Friday, July 14, 2006
Laksa Shack

Assalamualaikum.........

Hari ni jom makan2! Kali ni kita ke kedai Laksa Shack. Laksa Shack merupakan kedai yg telah mengkomersialkan laksa sebagai suatu makanan yg boleh difrancaiskan dan ternyata ia setanding dgn Kenny Rogers ataupun The Chicken Rice Shop. Kenapa aku berkata demikian? Sudah tentu laksa yg mereka hidangkan sudah pasti menyelerakan anda. Honestly, walaupun harga semangkuk laksa agak mahal iaitu RM 7.90 tetapi aku pasti ramai yg hanya mempersoalkan harga tersebut apabila membaca menu tetapi apabila sekali suap dimasukkan ke mulut, anda pasti dah tak kisah dgn harga tersebut. Macam2 laksa dijual seperti Asam Laksa (feveret fanatik laksa), Laksa Johor, Laksa Nyonya, Laksa Sarawak & Laksa Bali. Bukan jer laksa yg dijual tetapi makanan2 lain seperti Lontong Johor (Really my feveret), Nasi Kerabu Ayam Percik, Nasi Johor & Nasi Melaka.

Sekarang, Laksa Shack telah memperkenalkan makanan baru iaitu Nasi Berdulang dan ia mengingatkan kita kepada rewang masa kenduri kat kampung. Nasi berdulang ni boleh dimakan dlm dua set iaitu dulang utk dua org makan dan dulang utk 4 org makan. Selain itu, tarikan Laksa Shack ialah Ais Kacang mereka. Ais Kacang atau ABC mereka bukan dihidang di dalam mangkuk tetapi dihidang di dlm gelas giant. Selepas menikmati makanan di Laksa Shack dan ABC istimewa, apa kata anda mencuba keropok lekor sebagai pencuci mulut anda. Lihatlah, pelbagai makanan tradisi dr setiap pulusuk negeri di Malaysia anda akan dapati di Laksa Shack. Anda akan di layan oleh pelayan Laksa Shack yg tidak kemut utk menghulurkan senyuman dan ini membuatkan aku secara peribadi menjadikan Laksa Shack antara kedai makan feveret aku bila kuar berjalan. Yang menariknya tentang Laksa Shack ini ialah walaupun ia adalah sebuah kedai makanan Melayu dan menghidangkan makanan yg rata2 makanan org melayu tetapi disinilah kita boleh melihat rumpun Malaysia. Ah Seng, Ramachandran & Ali duduk semeja utk menikmati juada dan ia sudah pasti mengekalkan Malaysia sebagai negara yg mempunyai perpaduan yg jitu. Oleh kerana telah mendapat sambutan, Laksa Shack telah membuka banyak cawangan2 baru. Actually mereka bertapak di One Utama (Cawangan Pertama) tetapi sekarang, anda boleh mencuba makanan di Laksa Shack antaranya di Mid Valley, Times Square & Sunway Pyramid. Terus terang aku katakan hampir sepuluh kali aku telah menjadikan Laksa Shack destinasi kadai makan utama aku dan sehingga sekarang aku masih tak jemu. Huhu. Berikut adalah antara senarai harga makanan di Laksa Shack:
     Laksa(Semua jenis laksa) - RM 7.90
     Lontong Johor                   - RM 7.90
     Nasi Kerabu Ayam Percik  - RM 9.90
     Nasi Dulang                       - RM 19.90 (2 org)
     ABC (Giant Mug)               - RM 5.90

Selamat Mencuba dan anda pasti menganggap pilihan anda utk menikmati juadah di Laksa Shack merupakan pilihan yg tepat.

 

*Selamat berjaya kepada Adik Mimi Munawarrah yg mengambil Akaun gak tp di MMU Melaka yg sedang bertanding di Pertandingan Tilawah al-Quran peringkat kebangsaan.Diharap adik akan menjadi idola kepada remaja2 di luar sana dgn mengambil segala panduan dan iktibar dr kitab suci al-Quran. Selamat berjaya sekali lagi.*


Posted at 10:47 am by Faiz Nordin

fadil
May 22, 2009   04:12 PM PDT
 
pengasas Laksa Shack ialah Anita Ali pemilik kepada Sierra Circle Sdn. Bhd
Name
February 12, 2009   12:29 PM PST
 
laksa shack kat seremban ada x??
dumi
February 7, 2009   12:54 PM PST
 
nak tau sape pengasas atau pemilik laksa shack....
yaty
January 2, 2007   03:36 PM PST
 
pakcik,

u ada information pasal laksa shack?
sebab i ade nak wat some research skit ar..
kalau u x keberatan email..k?

yaty_2007@yahoo.com
pakcik MMA
July 18, 2006   01:58 AM PDT
 
mmg layan. jom berlayan2 di laksa shack. hehe
Ghost of 71
July 16, 2006   11:46 PM PDT
 
huih..laksa shack ni layan woo... dgn nasi dulang tuh lagi...layan layan....
pakcik MMA
July 14, 2006   08:13 PM PDT
 
ye ker? aku ngan malique lain taste kot. hahaha. aku prefer lg laksa shack dr kg baru. kg baru aku suka makan kat nangkam. hehehe.
Budiey
July 14, 2006   03:51 PM PDT
 
dah pergi dah sekali kat BTS.... sedap tu sedap la jugak... tapi tu lah... baik pi kg baru kalu nak makan yg setanding dgn rest ni...

thats masa i pi tu tak ramai pun resto tu... tak pack mcm kfc... kekekke
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< July 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics