Thursday, November 02, 2006
Satu Hari Di Hari Raya & Annivessary Blog Ketiga

MENJELANG HARI RAYA


Antara gerai yg menjual barang persiapan hari raya di Jalan TAR


Fiza boring jer dgn kerenah aku yg cerewet masa shopping. Haha


MALAM RAYA


Bermain bunga api bersama anak abg aku Farhan & Adini


PAGI HARI RAYA


Bergambar with my parents and my sis family



Mohamed & Muju with one of my nephew, Afiq

First of all, aku taknak citer sgt apa yg berlaku utk raya tahun ni. Sekadar aku upload beberapa gambar utk dikongsi bersama. Kalau bender yg sama berlaku setiap raya, maka akan rasa lg boring la berhari raya utk diri aku. Raya utk kita meraikan kemenangan dan bukannya nak cari permusuhan atau pun nak menyakitkan lagi hati kita. Mlm raya dan 2 hari terawal hari raya sahaja yg aku rasa aman bahagia di hari raya terutamanya bermain bunga api bersama anak sedara dan bertakbir dari rumah ke rumah di malam raya serta menerima tetamu yg dtg ke rumah aku di pagi raya. Lebih menggembirakan aku, malam raya dan pagi raya aku menyambutnya bersama 2 rakan MMU aku yg berasal dr Maldives iaitu Mohamed dan muju. Aku memberi mereka peluang utk merasai suasana hari raya di Malaysia. Tu citer mlm raya ngan 2 hari terawal aidilfitri yg cukup menggembirakan tapi bila masuk jer hari raya ketiga, dah jd citer lain. Cerita percutian di hari raya atau lebih senang dinamakan pergaduhan di hari raya. Huhu. ~End of story about hari raya~

Hari ni juga adalah hari ulangtahun blog aku yg ketiga. Sebelum ni aku langsung tak amik pusing pun psl annivessary blog tetapi 2 bulan lepas aku terpk bilakah kali pertama aku menulis blog. Tulisan aku yg pertama ialah 2 November 2003. Klik sini utk baca.Tulisan mengenai kepayahan aku belajar di peringkat foundation di MMU. Bila baca balik, mmg ntah paper yg aku ngarutkan dlm entry tu. Dah la ciput jer entry tu. Mmg cam bodoh menulis jer. Hahaha. Berbalik kepada penubuhan asal blog ini, blog ini ditubuhkan secara tidak sengaja. Aku inginkan website dan bukannya blog. Tetapi waktu tu aku terlalu bodoh dgn mengatakan yg blog tu sama seperti website. Pada mulanya, aku tak tau langsung psl html coding. Nasib baik ada insan yg menolong aku. Beliau adalah zety, Junior aku di SMK Telok Datok. Apabila dah ok template dan design blog ni, barulah aku start tulis entry pertama tersebut.

Banyak suker duker yg berlaku sepanjang 3 tahun aku menulis blog. Pernah disokong dan tak kurang juga pernah dikritik. Tapi yg penting itu semua adalah pengalaman berharga buat aku. Dikesempatan ini juga aku ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada semua pembaca blog pakcik MMA @ faiz nordin atas sokongan anda selama ini. Thanks juga diucapkan kepada zety yg membantu aku di awal penubuhan blog ini dan beberapa blogger lain terutamanya maliqueSultan Muzaffar yg juga banyak membantu aku. Teringin nak mengetahui siapakah biskut merry dan juga Ghost Of 70 yg banyak memberi komen dlm blog ni.

Bercakap mengenai gelaran pakcik MMA dlm blog ni mungkin ramai yg terkeliru dan ada yg beranggapan aku sengaja menumpang populariti arwah pakcik MMA yg sebenar. Sama sekali tidak. Kalau di MMU, aku mmg dipanggil pakcik. Nama faiz agak kurang familiar utk aku. Rata2 kawan aku memanggil aku pakcik kerana personaliti saya yg agak ketuaan (kerja si elya la ni). MMA pula direka setelah aku memikirkan konsep dan hala tuju penulisan aku. Aku membuat keputusan tentang konsep blog aku pada tahun kedua aku menulis blog iaitu permulaan aku selalu mengupdate blog. Dan, konsep yg aku pilih ialah sejajar dgn pengertian weblog pada diri aku sendiri iaitu menulis everything apa di fikiran. Aku memilih konsep "macam2 ada" kerana aku nak pembaca tau yg aku akan tulis segala aspek kehidupan tak kirer hiburan, politik, ekonomi mahupun isu semasa. Apabila aku cantumkan gelaran pakcik yg rakan2 aku gelarkan dan konsep blog aku, maka timbullah nama pakcik MMA.

Heppy annivessary once again. Thanks sbb menjadi antara yg membaca kandungan blog ini. Tak terbalas jasa anda yg telah memberi sokongan kepada blog ini. Hanya doa yg mampu aku berikan.

Wassalam


Posted at 12:15 am by Faiz Nordin

pakcik MMA
November 11, 2006   11:35 PM PST
 
thanks ash. terima kasih kerana menyoong blog ni. hehe
ash
November 10, 2006   09:27 AM PST
 
dah 3 tahun rupanya blog pakcik mma ni. Ash tak perasan pulak. Selamat ulangtahun blog pakcik mma. semoga isu2 yg pakcik mma ulas bernas2 belaka
pakcik MMA
November 10, 2006   09:17 AM PST
 
thanks malique @ budiey sbb sudi interview aku. Tak sangka sbb aku ni bukanlah blogger popular pun. Tq banyak2 atas sokongan anda. Hehe
Budiey
November 8, 2006   08:53 PM PST
 
Pakcik,
Semoga blog Pakcik MMA terus hidup....

Happy anniversary.... temubual bersama pakcik akan dipublish tidak lama lagi.. sabar menunggu ya....
pakcik MMA
November 3, 2006   11:18 PM PST
 
thanks once again biskut merry :D
biskutmerry
November 2, 2006   10:53 AM PST
 
huhu..ade gak name biskut merry lam entry en.faiz kali ni...saya ni insan biasa jer..yang sentiasa mengikuti perkembangan blog nih... kagum dengan penulisan dan ulasan saudara dalam satu-satu isu tak kira remeh atau penting...keep it up..
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< November 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics