Saturday, September 23, 2006
Buffet Ramadhan

Assalamualaikum

Bulan Ramadhan menjelma lagi tahun ini. Alhamdullilah kita masih lagi dpt merasai Ramadhan tahun ini. Beramallah kita jika kita mempunyai lapang masa yg banyak. Ambiklah segala peluang utk Ramadhan tahun ini. Sempena bulan Ramadhan ini juga, aku memohon segala ampun dan maaf sekiranya ada antara tulisan2 aku yg terlalu lantang ataupun mengguris hati anda. Baiklah, utk entry kali ini, aku ada listkan senarai tempat berbuka puasa yg dijalankan secara buffet. Bukan niat aku utk anda membazir tetapi kadang2 kita nak rasa gak makan buffet pd bulan puasa ni. Ini cuma guide anda sahaja. Terpulanglah kepada anda utk memilihnya mengikut kemampuan anda. Berikut adalah senarai tempat buffet yg direkemenkan utk anda mencubanya:

Dewan Perdana Felda - Destinasi berbuka ini amat sgt dan teramat direkemenkan. Kaw2 promosi ni. Tapi kalau tak percaya dgn apa yg aku ckp, tanya kat org lain yg pernah berbuka di sini. Kali ini pelbagai makanan dihidangkan oleh caterer D'saji dan specialitynya tetntunya kambing panggang. Harga utk seorang dewasa ialah RM 42 Nett. Tempahan hendaklah dilakukan at least 3 hari kalau taknak kempunan. Hubungi 03-26988302 utk tempahan.

Rahsia Bistro - Anda ingin berbuka secara private dan taknak berebut2 ketika mengambil buffet makanan? Berbukalah secara rahsia di Rahsia Bistro. Pelbagai makanan kampung & seafood disediakan. Hubungi 03-21425555 utk membuat tempahan. Sebuah lagi tempat berbuka yg memerlukan tempahan awal.

Chatz Brasserie, Grand Plaza Pakroyal - Bagi aku, cafe kat hotel ini adalah hotel yg terbaik utk anda menikmati santapan berbuka. Tahun lepas harganya cuma RM 48++ tetapi memandangkan setiap hari cafe ni full maka harga tahun ini dinaikkan RM 75++ utk seorang dewasa. Hubungi 0321472301 utk membuat tempahan. Jgn jd mcm aku tahun lepas yg kempunan utk berbuka di sini. Huhu.

Tonka Bean (Impiana KLCC) - Menyediakan lebih 100 jenis masakan makanan kampung seperti kerabu perut dgn harga RM 78++.

Duyong Restaurant, Kelab Darul Ehsan - Menyediakan 101 hidangan setiap hari antaranya Patin masak Tauchu & Lidah Lembu Bakar. Harga utk seorang dewasa ialah RM 48 nett. Hubungi 0342533708 utk keterangan lanjut.

Restoran Seri Melayu Jln Conlay - Menyediakan makanan kampung dan BBQ. Harga RM 70++ utk seorang dewasa. Hubungi 0321451833 utk tempahan.

Restoran Berputar Menara Kuala Lumpur - RM 100++ dewasa utk buffet scandinavian. Hubungi 0320205055 utk tempahan.

Sime Darby Convention Centre - menyediakan lebih 100 makanan melayu, cina dan asean seperti udang galah masak sambal. Harga utk dewasa ialah RM 65++. Hubungi 0320893688

Cafe Serena Brasserie, Hotel Nikko -  Di sini, anda akan menikmati juadah lebih dari 120 jenis makanan. Bagi yg mampu, rugi rasanya jika anda tak menikmati rendang tok dan ikan patin tepoyak di sini. Harga utk seorang dewasa ialah RM 90++.

Lobby and First Floor, Grand Blue Wave Hotel Shah Alam - Menghidangkan makanan2 japan, malay jawa dan western. Jika anda berbelanja RM 500 keatas, anda akan dpt satu malam penginapan percuma di sana. Harga bermula RM 59++ seorang.

Cafe Utara, Hotel Armada, Petaling Jaya - Menghidangkan malaysian favourites dgn harga RM 56++ utk dewasa

Carousel Cafe, Palace Of Golden Horses - Dgn harga RM 65++ seorang, anda akan menikmati makanan melayu & international. Apa yg membuat aku tertarik dgn menunya ialah tumis udang galah berpetai. Mesti ada antara anda yg dah terliur.

Cafe On The Tenth, Crown Princess Hotel - Dengan harga RM 69++ anda bakal menikmati juadah berbuka puasa dgn authentic kampong delicacies with traditional delights, dim sum and scrumptious cantonese, szechuan and makanan Hunan.

Verandah Cafe, Federal Hotel - Makanan sajian terengganu dihidangkan di sini. Harganya RM 55++ seorang.

Melting Pot Cafe, Concorde KL - Dengan harga RM 69++ utk seorang dewasa, anda boleh menikmati sajian Melayu & Asean food. Speciality di sini ialah Ikan merah bakar bersantan. Bagaimanakah rasanya?

Melting Pot Cafe, Concorde Shah Alam - Bersama chef mydin utk merasai sup gear box dan lebih 100 jenis makanan di sini. Hrga bermula  RM 58++seorang.

Eccucino Brasserie, Prince Hotel - Dgn keistimewaan kambing kuzi, anda boleh menimmati sajian berbuka puasa disini dgn harga RM 75++ seorang.

Abdul & Charlie Cafe, Mines Beach Resort - Kalau nak rasa makanan yg disediakan pakcik & makcik, berbuka puasalah anda di sini. Hrganya RM 48++ seorang

Checkers Cafe, Dorsett Regency Hotel - Dengan harga RM 55++ seorang, anda dpt menikmati Selera Kampung dan istimewanya berbuka puasa di sini ialah makanan Asam Pedas Ekor lembu. Bagaimana rasanya?

First World Cafe Genting Highlands - Menghidangkan Malaysian Favourite dgn harga RM 33.05++

Di Atas Brasserie, Legend Hotel - Dengan harga  RM 68++ bg seorang dewasa, anda akan dihidangkan dgn makanan2 seperti Singapore Rojak, Nasi Kandar, Curry Laksa dan Sharwawa

Makan2 Restaurant, Coronade Hotel - Menyediakan makanan2 seperti ayam tandoori dan ikan bakar dengan harga RM 40++ bg seorang dewasa.

Swez Brasserie, Eastin Hotel - Nikmatilah makanan2 arab yg akan memberikan anda perasaan seperti anda berada di negara2 timur tengah. Kehangatan Arabian night ini berharga RM 78++ utk seorang dewasa.

* No telefon diberi utk tempat yg memerlukan tempahan awal dan sukar utk mencarinya. Yg aku tak letak tu maknanya senang la nak carik no phone tersebut. Hehehe. :P. Selamat mencuba!*

Selamat berpuasa sekali lagi dan terima kasih kerana terus melayari dan memberi sokongan kepada blog ini. Semoga segala amalan kita sepanjang buan Ramadhan ini diberkati Allah S.W.T. InsyaAllah


Posted at 07:58 pm by Faiz Nordin

tanya je
January 6, 2009   03:47 PM PST
 
tempat2 makan tu adakah diyakini halal?
tanya je
January 6, 2009   03:47 PM PST
 
adakah tempat makan tersebut halal?
pakcik MMA
September 28, 2006   01:27 AM PDT
 
cik rina, thanks for the info. Apa yg aku tau sebelum ni, takder buffet yg less than rm 30. So, ini satu lagi peluang utk anda nak rasa buffet dgn harga yg lebih murah. :D
Cik Rina
September 27, 2006   01:33 PM PDT
 
Ada tempat murah lagi sedap..
Semalam aku baru pi makan kat sane..Kat Restoran Asam Pedas, Setiawangsa...Buffet hanya RM 25 sahaja beb..bagus untuk kengkawan yang budget..makan pun sedap...lagi pun watpe membazir sampai RM70...
pakcik MMA
September 27, 2006   02:05 AM PDT
 
ada banyak tapi ni jer yg terlarat. huhu
Wawa
September 26, 2006   09:31 PM PDT
 
Baguslah bagi info abt buffet ramadhan ni..saya suka..tapi ni je ke??hehehe..tambah2 la lagi restaurant lain k..tq!
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< September 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics