Sunday, March 18, 2007
AF5 Yg Busok

Assalamualaikum....

Mungkin dah banyak blog yg komen psl kebusokan Konsert Pertama AF5. Aku ni ulas bagi melahirkan kekecewaan aku sebagai peminat AF since dr AF1 lagi. Walaupun waktu konsert clash ngan EPL antara Man U dgn Bolton, tapi aku tetap tgk AF5. Cumer tukar ke channel 81 ESPN utk tgk current goal biler iklan kat Astro Ria. Aku miss dlm 5 minit masa awal2 concert sbb tergesa2 balik dr MATTA fair.

Berbalik pada AF5, aku perlu respect the judges yg Astro pilih. Very2 good judges especially Ogy Ahmad Daud. Aku juga perlu respect pd set stage yg lebih segar. Tetapi apa yg jd pada arrangement music? Hancur giler. Bak kata budiey, lagu nada pofonik lagi sedap dr minus one concert ni. Paling teruk aku rasa lagu pengeran cinta ngan lagu menuju puncak. Dah rasa dua lagu ni out of melody dr original version dan kedengaran melody ngan vokal takder saling kait mengait. Sengaja atau tersiap percaturan? Aku rasa lebih elok 2 lagu tersebut tidak dinyanyikan bersama arrangement music yg sengaja dihancurkan or terhancur itu. Ala2 akapella pun aku rasa lg ok dr nyanyi dgn minus one teruk ni. Huhu.


Persembahan Menuju Puncak yg paling teruk dlm sejarah AF

Mengenai vokal, wat can i say is hancur utk semua peserta dr awal persembahan hingga akhir persembahan. Cumer vokal aizat sahaja yg boleh dikatakan berjaya walaupun aksi di pentas, beliau seakan penyanyi tingkatan tiga membuat persembahan kat sekolah. Now, we should realized, yg penyanyi berbadan besar akan beraksi poyo di atas pentas. Hehehe. Tak kisahla poyo ker hapa ker tapi vokal kene mantap. Pelajar lain pun ada yg mempunyai potensi pergi jauh like Helliza, Candy ngan Ebi. Cumer mlm td mereka banyak tak consisten dr awal persembahan. Like helliza, vokal beliau menyanyi kat diari lebih baik dr apa yg beliau persembahkan mlm td. Candy pun agak teruk vokal pada mulernyer tetapi memberikan persembahan yg baik selepas itu. Begitu juga vokal ebi yg bg aku cukup bagus tetapi beliau tidak meggunakan dgn sebaiknya. Yg lain, aku takleh nak komen sgt since ni baru first concert but ada gak vokal yg layak jd penyanyi karaoke terutamanya apa yg telah digelarkan Ogy kepada Afiq. Kalau level camtu, better Astro wat live konsert kat Red Box Ria je la. Huhu.


Afiq yg digelar penyanyi karaoke oleh OGY

Psl attitude pun lg sekor nak ulas. Come on la. Kalau setakat rindu kucing pun nak nangis, baik blah jer dr akademi tu. Then kalau dok berlagak bagus tapi masa konsert jd taik sampai kene gelar malas, better kuar gakla. Jgn biler masuk AF semua nak tunjuk kegedikan jer tapi persembahan hancur. Ini baru jer minggu pertama tapi dah tersebar gambar bogel. Biler aku tgk gambar tu, aku tak tau la itu betul2 dier atau tidak. Walaupun tak tau betul ker tak, tapi kalau super impose sekalipun, kenapa perlu pihak terbabit menyebarkan gambar tersebut sedangkan mereka baru satu minggu dlm AF. Nak dengki sbb popular pun abiskan beras jer. Bak kata bloggers2 lain, kita nak carik star dan bukannya porn star.


Perlu ker ada lagi tangisan camni? Dah tak sesuai dah. Tgk helliza rileks jer.

Kalau konsert malam td, apa yg aku boleh ckp AF berada dlm proses kehancuran. Tapi apapun, aku mengharapkan Astro buat sesuatu utk kembalikan AF. Cumer arrangement music sahaja yg perlu ditingkatkan for the next konsert. Better Sham Kamikaze ambik alih post ni. Lagi satu perlu ada kembali tenaga pengajar yg mengajar dlm penghayatan dan lakonan seperti Fauziah Nawi atau Marlia Musa. So takderla, Ogy akan kritik bender yg sama iaitu tak menghayati lirik lagu. Paling penting plzz kembalikan aura lagu Menuju Puncak. Aku tgk lagu Menuju Puncak pun dah tak semangat nak tgk AF ni. Again, salah music arrangement yg ntah paper ditambah pulak dgn kareography yg lintang pukang. Soalan yg sama di fikiran, sengaja dilakukan atau tersilap percaturan? Huhu. But other than that AF dah ok. 

Diharapkan next concert takder minus one bunyik yg lebih teruk dr karaoke jamban. Tapi kalau bender yg sama berlaku gak dlm masa 2 minggu akan dtg, maka bolehlah aku say good bye to AF5.

Wassalam


Posted at 01:21 pm by Faiz Nordin

zierah
April 15, 2007   06:43 PM PDT
 
sye nk lagu angkat kaki...
yg dinyayikan oleh fatin af5...
walaupun ckit tp sye nk jugak lagunye...
sbb sye ni minat sangat ngan fatin af5
pakcik MMA
April 4, 2007   10:46 PM PDT
 
ghost, no komen. :P
Ghost of 71
March 26, 2007   02:11 AM PDT
 
aku sapot fernaiza.buang masa jek. nak hibur kan hati??..tergelak tgk kat gelagat manusia ada la, jd bahan org lain
pakcik MMA
March 26, 2007   01:08 AM PDT
 
fernaiza,
i layan sbb nak hiburkan hati. :D
pakcik MMA
March 26, 2007   01:07 AM PDT
 
ghost,
no komen. :D
fernaiza
March 25, 2007   08:46 PM PDT
 
buang masa je layan bende2 nih...setakat menghiburkan hati je..jgn marah ye
Ghost of 71
March 25, 2007   08:25 PM PDT
 
patut sape yg kelua tu, yg lain buat tak tau je. atau buat sarkas kat atas pentas tu, kasi nampak mcm badut sket yg terkelua tu.
pakcik MMA
March 21, 2007   12:35 AM PDT
 
R,
No probs. Welcome
pakcik MMA
March 21, 2007   12:34 AM PDT
 
satriamerah00,
tak paham maksud ko. yg pasti blog ni bukan channel muzik sahaja. blog ni citer segala2nya tentang kehidupan
pakcik MMA
March 21, 2007   12:32 AM PDT
 
bor, aku tak taksub hiburan. my blog story everything about life
pakcik MMA
March 21, 2007   12:31 AM PDT
 
ewan, tahun depan afundi ewan. tu pun kalau af6 ada lg la. hehe
R
March 20, 2007   09:21 PM PDT
 
aku setuju pakcik... memang macam hampeh!!! thanks for real feedback about af5 concert...
satriamerah00
March 20, 2007   03:05 PM PDT
 
aku suka channel musik yang macam ni. sbb aku pengkritik bebas kat luar. dan gak waktu malam ujung minggu aku tak diganggu oleh org lain sambil menonton. ni kan rancangan budak2 bawah 27..heheh. Byk yg tak bgsnya pun ada.
yang pasti aku tak mengundi!!
ok guyz sori for everything.
pakcik MMA
March 19, 2007   12:44 PM PDT
 
kampong, aku bukan joe la. aku pakcik mma. huhu
kampong
March 19, 2007   08:44 AM PDT
 
WHATS UP JOE!!!!!
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< March 2007 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics