Thursday, May 24, 2007
Bukan Senang Nak Jd Senang

Assalamualaikum.....

Sebelum saya memulakan entry ni, saya ingin memohon kemaafan kepada pihak2 yg terasa dgn tulisan saya utk entry kali ni. Mungkin saya sudah bosan melayan karenah pihak2 terbabit yg masih lagi mendesak saya walaupun saya sudah memberi kata putus. Saya pun dah malas nak fikir bender2 ni. Saya pun dah malas mengharap kekayaan yg melalui jalan mudah ni. Saya juga tak mahu berangan2 tentang suatu bender yg saya sendiri pun belum tahu hala tujunya. Semua perubahan saya ni datang dari pendirian saya yg masih memegang prinsip "Bukan Senang Nak Jadi Senang" ditambah pula dengan penjelasan beberapa pihak terutamanya Suruhanjaya Sekuriti (SC). Mungkin ada antara anda yg dah tau bender apa yg saya nak citer. Once again, kepada pihak yg terasa dan involve dlm bender2 alah ni, saya mintak maaf. Ni just my personal opinion from the picisan bloggers like me.

Ok..............Straight to the point la. Isu berkenaan jualan langsung, skim pelaburan yg memberi kadar pulangan yg tidak munasabah dan juga skim cepat kaya ala2 Pak Man Telo. Pernah satu ketika apabila saya diajak oleh seseorang utk menjadi bisnes partner katanya bg sebuah perniagaan SPA di hadapan KLCC, saya benar2 teruja. Saya benar2 mengharap sehinggakan saya meminta pandangan abg saya, kakak saya, Wenkt di France dan juga mak cik saya. To be honest, I like bisness. Kalau saya fail dlm pure bisness, saya mungkin tidak menyesal. Biasalah, dlm perniagaan, ada untung ada rugi tetapi saya akan menyesal SAMPAI MATI kalau duit yg saya laburkan utk bender2 alah skim cepat kaya or jualan langsung etc BURN dgn mudahnya. Selepas saya meminta pandangan org2 yg saya sebut di atas mengenai perniagaan SPA ni, saya mendapat reaksi yg sgt positif. Kesemua mereka memberi support utk saya menjadi bisnes partner utk SPA ni but dorang nasihatkan utk meneliti semua dokumen like financial statement and balance sheet for previous year. Lantaran itu, saya bersama2 dgn Fiza telah pergi ke SPA berkenaan. Dalam perjalanan tersebut, saya punyer pengharapan dgn bisnes SPA ni terkantoi apabila saya terkeluar kata2 yg saya tak sabar nak tgk SPA. Harapan yg begitu membuak2. Saya tak kisah utk melabur dgn SPA ni jika ia betul2 pure bisness. Rugi pun saya tak kisah as long as kita tau yg tu pure bisness. Daripada rugi akan jadi untung. Tu baru bisness.

Sesampai jer kat 'SPA' ni, punah harapan saya. Harapan utk memulakan suatu bisness yg pure musnah. SPA la sgt. Saya hanya pergi ke SPA ni tak sampai 5 minit tetapi saya telah disaiko hampir 3 jam semata2 utk kuarkan duit utk melaburkan satu skim yg boleh saya gelarkan juga skim piramid. Sbb apa? Kalau kita mencecah sesuatu level, kita akan menuju puncak. Bukan AF jer yg menuju puncak. Hehehe. Level2 tersebut memerlukan kita CARIK ORG. Opsss. Dorang tak panggil carik org. Dorang menggelarkan bisnes partner. Hahaha. SPA tu bg aku hanya mencangkupi 5 percent dr bisnes ini. Bisnes ni adalah bisnes duit. Kenapa saya kata disaiko? Saya duduk 3 jam di sana utk dipujuk dan ada la statement2 yg ntah paper kuar dari mulut org2 kat sana semata2 nak tarik saya. Kenapa perlu saiko dan tarik saya utk join bender alah ni? Sbb kalau saya masuk, harapan dorang utk 'menuju puncak' akan lebih senang. Jadi, keluarlah statement2 seperti "takyah bitau parents", "seumur hidup tak buat resume" dan statement yg paling menyakitkan hati ialah "ala faiz, awak ckp jer bisness partner utk SPA, sure org akan interested". Plzzz la. Saya bukan budak sek menengah utk ditipu2. Tak sedar ker statement mereka utk saya menipu org lain pernah digunakan oleh dorang utk menipu saya. Sbb apa saya kata bisness ni bermain dgn duit? Sesapa yg dapat menarik org utk join bender alah ni, harapan utk mereka naik ke satu level yg lebih atas bertambah cerah dan harapan nak jd kaya akan bertambah mudah. Mcm mana la saya tak kata bender ni ala2 skim piramid gak since ada level2. Dah la nak join bender alah ni bukan seringgit dua ringgit mahupun seratus dua ratus tetapi jumlah minimanya ialah RM 2500! Ingat senang ker nak tarik org utk kuarkan duit sebanyak tu utk menyertai bender yg lebih senang saya gelarkan sebagai "Money Game". Kalau melabur duit tu di agensi pelaburan yg disahkan kerajaan seperti Public Mutual dan PNB tu tak kisah la jugak since kita tau duit tu pergi mana.

Skang ni, kita dpt tgk banyak iklan psl pelaburan. Ada yg menjanjikan 100% keuntungan, ada yg menjanjikan gelaran jutawan dlm masa 6 bulan etc. Tapi utk makluman anda semua, banyak syarikat pelaburan yg telah dikenalpasti oleh Suruhanjaya Sekuriti sebagai TIDAK SAH dan sebarang risiko hendaklah ditanggung oleh pelabur sendiri. Berikut adalah message dari Suruhanjaya Sekuriti:

Below is the list of known companies and websites which are not authorized nor approved under the securities laws to deal in securities. The public are advised not to make any investment with companies that are not licensed or approved by the SC. If you require any clarification or wish to lodge a complaint, please contact us at 603-62048999 or e-mail us at aduan@seccom.com.my. Members of the public who come across any suspicious websites, as well as e-mails or any information on the Internet relating to investment advice and services, may alert the SC at the contact number or e-mail above.
A
* Al-Arabic Fund (
www.al-arabic.com)
* ABB Fund (
www.abbfund.com)
* Artemis Wealth Management
* Asia Wallet/ASWtrader/ Splitindex Inc (
www.splitindex.com)
* AM Global Management (
www.nypoe.com)
B
* BHG e-investment (
www.bhg-corp.com)
* Bidvask Investment Ltd (
www.bidvask.com)
* Buy-e-barrel (
www.buyebarrel.com)
* Brentwood Trust Company (
www.brentwoodtrust.com)
* Belton Market (
www.beltonmarkets.com)
C
* Cambridge Capital Trading
(
www.cambridgecapitaltrading.com, www.dubaiex.com) * (Press Release)
* Capital Enhancement Club/ CEC
* CB.IRAQ
* Capital Glory Holdings Ltd
D
* Data Saham (
www.datasaham.com)
* Dragon Gold Sdn Bhd / Dr Iain Gray
* Duit Wayang
* Dana Futures (
www.danafutures.com)
* Dana Modal (
www.angelfire.com/journal2/danamodal)
* Debenture Petal Trust
E
* E-Gold
* E-suisse Fund (
www.esuissefund.com)
* Euro America Index (
www.eaindex.com)
* E-Barrel (
www.ebarrel.com)
G
* GC Group Asset Management
* Good Credit Asset Management
* Gold Quest/ Quest International (
www.goldquest.com)
* Goldmill Wagner Ltd / GA Worldwide (
www.goldmillwagner.com)
* Global Investment Network System (
http://ginsystem.com)
H
* Hibah Funds
I
* IPC Shopping Services Sdn Bhd (
www.ipcshopping.com)
J
* Jai Network Sdn Bhd
L
* Lampe Berger
* Lexworth Prestige
M
* Mercury Acquisition Associates (
www.mercuryacquisitionassociates.com)
* Montego Finance & Securities Berhad (
www.montegofs.official.ws)
* My Dinar (
www.mydinar.net)
* Matrix cash
* Mind-X Solutions Sdn Bhd (
www.beltonmarkets.com)
* My Share (
www.myshare2u.com)
O
* Oregon Invest (
www.oregoninvest.com)
* Ocean Balance Ltd
P
* Pure Investor / PIPS (
www.pureinvestor.com, www.gopips.com)
* Prowealth Solutions (
www.prowealthsolut ons.com)
Q
* Quest International (
www.goldquest.com)
* Quest (
www.quest.net)
R
Remisier (
www.remisier.com)
S
* Sunshine Empire (
www.sunshine-empire.com)
* Swiss Mutual Fund (
www.swisscash.com, www.swisscash.biz) *(Press Release)
* Sweden Fund (
www.swedenfund.com)
* Solid Group (
www.solidworldwide.org)
* Solid Investment (
www.solidinvestment.com)
* Smartcash (
www.smartcash.com)
* Sime Securities (
www.simesecurities.net)
* Starr-Bradley Associates Inc (
www.starrbradleyinc.com)
T
* Tian Ping (
www.tianping2u.com)
U
United Capital Management Inc (
www.brentwoodtrust.com)
Universe Asset Management Inc / Tony So
W
Whitman Pearce & Partners (
www.whitmanpearce.com)
Alpha Numeric
*
www.32505.com
* 3A Consulting Group Sdn Bhd

Source: Security Commission

Lihatlah dari senarai di atas, betapa banyaknyer syarikat pelaburan yg tidak disahkan oleh Suruhanjaya Sekuriti. Kalau anda perhatikan pada senarai di atas, ada satu company yg telah mendapat pengiktirafan PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia). Saya mmg terkejut pada awalnya apabila diberitahu yg syarikat tersebut tidak mendapat pengesahan dan kelulusan dari Suruhanjaya Sekuriti sedangkan ia mendapat pengiktirafan dari PPIM. Akibatnya, saya terpaksa menelefon pihak Suruhanjaya Sekuriti bagi mendapatkan penjelasan. Pihak Suruhanjaya Sekuriti memberi penjelasan yg syarikat ini tidak akan memberi pulangan berbentuk duit kepada pelabur mereka jika product mereka tidak dapat dijual tetapi mereka akan memberikan pulangan dlm bentuk product yg sama nilanya dgn amount yg dilaburkan. Saya kemudiannya menelefon pihak PPIM sendiri dan mereka telah mengesahkan hal tersebut. Persoalannya, adakah kita yakin yg product tu akan laku sampai biler2? Kalau product tu dah tak leh jalan, kita nak buat apa dgn lambakan product yg akan dipulangkan kepada kita?

Ini belum lagi syarikat2 jualan langsung seperti Luxor, Amway dan Elken. For ur info, kebanyakan syarikat jualan langsung adalah legal dan berlesen BUT ia bukanlah satu jaminan utk anda jd kaya. Jgn jadi seperti saya yg pernah mengharap kekayaan biler disogokkan dgn kenyataan memasuki jualan langsung boleh jadi jutawan. Mmg benar secara realiti ada yg jadi jutawan dari perniagaan jualan langsung ini tetapi ia lebih kepada nasib ataupun kerana individu tersebut adalah golongan terawal yg join dlm sesuatu perniagaan jualan langsung. Saya pun pernah berdebat dgn kakak saya kerana ketika itu beliau yakin yg perniagaan jualan langsung yg beliau join boleh buat beliau jadi kaya but now? Ia menjadi soalan yg sgt sensitif utk ditanya selepas harapan utk jd kaya melalui perniagaan jualan langsung tersebut MUSNAH. Saya juga ada mempunyai kawan yg sanggup berhenti kerja utk memberi komitmen sepenuhnya kepada jualan langsung beliau tetapi malangnya, sekarang kawan saya tersebut dah bekerja balik dan nampak dari gaya beliau, beliau dah tak jalankan perniagaan jualan langsung ni.

Secara akhirnya since artikel ni dah panjang berjela, saya ingin memetik kata2 pegawai Suruhanjaya Sekuriti tersebut yg melayan panggilan saya selama hampir satu jam. Pegawai tersebut mempersoalkan mentaliti masyarakat kita sekarang yg terlalu taksub dgn duit. Beliau berkata bukan mudah utk jd kaya. Beliau membuat perbandingan seorang doktor dgn seorang pelabur yg mempercayai skim2 di atas. Seorang doktor akan mendapat gaji asas permulaan sebanyak RM 3000 sedangkan masa utk mendapatkan gaji bulanan tersebut mengambil masa sekurang2nya 5 tahun dan bersusah payah dlm menuntut ilmu berbanding seorang pelabur skim2 di atas yg dikatakan akan menjadi jutawan dlm masa singkat. Ternyata statement pegawai tersebut membuka minda saya yg selama ni saya juga memikirkan utk mendapat keuntungan dan kekayaan dlm masa yg singkat. Sebagai panduan asas, pegawai Suruhanjaya Sekuriti tersebut juga meletakkan kadar sebanyak 25% sebagai kadar keuntungan MAKSIMA sesuatu pelaburan yg munasabah. Now, tepuk dada tanya selera. At last, kita perlu salahkan mentaliti kita juga.

Wassalam

*Sorry panjang berjela sbb bender ni dah lama saya perap dlm hati demi menjaga perasaan org lain tetapi disebabkan ada yg mendesak saya terlalu kerap, akhirnya bender yg terperap dlm hati saya 'termuntah' juga.*


Posted at 01:48 am by Faiz Nordin

Shah
January 1, 2011   03:29 AM PST
 
Kenapa dalam senarai baru SC tiada pun QuestNet?
ex anti MLM
July 9, 2009   02:27 PM PDT
 
xknal maka xcnte beb.lu xtau ape 2 MLM lu jgn ckp lu pndai.sape2 pn leh cari mkn dgn MLM.kalu MLM 2 haram xde dh MLM kt malaysia tercnta ni.sape ckp MLM kt dpn klcc 2 investment?sbb nila setitik rosak susu sbaldi.lu pe slh org 2.byk bnda lu kna blaja lg.
aQim
June 20, 2009   10:40 PM PDT
 
aku sokong wt MLM..sbb AKU dah jana pndapatan 14k dlm tempoh 6 bulan pertma....huhu aku hepi sangat nie..even aku join lewat pon boleh buat ...ape lg korang sume..hehee ape yg korang kene tawu skung nie ialah keyakinan aper yg kiter lakukan ..iklas n niat yg betol...bukan nxx jd kaya tp nx jd org yg tidak berhutang n of cos BERDUIT..ahahaha..ermm korang akan cari MLM suatu hari nnt...insyaallah...
SUppOrTEd
March 25, 2009   05:27 PM PDT
 
Aslm..Aku sorang pljr politeknik.
aku sokong dlm MLM nih..tp,korang kene tgk dlu pe care yg syarikat tu wat.
sbb syarikat yg aku join nih bukan bersiStemkan piramid..
dulu,1st time aku dgr sumer nih,aku mmg x caye ngan MLM nih.tp,after aku join bende ni lam mase bru 3 minggu,aku dah dpt income RM2200.so,usehe pn kne ade.mmg aku x tpu,rmi yg pk negatif sal MLM nih.tp,alhamdulillah..bende yg aku wat ni mmg menyakinkan aku.SEKIAN.
pakcik MMA
May 24, 2007   01:51 PM PDT
 
ash,
a'ah, kat depan aquaria. meja bulat? haha. trauma. aku masa kat sana dgr jer padahal dlm hati mmg tak nak join. tapi biler dah bg kata putus, desak laks. adeh. ~pening~. Kang kalau sound jgn desak, member sendiri laks. tak pasal2 gaduh
ash
May 24, 2007   01:00 PM PDT
 
spa depan klcc? yg dekat depan aquaria ker? abg ash pernah pegi sana. dier citer dier kene duduk kat meja bulat and dengar apa yg org2 kat sana citer. tapi abg ash tak join pun. nasib tak gaduh jer sbb abg ash buat keputusan tak nak join masa dekat sana lagi. bender ni bagi dier mengarut. dah la kene lepak sana boleh dikatakan every night untuk cari orang baru
pakcik MMA
May 24, 2007   11:58 AM PDT
 
rasyd,
dah agak dah mesti ada pihak yg involve bender alah ni bg komen. im ok. takder perasaan jeles pun dgn duit2 tu. rezeki sumer di tangan tuhan. rezeki org lain2. honestly, aku bersyukur dgn rezeki yg aku ada skang
pakcik MMA
May 24, 2007   11:31 AM PDT
 
elna,
yes. setuju dgn tambahan komen ko. ngarut jer downline2 ni
pakcik MMA
May 24, 2007   11:22 AM PDT
 
wenkt,
hahaha. bukan buang karen jer, buang duit ko sekali call aku dari france semata2 bincang psl bender alah ni. hahaha. tapi mmg pengalaman ni betul2 bermakna. ekekeke
mizzteryGurl
May 24, 2007   10:17 AM PDT
 
yes.. aku sokong.. satu agik, bg aku.. imbuhan yg derang dpt tu, seolah2 bkn dpt dr titik peluh sendiri tp dari usaha downline. not fair la kan? agik ramai org bawah, agik senang die nk "senang" but tak elok la kan..

~speak my mind~
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< May 2007 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics