Tuesday, May 09, 2006
Aquaria KLCC

Assalamualaikum...........

Ari ni aku nak citer mengenai Aquaria KLCC. Aquaria KLCC merupakan daya tarikan terbaru utk Kuala Lumpur. Mula2 plan nak gi Aquaria ngan fiza dah lama dah tp asyik tak berkesempatan jer. Kali pertama dan kedua dtg KLCC mmg nak gi tetapi kesilapan aku yg lupa bwk kamera. Huhu. Tapi sempena Har Pekerja ari tu, berkesempatan gak kitaorg berkunjung ke Aquaria. Walaupun beratur hampir 500 meter semata2 nak beli tiket tapi kitaorg rasa seronok giler. Maybe kalau tak ramai, suasana jd tak best. Ramai2 masa ari tu best sbb kita leh nampak keharmonian rakyat Malaysia dgn hiruk pikuk anak2 kecil yg sunguh membuat kami teruja. Huhu.

Mengenai tiket masuk, harga utk dewasa yg mempunyai My Kad ialah RM 28 manakala yg tiada my kad ialah RM 38. Utk kanak2 pula yg mempunyai My Kid ialah RM 22 manakala yg tiada My Kid pula ialah RM 26. Tp among them, ada yg lg murah. Haha. Of course la student. Student just pay RM 20 dgn menunjukkan student id. So, kepada student tu, gunakanlah student card anda di mana2 sahaja eekk. Hehehe.

Pada section pertama Aquaria, aku tak parwah pun sbb section pertama merangkumi spesis amfibia yg bg aku biasa dan terdapat di mana2 sahaja. Waktu tu aku ckp kat fiza, "apa yg best sgt kat Aquaria ni, cam biasa jer?" Huhu. Setelah abis section pertama tersebut, kami masuk ku ruangan spesis laut. Ha!!!!!!! Terkejut badak aku rupanya. Inilah yg menyebabkan Aquaria berbeza dgn underwater world kat Langkawi. Anda boleh lihat, sentuh & rasa. Inilah kelebihan Aquaria. Ada pelbagaia spesis ikan yg aku tak pernah tgk sebelum ni.

Selepas tu, anda boleh menjelajahi dgn memasuki tunnel yg mengimpunkan pelbagai jenis ikan. Aku rasa mcm aku ni sedang menyelam jer masa masuk tunnel ni padahal aku ni takut nak mampus kat laut. Haha. Ikan jerung pun ada kat sini. Juga terdapat pelbagai jenis batu karang. Inilah yg membuatkan aku tabik spring dan membuatkan Aquaria lain drpd yg lain. Lama gakla kitaorg lepak dlm tunnel tu. Asyik sibuk amik gambar dan menggiler.. Dekat setengah jam gak la kitaorg 'menyelam' dlm tunnel tu.


Aku sedang menyelam dlm tunnel tersebut. Hehehe

Lepas itu, kami melihat pertunjukkan bagaiamana ikan diberi makanan oleh kakitangan aquaria. Situasi ni membuatkan aku tak berapa selesa sbb terlalu ramai dan sgt pack. Aku malas nak himpit, then aku terus carik kerusi dan duduk. Hahaha. Senang citer. Lagipun kaki aki mmg lenguh giler setelah hampir 20 jam asyik berdiri jer. Huhu. Lawatan kami berakhir di souvenir shop yg di sediakan di pintu keluar Aquaria. Pelbagaia cenderamata dijual di sini tetapii memandangkan kitaorg tgh nak budget, jd kitaorg lalu di souvenir shop dgn perasaan wat2 tak nampak. Hahaha.


Salah satu tarikan Aquaria iaitu Ikan Jerung

Impression aku mengenai Aquaria ni, Aquaria mmg superb. Walaupun pada section awal, aku rasa cam ntah paper jer Aquaria ni tp biler part ikan tu, aku dpt melupakan section yg awal2 tu. Tahniah kepada Aquaria kerana telah menjadi satu tarikan terbaru Kuala Lumpur. Kepada yg nak pi Aquaria, Aquaria dibuka setiap hari termasuk public holiday dr jam 11 pagi hingga 8 mlm dgn admission terakhir pukul 7 mlm. Boleh konfem yg akan anda ingat setiap memori dlm Aquaria ni.


Suatu memori yg tak dpt dilupakan Aquaria KLCC

 

*Tahniah kepada Mawi kerana memenangi anugerah Favourite Artist Malaysia di MTV Asia Awards 2006 di Siam Aragon, Bangkok. Ni barulah "World" dpt anugerah di luar negara. Tak menang kat AIM pun takper. Apa kelas AIM ngan MTV Asia Awards? Hahaha*


Posted at 10:18 am by Faiz Nordin

pakcik MMA
May 29, 2006   03:11 AM PDT
 
rileks anti mawi. anugerah berdasarkan undian pun still anugerah dan tak perlu dipertikaikan. ~peace~
anti mawi
May 29, 2006   01:42 AM PDT
 
ceh... mawi menang bukan mtv yg bagi.. sama gak org msia yang undi.. lain la kalau juri dari mtv ke.. spore ke... yg undi haha.. jgn la bangga dgn 'award' ni... memalukan negara je
pakcik MMA
May 9, 2006   09:19 PM PDT
 
kebetulan jer k. syg tak tau pun baby wat tajuk ni gak. huhu
-FyZa-
May 9, 2006   08:18 PM PDT
 
syg nye entry same wif my blog entry tue...ape kes nie???huhuhu..takpe laa kasi chan laa kat syg kali nie...uwekk2~
pakcik MMA
May 9, 2006   06:18 PM PDT
 
nak ajak apanya. nama pun tak tulis. :P. ala kitaorg tak kisah pun sesapa nak join. hehe
-
May 9, 2006   02:05 PM PDT
 
bestnyer pi aquaria. tak ajak i pun? opsss. pi ngan makwe rupanya. Mesti ganggu privacy if i pegi. jgn marah pakcik. :)
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< May 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics