Tuesday, May 20, 2008
UMNO Makin Parah...........

Sungguh memeranjatkan tindakan Tun Mahathir yg telah keluar dari UMNO secara tiba2. Saya sendiri tidak menyangka betapa geramnya Tun sehingga bertindak keluar parti. UMNO semakin parah. Kalau Tun Mahathir pernah menulis The Malay Dilemma, kali ni saya berminat utk menulis The UMNO Dilemma. Bagi saya, ada pro and kontra Tun Mahathir bertindak seagresif ini. Pro nya ialah mungkin ini sahaja cara Tun Mahathir boleh lakukan utk merombak UMNO terutama sekali utk menyuruh Pak Lah letak jawatan. Saya akui ramai yg mendesak Pak Lah letak jawatan ekoran kekalahan teruk BN pada PRU 12 tapi ramai yg mungkin berfikiran keluar dari UMNO bukan satu penyelesaian yg tepat. Kontranya ialah menyebabkan ramai ahli UMNO termasuk MP UMNO sendiri yg mungkin akan mengikuti jejak langkah Tun Mahathir dan seterusnya akan mengeruhkan keadaan. Yg menang siapa? Tentunya Dato Seri Anwar Ibrahim yg ketika ini sudah sebelah kaki dan tidak sabar2 mahu ke Putrajaya.

Dlm keadaan sedemikian, ahli UMNO sepatutnya tunggu dan lihat. Kepada Pak Lah, inilah masa utk anda letak jawatan. Saya sering memberi komen yg negatif atas segala tindakan Pak Lah sejak 3 tahun lepas. Ternyata bukan saya seorang yg memberikan pandangan yg sama. Berjuta2 rakyat telah berpaling tadah dgn tidak memangkah calon BN di peti2 undi pada PRU 12. Apa yg perlu Pak Lah tunggu lagi?

Keadaan politik negara kita makin tidak stabil. Saya suker merenung kembali nasib negara Iraq. Sebuah negara yg maju suatu ketika dahulu tetapi kini hancur dek kerana kestabilan politik yg lemah. Siapa yg berjaya dlm kelemahan politik di Iraq? Sudah tentu Amerika dan sekutu2nya. Kita mahu Malaysia menjadi Iraq?

Kepada pemimpin2 atasan UMNO, sila lakukan sesuatu. Temukan Pak Lah & Tun Mahathir dan bermusyawarahlah. Biarkan Pak Lah & Tun M meluahkan isi hati mereka masing2 dgn puas agar satu penyelesaian yg tepat dpt dibuat demi kestabilan politik dan keharmonian rakyat negara ini. Kalau pemimpin atasan UMNO masih tidak open dan hanya menjadi "Yes Man", pelbagai perkara yg tidak dijangka akan berlaku. Suatu ketika dulu puji melambung kepada Tun M sampai sanggup sujud kaki tapi skarang bedak Tun Mahathir pun disangka busuk. Perlu ker bersikap sedemikian berterusan?

Kepada Dato Seri Rafidah Aziz, hanya beliau sahaja pemimpin atasan UMNO yg ketika ini mempunyai peluang melakukan sesuatu ekoran penyingkiran beliau dlm barisan kabinet Pak Lah. Wanita UMNO merupakan sayap paling besar dlm UMNO dan jika Wanita UMNO dpt melakukan sesuatu yg cukup menarik, ia akan mendorong utk memulihkan kembali UMNO.

Kepada ahli UMNO yg lain, teruskan sikap tunggu & lihat. Pemimpin di atas bergaduh tetapi pemimpin akar umbi hanya diam sehingga mesyuarat agong UMNO yg akan menjelang. Luahkan apa yg patut dlm mesyuarat agong tersebut dan biarkan luahan anda pedas tapi ikhlas.

Kepada rakyat Malaysia, jgn sesekali lupa jasa Tun Mahathir dlm pembangunan negara. Jgn diungkit lagi kisah Tun Mahathir mengkiritik Tunku Abd Rahman pada tahun 1969 sehingga dipecat dari UMNO. Kalau Tun Mahathir dipersalahkan atas kritikan itu, mengapa Tun Razak menggunakan idea beliau dlm Buku The Malay Dilemma terutama sekali dlm penubuhan Dasar Ekonomi Baru (DEB). Kita tak boleh sesekali nafikan perjuangan Tun Mahathir dlm pembangunan negara.

Akhirnya, saya sekali lagi terkejut di samping hanya melihat senario politik Malaysia dlm perasaan yg membimbangkan. Sama2 lah kita berdoa dan terus berdoa utk kesejahteraan Malaysia di samping mengeratkan perpaduan kita sebagai rakyat Malaysia di peringkat akar umbi.

Wassalam

Posted at 12:13 am by Faiz Nordin

pakcik MMA
May 27, 2008   11:07 PM PDT
 
makcik9701,
thanks for the penjelesan.
makcik9701
May 25, 2008   02:00 AM PDT
 
wah wah, ade yg panas ngan statement aku nampaknye..haha..aku da pesan da..jgn bias bile berfikir..setiap kuase yg diberikan kepade kite tu mendatangkan kelebihan..kelebihan bersuare di parlimen, kelebihan mempengaruhi keputusan parti..ikhlas ke tak ikhlas ke sume yg dilakukan tu? bersuara di parlimen untuk menuntut bela siape? rakyat atau naseb bapak sendirik? report polis tu sbb btol2 nk menolong atau ade kepentingan politik? setakat kecam dalam paper bile sultan dihine, tade plak join report polis skalik? haha..sesungguhnya, manusia tak boleh lari dari sikap pentingkan diri dan bias..bende ni tak kire untuk BA or BN..tak kire gak untuk kite yg bg komen kt sini..kat blog faiz ni..same jek..aku cume sampaikan satu harapan jek..untuk melihat pemimpin yg ikhlas memerintah negara kite..aku paham, setiap kerja ada balasanye..sbb tu lah ahli parlimen dibayar gaji begitu juga adun..tp harap2 byrn tu setimpal ngan sumbangan dier kpd rakyat..
pakcik MMA
May 25, 2008   01:41 AM PDT
 
bob,
setuju woth ur coment. ni la one of bad attitude tun
pakcik MMA
May 25, 2008   01:40 AM PDT
 
wanny,
silap la puleekk. hehehe
pakcik MMA
May 25, 2008   01:39 AM PDT
 
katak rabun,
this one i really setuju ur comment. inilah bad attitude dier.
bob
May 23, 2008   03:17 PM PDT
 
setuju ngan katak rabun tindakan tun m umpama malaysia ni mahathir sdn bhd jgn lupe pak lah di pilih oleh rakyat melalui proses demokrasi...sy bkn x suke tun malah sy juga berbangga ngan pencapaian semasa era tun...cuma mnjdi masalah apabila seseorng pemimpin itu berpendapat bahawa die saje yg pandai dan betul...satu je pepatah melayu sy tujukan kpd tun m "patah tumbuh hilang berganti"
wanny
May 23, 2008   01:49 PM PDT
 
x amik MDS :p amik HR :p
Katakrabun
May 23, 2008   06:06 AM PDT
 
I would suggest that Tun Mahathir retire gracefully seperti apa yg dia katakan semasa beliau menyerahkan pimpinan kepada Pak Lah yg beliau tidak akan aktif dalam politik lagi. He cannot be dictating terms expecting others to follow like while he was the PM...dia kena sedar yang dia bukan lagi Executive Officer so tak bolehlah nak suruh pimpinan sekarang ikut telunjuk dia...there's a difference between giving guidance and giving instructions.
pakcik MMA
May 23, 2008   12:45 AM PDT
 
hideaki,

this is the final argument to u for this entry. the thing that i want u to explain regarding statement made by pemimpin pemuda pas selangor, u still cant explain it. it's ok. psl anak beranak, i cant give my answer coz bukan aku yg start ckp psl bender tu. to answer it, makcik9701 perlu bg penjelasan and not me.

my family know psl anwar masa dier dlm umno and kiterang tau yg anwar bukan seorang manusia yg boleh dipermainkan oleh org lain. so, aku tak rasa yg anwar masuk umno pun sbb dipergunakan oleh tun sbb anwar berada dlm umno more than 15 years. kalau anwar rasa dipermainkan oleh tun, rasanya setahun dua anwar dah panas dan blah dr umno.

to hideaki, peace! biarlah pemimpin atas dgn agenda mereka sendiri and kita tak perlulah nk bergaduh antara sesama kita. sampai biler org2 melayu yg bawah2 mcm kita ni nak maju kalau dlm satu kampung pun leh gaduh psl politik. open our mind!
Hideaki
May 23, 2008   12:30 AM PDT
 
sori yg td 2 x abis lagi.. anwar joint umno pasal tun tarik die dri abim. tun npk dia berguna utk dri sndri n umno. ble tun sedar anwar dh cuba nak jthkn die jd die tendang anwar kuar. mcm skrg..die dh silap plh paklah jd pm tapi die x blh tendang pasal die dh x de power mcm dlu..yg pasal ko mntk penjelasan 2 aku dh bnyk lupe tapi ape yg die kate mmg betul pn..cm aku dh lupe sumber mane yg blh d rujuk. aku nak + ckit cite ank beranak 2.. anak sape yg kene penjara utk mmpertahankn maruah gadis melayu yg kne rogol dgn vvip?, sape yg meminta DEB d perbetulkn dri d salah gnkn sejak dtubuhkn tapi tdk disokong oleh beruk2 yg berarak d komtar?,keluarga mane yg bnyk membela rakyat d mahkamah dri d tindas oleh kerajaan@vvip. itu hnye sbhgian cth kecil. x percaye blh semak sjrh. skrng siape yg sbnrnye ikhlas memimpin ni. kate ank beranak x terlibat dgn kerajaan tapi terang2 kaut harte n buat bisnes dgn rakyat melalui harte n menantu..
pakcik MMA
May 22, 2008   11:11 PM PDT
 
hideaki,

psl anak beranak tu bukan statement aku. cumer aku just persoalkan kerelevanan umno. y after 6 years tun m buat peralihan kuasa setelah 22 tahun jd pm, now baru kita argue kerelevanan umno masa zaman dier? just memetik kata2 seorang pemimpin dewan pemuda pas selangor yg kata umno sebuah parti yg tidak berguna sejak 50 tahun merdeka. can u give ur explanation on that?

one think regarding anwar, if u said umno tak relevan sejak zaman tun m, y anwar join umno pd tahun 1982 sedangkan tun m waktu tu jd presiden umno? y anwar still jd ahli umno baru walaupun umno waktu tu dah diharamkan? the persoalan is not about anwar but i just argue the relevenness about umno yg u said?

hahaha. english campur bm yg terlalu ketara. :P
pakcik MMA
May 22, 2008   11:01 PM PDT
 
wanny,
setuju with ur comment if previous PRU ada corruption. but we dont have proof on that. that's y aku pernah tulis b4 this seburuk2 tun pun esp masa kes anwar, we cant deny his jasa. i mean kalau tun ni jahat mcm mana pun, we have to respect apa yg dier wat pd negara.

btw, good luck esok for mds. :D
Hideaki
May 22, 2008   07:44 PM PDT
 
salam semua...
pakcik mma kn aku kate sejak zaman tun n ape yg aku cite 2 sume zaman tun bukan zaman sblm tun.. aku hargai ape yg umno bt dlu. tapi mmg dri dlu umno teruk cume x la seteruk zaman tun n paklah n zaman 2 msh ade sifat harge diri yg tggi lagi. pasal bab anak beranak dlm BA.. cube cite ape yg dorang dpt dri dlu smpi skrg.. tolong jawab soalan ni..ape yg keluarga anwar dpt dri dia berkuase smpi skrang..ape yg dorang rase apabila anwar dipenjara ats tuduhan palsu yg di akui oleh tun sndri
wanny
May 22, 2008   03:36 PM PDT
 
aku setuju dengan komen katakrabun .. sebab bende nie wujud dari era dr mahathir lagi .. pak lah jadi mangsa untuk membetulkan balik .. kenapa umno skrg boleh kalah dan umno dulu sentiasa menang dalam pilihanraya ? ini dinamakan pilihanraya yang adil .. pak lah buat PRU 12 adil dan tidak terlalu taksub utk menang so tat rakyat boleh buat keputusan sendiri .. zaman tun ?? boleh dikatakan sentiasa ade corruption dalam PRU ..


kenape orang menolak UMNO dlm PRU nie .. rakyat dah tak larat dibohong oleh mereka .. rakyat dah pandai .. bukan macam dulu lagi .. nie dinamakan pengundi muda .. kebanyakkan atas pagar .. bukannye menyokong BN atau BA .. tp cume nak kan perubahan ..

memang tak dinafikan tun yang memyebabkan pembangunan di msia nie pesat .. tp kalu kite tgk pun .. negara pun makin teruk sebab KEGILAAN pembangunan tuhs laa .. just say katekan kalu pembangunan tuhs sepatutnya cume mengambil 3million di taruknya 6 million .. mane pegi lagi 3million ?? tentunya poket masing2 kan ???


tak payah cakap pasal MT saje .. even KEmenterian pun teruk jugak .. contoh paling senang KBS .. ketika heboh buat High Performance Training Centre (HPTC) di MSN .. sorang atlet yang under HPTC diberikan USD 800 sebulan .. tetapi alih tak alih cume RM 500 saje sebulan ..

Malaysia .. angan2 besar .. tapi satu pun xleh pakai ..
pakcik MMA
May 21, 2008   09:24 PM PDT
 
makcik9701,
hahaha. baguslah komen ko. aku sgt setuju! semua sbb nk kuasa. hehehe
pakcik MMA
May 21, 2008   09:22 PM PDT
 
hideaki @ syadwan,
kalau kata umno tidak relevan ketika pemerintahan pak lah, saya setuju. saya pun banyak hentam dier since 2005 lagi tapi kalau kata umno tak relevan sejak dulu lg, saya sgt tak setuju. jgn hanya kelemahan pemimpin skang, kita terus wat assumption umno teruk dr dulu. malaysia tak seteruk negara lain. kalau nk kata rakyat menderita dari dulu, malaysia masih mempunyai level kemiskinan yg rendah compare negara lain. skang, mmg diakui rakyat menderita. org gaji rm 2000 pun menderita nk hidup kat malaysia skang.

conclusion, umno tidak relevan masa pimpinan pak lah dan tolong jgn buat2 lupa apa yg umno buat sejak dulu lg. org melayu pkr pun 90% dr umno, so org2 melayu pkr yg dulu jd ahli umno berpuluh2 tahun mcm unwar ibrahim pun tak relevan gak ker? pk.....
pakcik MMA
May 21, 2008   09:17 PM PDT
 
katak rabun,
ada benar kata saudara/i tapi pemerintahan pak lah langsung tidak menunjukkan negara ini ke arah move forward. that's y saya kata even ramai kata Tun M teruk tapi we can see the difference dlm masa 22 tahun beliau memerintah. we cant deny it.
makcik9701
May 21, 2008   05:02 PM PDT
 
Haha..ko ni patutnye g apply la jd pemerhati kt parlimen. Ala, dulu bile BN berkuasa 2/3 atau menang besar, org ckp angkuh sume. Tapi skang, bile BA dpt pecahkan majoriti 2/3 tu, kemain lagi sembang kencang sane sini, ade yg angkuh jugak ckp bakal jd pm sebelom hari malaysia...Haha.. Ala, same jek kan. Sume pon nk jaga bontot masing2. Anak beranak gak berkuase (Paklah & Khairy, Mahathir & Mukhriz, Anwar, Izzah & Wan Azizah, Karpal Singh & Gobin Deo, Lim Kit Siang & Lim Guan Eng)..ala..ckp org jek lebih dierang ni..anak beranak BN berkuase konon, anak beranak BA apecite? same jek aku tgk kdg2 BN & BA...yg kite mahukan keikhlasan dlm memimpin..Fikir2kan lah..jgn terlalu sempit & bias bile berfikir...
Hideaki
May 21, 2008   02:57 AM PDT
 
Salam..
ape na diheran kn dgn umno skrg ni.. memang dri dlu lagi sejak zaman tun umno dh x relevan lagi..kate nak perjuangkn bangsa melayu tapi sebanarnye nak menjahanamkn adela..semua pentingkn perut sendiri n akhirnye rakyat jg yg menderita..diorang kat ats pe tau..time pilihanraye baru nak napak muka...tun bt mcm 2 sbnrnye pasal semua yg die bt dlu paklah dh hancuskn.. bisnes belakang tanbir die paklah dh stopkn mcm kes jambatan 2..cuba cari n tunjukkn bukti pemimpin umno skrang ni mane2 yg betul2 berjuang utk rakyat tanpe mengharapkn balasan...jawab kat parlimen pn tergagap2..itu baru kne tnye dgn ahli parlimen blm lagi dgn rakyat..x percaye blh tgk kat internet siaran live..klu kat tv yg 1/2 jam 2 x yahla...pasal bukan cite sume pn..
Katakrabun
May 20, 2008   11:14 PM PDT
 
Tak perlu bermesyuwarah kerana Dr. Mahathir terlalu keras kepala dan mahu Pak Lah ikut apa dia cakap. Sepatutnya Dr Mahathir tak perlu kacau dengan berkata macam2 yg tak betul walhal perkara yg dibangkitkan telah wujud semasa pemerintahan beliau sendiri tapi dia tidak berbuat apa2. Contohnya, isu bodek membodek tealh wujud semasa Dr Mahathir menjadi Perdana Menteri tetapi disebabkan dia pun selesa dengan culture tersebut dan tidak berbuat apa2 maka keadaan bertambah teruk. Dr Mahathir tidak patut mengganggu pentadbiran Pak Lah..dengan berbuat demikian secara amnya orang Melayu yang rugi kerana sudah berpecah-belah. Bak kata Musa Hitam, Dr Mahathirlah yang boleh diibaratkan sebagai duri dalam daging.
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< May 2008 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics