Thursday, June 05, 2008
Pak Lah Tipu Lagi.............

Mulai sekarang, saya rasa kerajaan pimpinan Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi TIDAK layak dipanggil kerajaan BN. Lebih baik dipanggil kerajaan peribadi milik Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi. Sebab apa? Belum ada dlm sejarah pemimpin BN melakukan pembohongan besar tanpa henti dan tidak serik dgn mala petaka pada pilihanraya umum yg lepas. Syabas diucapkan kepada Pak Lah di bawah kerajaan peribadi beliau yg mencetuskan penipuan besar serta sekali lagi menyakiti hati kami bukan sahaja sebagai ahli UMNO tetapi sebagai rakyat jelata.



Saya rasa tindakan Pak Lah yg menaikkan minyak sebanyak 40 peratus serta kenaikan serentak tarif elektrik sgt tidak waras. Kenaikan 78 sen seliter bagi petrol dan RM 1 bagi diesel adalah lebih 2 kali ganda dari kenaikan 30 sen yg telah mencetus salah satu faktor kepada tsunami politik pada pilihanraya yg lepas. Saya percaya tsunami politik kedua yg lebih teruk akan muncul pada pilihanraya akan datang jika tindakan seperti org yg gagal matapelajaran Ekonomi ini terus berlarutan. Ditambah pula dengan tindakan pembohongan besar oleh beliau dan kabinet kerajaan peribadi beliau yg terang2 menipu rakyat. Kata nak umum hari ni tapi laksana bulan Ogos tapi ari ni bukan jer umum tapi terus laksana. Penipuan yg tak terkira. Penipuan terakhir beliau ialah ketika beliau membubarkan parlimen.



Pemberian rebet RM 625 setahun bagi pemilik kenderaan bawah 2000cc adalah tidak mencukupi utk menampung kenaikan minyak sebanyak 78 sen ini. Mengikut perkiraan, pemilik kenderaan yg sebelum ini membelanjakan hanya RM 150 sebulan utk petrol yg akan mencapai break even dgn pemberian rebet ini. Saya yakin ramai pemilik kenderaan yg membelanjakan petrol melebihi RM 300 sebulan especially jika tempat kerja jauh dari rumah.

Secara keseluruhan kerajaan boleh menaikkan petrol tetapi bukan sebanyak 78 sen. 78 sen terlalu banyak bagi negara yg menjadi pengeluar minyak seperti kita. Saya rasa kenaikan 20 sen sudah memadai dan Petronas masih mampu utk menampung subsidi kerajaan. Saya juga yakin selepas ini ramai yg akan pikir dua kali utk beli kereta melebihi 2000cc kerana kenderaan melebihi 2000cc bukan sahaja menggunakan minyak yg lebih banyak tetapi tidak mendapat pemberian rebet oleh kerajaan peribadi Dato Seri Abdullah.

Akhirnya, terima kasih kepada Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi serta kabinet di bawah kerajaan peribadi milik beliau atas penipuan yg sungguh menyayat hati serta memberikan rebet RM 625 seperti menganggap kami sebagai rakyat yg bodoh ekonomi.

Wassalam

*Saya tidak melayan komen yg akan menghentam kerajaan BN dan seterusnya menghentam UMNO. Kami sebagai ahli UMNO yg sentiasa sygkan UMNO pun tidak mengiktiraf pemimpin seperti beliau. Tu sebab saya lebih suker menggelarkan kerajaan pimpinan beliau sebagai kerajaan peribadi milik beliau*

Kredit gambar:
Malaysiakini

Posted at 12:16 am by Faiz Nordin

Joe Johari
August 26, 2008   06:10 PM PDT
 
Pak LAh Bangang tu tak layak jadi perdana menteri.. dia ni sama je dengan GUS DUR, bangang tapi nak jadi leader..
pakcik MMA
June 23, 2008   12:00 AM PDT
 
pmygcool,

saya setuju psl our mind but saya bercakap bukan psl itu. saya lebih argue di mana keuntungan petronas pergi. ni takder kene mengene ngan sikap malas org kita.
PMyangCOOL
June 16, 2008   10:31 PM PDT
 
Aku rase rakyat msia skrang ni dah terlalu senang... terlalu byk bantuan... pastu tak penah yang cukup... tak satu2 dorang mintak.... tp quality keje... competitive level masih truk... tak setanding ngan ape yg diminta... nak compare ngan negara lain... cube compare dari sudut development dorang plak... setanding ke? Aku rase lagi byk bantuan diberi... lg mengada2 rakyat jadinya... lebih2 lagi org2 BA... mintak mcm2.... kerajaan dah kasi... bukan nak berterima kasih... lagi nak hentam ... tu sbb kerajaan susah nak kasi.... skrang dah tiba masanya kite belajar jadi susah... lg susah kite nak dpt kan sesuatu... lagi kuat kite keje.... tp kalo sume disediakan... perlu tak keje kuat? lagi2 kaum kite sendiri yg kebanyakan nyer 'malas'... akan menjadi2 la nnt. Bukan aku nak sokong bende ni berlaku... tp ape la sgt kerajaan bleh buat... kalo ye pon kurang... aku rase 10 - 20 sen jer.... tu pon lepas ade rusuhan terbesar.... org mati2 sume... hohoh... berbaloi ke? lebih baik kite sendiri yg berubah. Positive dan trus happy.
pakcik MMA
June 16, 2008   09:22 AM PDT
 
pm yg cool,
begini. mmg la kalau kita kene positif thinking dlm isu sebegini and i really agree with ur statement mcm kurang rempit and kesesakan jalan raya. but kita ada petronas yg mana petronas wat perniagaan yg ada kepentingan kepada rakyat. satu lg, mana duit potongan subsidi akibat kenaikan minyak sebanyak 30 sen yg kata nk upgrade public transport. tu yg org marah sbb takder akauntabiliti dlm pentadbiran pak lah
PMyangCOOL
June 15, 2008   11:36 AM PDT
 
Aku rase, korang nyer comment ni byk pikirkan the negative site pasal minyak naik. Ape kate kite cube pikirkan the positive things of it. Aku rase kite toksah nak pikir pasal harga naik ke turun ke… itu sume harga global dunia. Dpt diskaun 30 sen lg. Kalo kita tak ikot ... mau bankrup Malaysia nnt. Patutnyer korang ni bersyukur sbb kerajaan nak tolong bg subsidi sume2 tu. Ringan skit beban korang. Dan sbb kan subsidi tu…. Tak patut pon nak naik harga… Sehari mase kenaikan harga minyak tu aku kene turun KL sbb ade hal… dan aku tgk ade byk bende yg best berlaku… contohnyer kurang kesasakan kereta, ramai org mula mengunakan motosikal, rempit TAKDE LANGSUNG dan mcm2 lg laa. Itu adalah masalah2 yang kerajaan sblom ni tak dpt nak handle. Kan bagus tu. Kurang rempit, kurang orang mati katak. Btul tak? Selain tu kite patut belajar berjimat, gunakan duit sebaik2nyer… beli barangan malaysia. Satu lg kite patut bantu kerajaan menghadapi masalah cam ni… ni baru skit dugaan, blom kene tsunami ke… gempe bumi ke… Bagi aku tekanan mcm ni bagus utk mase dpn negara, sbb kebanyakan negara yang bermasalah dulu, skrang ni semakin maju…. Rakyat lebih bersemangat bekerja, lebih competitive dan mcm2 la…… Contoh jepun… kene bom atom pon lek jer .. aku rase ade byk lg bende positif yg aku nak tulis tp cam malas jer… hehehe… ape kate korang plak pikirkan…. Lantak la korang ni BA ke BN ke… takde bende kerajaan bleh buat utk turunkan harga mintak… Mcm BA sume yg di janjikan kat kerajaan negeri pon masih tak nampak lg… so toksah nak bising2….
pakcik MMA
June 12, 2008   11:19 PM PDT
 
katakrabun,
substantial shareholder utk petronas adalah kerajaan. lagi satu, walaupun petronas tu syarikat, but perniagaan yg dier wat adalah hak rakyat jugak
Katakrabun
June 8, 2008   06:50 PM PDT
 
Kita kena faham bahawa Petronas adalah sebuah syarikat. Sebahagian dari keuntungan yg diperolehi telahpun diagihkan kepada pemegang2 saham dalam bentuk dividen...bakinya perlu disimpan oleh Petronas utk modal pusingan. Mcm bisnes lain jugaklah, bila untung kenalah simpan sikit utk besok nak berniaga pulak...jgnlah semua keuntungan dibelanja utk beli kereta mercedes. Dividen2 yg kerajaan dapat inilah (termasuk keuntungan2 investment lain) yg digunakan untuk memberi subsidi dan juga untuk pembangunan2. Sumber keuntungan Petronas bukan sahaja dari Malaysia tetapi atas usaha carigali di negara2 lain. Seperti juga di Malaysia, keuntungan telahpun diagihkan kpd pemegang saham dinegara lain. Kalau semua negara yg Petroans ada usahasama kata keuntungan Petroans hak mutlak masing2, apa yg tinggal kat Petronas? Pam minyak ajelah kot.

OK, berdasarkan subsidi RM625 setahun atau 30sen seliter yg diberikan oleh kerajaan, kita bukanlah membayar RM2.70 seliter dari harga asal RM1.92. Anggaran harga yg kita bayar bergantung kepada kereta yg kita guna adalah seperti berikut:-

jumlah harga
cc naik subsidi
800 0.30 2.22
850 0.31 2.23
1000 0.37 2.29
1200 0.44 2.36
1300 0.48 2.40
1400 0.52 2.44
1500 0.55 2.47
1600 0.59 2.51
1800 0.66 2.58
2000 0.74 2.66

Ni kalau Pak Lah baca ni sure dia sayang kat saya...silap2 boleh dapat jawatan Menteri takde Portfolio.

pakcik MMA
June 8, 2008   12:11 PM PDT
 
katakrabun,
kalau kita di Indonesia & Singapura, saya faham kenapa kita bayar petrol pada harga tinggi. tapi kita di Malaysia, yg ada minyak sendiri. ke mana untung petronas pergi. tu jer yg kita argue. bukan masalah tak syukur ker hapa
pakcik MMA
June 8, 2008   12:10 PM PDT
 
makcik9701,
nak ker dier wat camtu? hehehe
Katakrabun
June 8, 2008   08:48 AM PDT
 
Kepada semua yg telah memberi komen saya ucapkan terima kasih. Saya bukanlah kaya dan saya juga masih bekerja. Apapun yg terjadi saya pandang dari segi positif. Kalau kita ambil satu perkara shj dan pandang dari segi negatif kita tidak akan dpt menikmati hidup...kita kena tgk secara package. Mcm saya katakan sungguhpun harga minyak dinaikkan tetapi kerajaan masih lagi memberi subsidi RM625...ini bermakna harga minyak naik tidaklah terasa sangat. Kala uguna kereta bawah 1000 cc maka harga mungkin naik dlm 30sen, kalau guna kereta 1300cc harganya lebihkurang 40sen. Sekurang2nya dgn memberi subsidi cara begini orang negara luar tidak dpt menikmati subsidi yg hanya diberikan kpd rakyat Malaysia jiak dibandgkan dgn cara memberi subsudi melalui merendahkan harga minyak.
makcik9701
June 8, 2008   01:16 AM PDT
 
Pak Lah suh kite hidup jimat cermat ekh..kongsi keta, naik kenderaan awam sume..hah..suh dier buat dulu kongsi keta ngan menteri2 lain..naik lrt takpon komuter..biar dier tau mcm mane tak efisyennye lrt ngan komuter yg dier nk sgt kite naik tu..
pakcik MMA
June 7, 2008   11:56 PM PDT
 
mrkay,
jarang ko setuju pandangan aku psl Pak Lah ni. btw, thanks for ur support my friend. Mari kita selamatkan UMNO dari pemimpin mcm ni
pakcik MMA
June 7, 2008   11:55 PM PDT
 
katakrabun,
bukan masalah tidak bersyukur dan tidak berjimat tapi mana role model sebagai pemimpin? pemimpin dok belanja sakan then suruh rakyat berjimat. takder check n balance
pakcik MMA
June 7, 2008   11:53 PM PDT
 
wanny,
aku tak pernah delete msg ko. btw, tuh la. asek compare ngan singapore and indonesia.
Katakrabun
June 7, 2008   09:27 AM PDT
 
Bersykurlah sekurang2nya masih ada subsidi walaupun didalam bentuk lain...jgnlah nampak yg buruk sahaja dan yg baik kita tutup mata. Selepas diambilkira subsidi berbentuk wang tunai harga minyak naik lebihkurang separuh aje. Yg kereta leibh dari satu atau kereta besar2 tu tak payahlah subsidi sebab sudah lebih dari kemampuan org lain. Kalau dulu sebelum harga minyak dinaikkan org lebih kemampuan pun dapat subsidi jugak bila beli minyak jadi nampak tak adillah. Kalau nak jimat lagi, sesiapa yg sekarang ni belikan kereta utk anak2 sorang satu tu, guna satu kereta aje dan plan masa nak travel..jimat duit minyak, duit ansuran kereta dan duit maintenance...semua perbelanjaan tu dipusatkan utk satu kereta aje. Jgnlah nak hidup mcm org kaya tapi sebenarnya diluar kemampuan, manjakan anak2 yg masih menuntut tapi sudah dibelikan kereta...lepas tu bising sana bising sini. Sebenarnya kita tak perlu menjadi kaya atau banyak duit utk hidup selesa dan menangani kenaikan harga barang..cuma yg diperlukan adalah pemikiran yg waras dan perancangan yg baik. Masaalah akan timbul jika kita cuba hidup bergaya dan tidak tahu utk bersyukur dgn apa yg kita ada.
wanny
June 6, 2008   07:15 PM PDT
 
asal comment arie tuhs x kuar ?? hehehehhee

ntah laaa .. x tau nak cakap laa .. kerajaan suke bandingkan harga minyak kite ngn negara lain .. tp x sedar ke kite nie pengeluar minyak .. and minyak kite lak the best .. x patot la harge makin tinggi .. lalalalalalal ~~
pakcik MMA
June 6, 2008   01:00 PM PDT
 
makcik9701,
yeay. setuju. dua2 pun sama jer.
pakcik MMA
June 6, 2008   12:59 PM PDT
 
mr kay,
yeay mr kay dah setuju hentam pak lah. hehehe
makcik9701
June 5, 2008   10:15 PM PDT
 
Best Beli Minyak "Baru" Tadi, Tapi Mahal Sangatlah. Lepas Ni Dapat Letrik Baru Pulak. Pak Lah, Sila Resign. Malaysia Perlukan Perdana Menteri Baru, Tapi Tak Nak Lah Orang Yang Obvious Gile Sangat Nak Jadi PM Tu Pulak Ganti Pak Lah..Haha
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< June 2008 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics