap utk pihak penyokong Anwar yg mati2 mempertahankan Anwar seolah Anwar ni maksum dan juga bagi yg anti Anwar yg mengatakan yg Anwar dgn pelbagai perkataan termasuk kaki gay & giler kuasa. Saya minta anda semua diam dari mengeluarkan kenyataan2 ini. Anwar manusia biasa yg mungkin tidak lari dari kesilapan. Bukan kita yg layak utk menafikan apa yg Anwar buat mahupun utk menghukum beliau sedangkan ini semua di bawah kuasa Allah. Jgn kita terlalu ekstrim sehingga membelakangi kuasa Allah. Jadi, saya minta semua pihak diam dan menunggu apa yg berlaku. Ingat, Allah tu maha Adil dan semua yg berlaku pasti ada hikmah. Percayalah pada Allah. Banyakkan doa dan buatlah solat hajat agar masalah ini tidak berpanjangan agar kita mengetahui pihak mana yg benar & pihak mana yg salah. So, stop bg kenyataan yg provokasi kerana jika tanggapan anda salah, anda juga boleh dikategorikan sebagai subahat. Anda mahu?

Walaubagaimanapun, saya setuju dgn nasihat Mufti Perlis iaitu Dr Asri Zainal Abidin agar kedua2 pihak iaitu Anwar dan Saiful Bahri ini melakukan Muhabalah atau bersumpah. Perlu diingat, muhabalah ni tak sama dgn akuan sumpah yg si Balasubramaniam buat. Ini sumpah kepada Allah. Cara lafaznya adalah seperti ini:
"Jika dia tidak melakukan kepada saya, laknat Allah kepada saya, jika saya melakukannya, laknat Allah kepada saya."

Walaupun Dr Asri ini pernah digelar bapak setan oleh MPT Parti Keadilan, Dr Badrul Amin, tapi saya amat setuju dgn nasihat ini. Saya sarankan agar JAKIM menjadi org tengah dan upacara sumpah ini dilakukan di Masjid Negara sambil memegang al-Quran. Ini bukan sumpah main2 tapi sumpah ini berlaknat. So, kepada penyokong kuat Dato Seri Anwar, sampaikan nasihat ini kepada beliau dan jika beliau yakin yg beliau tidak bersalah, lakukan sumpah ini demi kesejahteraan Malaysia. Begitu juga kepada Saudari Janna Mohd Zaki iaitu tunang kepada Saiful Bahri agar menyuruh Saiful Bahri melakukan sumpah ini jika benar Anwar meliwat beliau agar maruah Saiful & tunang beliau dpt dibersihkan dari kecaman hebat penyokong Anwar.

To Dato Seri Anwar Ibrahim mahupun Saiful Bahri, ada berani?

Posted at 10:01 pm by Faiz Nordin

Pakcik MMA
July 7, 2008   03:39 PM PDT
 
Wanny,
Allah tahu apa yg sednag berlaku. Kita serahkanlah segala2nya kepada Allah
Pakcik MMA
July 7, 2008   03:38 PM PDT
 
Katakrabun,
setuju with ur comment. I really appreciate u pro melayu even u seorang cina muslim. If u dont mind, i invite u to chat with me through YM. Ur opinion sgt bernas
Pakcik MMA
July 7, 2008   03:36 PM PDT
 
Kak munirah,
tol2. wait and see sapa berani
Pakcik MMA
July 7, 2008   03:35 PM PDT
 
Azrai,
Drama politik yg muak. Hahaha
wanny
July 7, 2008   02:43 AM PDT
 
owhs .. hehehe .. but then wat u said about malay is quite true .. xnak berusaha :)
Katakrabun
July 6, 2008   06:53 PM PDT
 
Silap Wanny. Saya pro Melayu kerana pada saya, berdasarkan sejarah, org2 Melayu lebih bersopan santun berbanding dgn kaum lain (saya asal berbangsa Cina tapi sudah di Islamkan..u faham2 sajalah cari kehidupan org Cina bagaimana). MAsa pilihanraya pun saya akan pastikan undi saya pergi kpd yg berbangsa Melayu. But it looks like history is going to defy me sebab org2 Melayu pun skrg sudah bertambah malas tapi nak cepat kaya dan mempraktikkan politik secara kotor seolah2 tiada pegangan agama.
wanny
July 6, 2008   03:23 AM PDT
 
katakrabun nie mesti sangat PRO UMNO kan .. hehehehe :)

ntah la .. kadang2 dah rase cam drama hindustan lak politik Msia nie :p

Najib kenal altantuya .. Bala hilang lepas tarik balik akuan .. DSAI pulak kene mcm tuhs ..

Xpe la .. Allah tahu sape yang betul sape yang tidak .. biar la yang tidak tuhs kalu x kene ape2 skrg .. tetap terime pembalasan die nanti ..

tapi sekarang nie nampak banyak dibayar CASH :D
Katakrabun
July 5, 2008   06:38 AM PDT
 
Saya tak fikir dua2 akan berani buat muhabalah kerana, pada pandangan saya, apa yang berlaku sebenarnya adalah plan mereka berdua berdasarkan perkembangan2 dan plot2 yg ditonjolkan selama ini. Satu perkara lagi berhubung dgn Saiful yg dikatakan tinggal di kondo yg sewanya mahal...yg ceritanya dikeluarkan di website2 pro DSAI dan kini heboh di ceritakan oleh tukang2 penyampai...satu soalan kepada semua...dah selidik siapa yg bayar sewa? Jgn jadi burung kakatua, org bercerita kita bercerita.
Munirah Abd
July 5, 2008   12:19 AM PDT
 
betul2x sumpah ngan Quran kan..senang citer..hhhuhuh
Azrai
July 5, 2008   12:09 AM PDT
 
Aku sokong tu.Tak bosan ker ngan drama politik ni?Kan senang kalo dedua org bersumpah jer ngan Quran.Sape yang tanak buat tu mmg nampak sgt la dok menipu.
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< July 2008 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics