Thursday, April 27, 2006
Siti Nurhaliza - Transkripsi

Assalamualaikum.....

Well, ari ni baru jer abis dgr album terbaru Siti Nurhaliza iaitu Transkripsi. Drpd 5 star, aku berika 4 Bintang setengah kepada keseluruhan album ini. Ini kerana banyak pilihan lagu dlm album ini yg layak utk dijadikan killer songs. Album ini juga merupakan album yg mempunyai banyak komposer dr Indonesia seperti Melly, Glenn & Erwin Gutawa. Ini yg menjadikan album ini "lebih hangat dr biasa". :D Berikut adalah review aku utk lagu2 dlm album ini.

 

TANPA DENDAM DI HATI
Lagu : Erwin Gutawa
Lirik   : Habsah Hassan
Aku letakkan lagu ni sebagai ranking pilihan no satu aku dlm album ni. Tahniah Siti kerana buatkan aku menangis dgr lagu ni utk kali PERTAMA!!!. Tak pernah sebelum ni aku menangis dan stop dr buat kerja semata2 nak feel dgr sesuatu lagu utk pertama kali aku dgr. Lagu ni cukup2 masuk dgn suara range Siti dan amat enak2 sgt didengar. Oh my god! Aku tak pernah dgr lagu lain sesedap lagu ni. Ada satu part dlm lagu ni yg cukup membuatkan aku standing ovation sorang2 apabila selepas Siti tarik vokal dgn tinggi selama 10 'harkat' and then disusuli dgn gemersik biola. Huhu. Pastu tetiber baru perasan aku dah tergila biler wat standing ovation sorang2 kat rumah. Hahaha. Btw, this is the song yg paling sedap aku dgr dlm dunia even aku pernah dgr lagu2 antarabangsa. (Ni telinga aku, telinga korang dengar laks tak tau la aku. Huhu)

BIARLAH RAHSIA
Lagu  : Melly Goeslow
Lirik   : Siti Nurhaliza
Akhirnya, lagu ni masuk kedudukan gak. Aku meletakkan lagu ni di ranking kedua pilihan aku walaupun sebelum ni aku pernah tulis yg aku telah jatuh cinta dgn lagu ni kerana lagu Tanpa Dendam Di Hati telah 'merampas' cinta aku terhadap lagu ni. Seperti yg pernah aku komen utk lagu ni, lagu ni mempunyai suatu lirik jujur dan seolah2 sebagai medium utk beliau luahkan apa yg beliau rasa. Ditambah pula dgn melodi yg seolah2 faham dgn luahan hati siti tersebut. So kepada u all di luar sana yg masih lg nak jaga tepi kain Siti, tak reti2 ker? Hahaha.

DESTINASI CINTA
Lagu  : Li Len Zhen
Lirik   : Siti Nurhaliza
lagu Destinasi Cinta membuatkan aku teringat kepada kehebatan lagu "Akan Ku Tunggu" dendangan kumpualn Candy yg popular suatu ketika dahulu. Irama muzik dlm lagu ni sgt catchy dgn suara Siti. Sememangnya lagu ni sesuai dgn range vokal siti. Tidak keterlaluan jika aku katakan lagu ni lebih hebat dr "Seindah Biasa" kerana irama dlm lagu ni sgt rancak sehingga anda rasa nak bangun dan menari bersama2. Paling koman pun just geleng2 kepala.:D

BILA HATI MEMILIH
Lagu : Glen Fredly
Lirik   : Glen Fredly
Seperti lagu Januari ciptaan dan dendangan Glen Fredly, lagu Bila Hati Memilih lebih kepada konsep R&B yg merupakan soul Glen tu sendiri. Ternyata, Siti tidak menghampakan dgn membawkaan lagu ni dgn baik sekali. Kekuatan pada lagu ni terletak pada susunan muzik yg cukup tersusun dan menjadikan flow lagu ni seolah2 berkesinambungan.

HATI BERBISIK
Lagu  : Siti Nurhaliza & Aubrey Suwito
Lirik    : Siti Nurhaliza
Hati berbisik merupakan sebuah lagu yg dicipta oleh Siti Nurhaliza. Juga merupakan balada yg agak killer. Sebuah muzik yg perlahan pada peringkat awal sehingga habis dan mempunyai range & susunan muzik yg sekata. Muzik pada lagu ni juga sedap didengar dan aku tidak kurang juga menyukai lagu ni.

CUBA UNTUK MENGERTI
Lagu  : Tengku Shafeeq
Lirik    : Tengku Shafeeq
Aku tidak mengenali langsung Tengku Shafeeq tp aku pasti yg beliau merupakan komposer dr Indonesia. Lagu beliau merupakan lagu yg slow yg telah digarab dgn style vokal Siti sendiri. Lagu ni mempunyai melodi yg sgt enak didengar. Ditambah pula dgn lenggok vokal siti menjadikan lagu ni tidak kurang hebatnya.

PASTIKAN
Lagu  : Melly Goeslow
Lirik    : Melly Goeslow
Mula2 mendengar pada part2 awal lagu ni, aku dah dpt agak siapa komposernya. Ini kerana melodi utk lagu ni adalah melodi dgn sinonim dgn Melly Goeslow dan atas sbb itulah aku dah dpt teka dr awal siapa komposernya. Cumer di part chorus, melodi tersebut agak lari dgn melodi yg sering Melly Goeslow. Btw, lagu ni taklah terlalu berat dan tidak terlalu ringan. Lagu yg sederhana dlm melodi dan lirik membuatkan lagu ni tetap mendapat pujian aku.

HIDUP PENUH BICARA
Lagu  : Yassin
Lirik    : Eana Houzama & Yassin
Lagu berirama padang pasir yg telah dicuba oleh Siti Nurhaliza. Jarang kita gdr Siti menyanyikan lagu yg mempunyai irama 100 peratus irama padang pasir. Bg aku Siti telah membawa lagu ni dgn cara beliau sendiri dan melodi lagu ini lari dr konsep melodi Yassin sebelum ni. Melodi padang pasir dlm lagu ni mempunayi banyak elemn tradisional tetapi ditambah dgn susunan muzik yg agak sedikit moden.

BISIKAH
Lagu  : Aubrey Suwito
Lirik    : Teshh RS
Sebuah lagu ciptaan Aubrey Suwito. Aku meletakkan di ranking terakhir lagu2 yg patut dipuji. Apa yg boleh aku ckp mengenai lagu ni ialah lagu ini mempunyai kolobrasi antara R&B dan ballad serta ada sedikit elemen ketimuran dlm lagu ini. Walaupun 3 elemen ini dimasukkan tetapi lagu ni tidaklah tampak bercelaru cumer lagu ni agak sedikit berat utk didengar.

LAGU2 LAIN

SITI SITU SANA SINI
Lagu  : VE
Lirik    : VE

IMPIANKAN NYATA
Lagu  : Abd Rahim Bachik, Rauf & Firdaus Mahmud
Lirik   ; Rauf

INTRIG CINTA
Lagu  : Siti Nurhaliza
Lirik    : Loloq

RUPANYA KITA SERUPA
Lagu  : Cat Farish
Lirik    : Cat Farish

Ternyata, dlm boleh dikatakan semua lagu dalam album Siti yg terbaru ni mempunyai tarikan tersendiri. Mmg konfem tak rugi anda membeli album tersebut. Mana la tau kalau Siti dah kawin nanti, beliau bersara. So ini merupakan produk Siti yg terkahir. Just buat andaiain jer. Huhu. Selamat mendengar!!!

*Oleh sbb skang tgh mood subject Taxation, apa kata Lembaga Hasil Dlm Negeri membuat potongan cukai terhadap lagu ni. Hahaha. KERJA GILER!!!*


 


Posted at 01:29 am by Faiz Nordin

PuTHRe3
August 27, 2008   05:40 PM PDT
 
dimana boleh download lagu ni?
amir
August 15, 2006   05:12 PM PDT
 
Assalamualaikum paksik MMA...sy nak mintak lirik lagu cahaya-krisdayanti boleh??
pakcik MMA
June 5, 2006   08:03 PM PDT
 
aku suker dgn melly pada muler2 jer. skang dah kureng sikit. Jason Mraz aku tak berapa minat. Aku suker lg rob thomas. :P
azeem
May 29, 2006   03:51 PM PDT
 
yup.. mmg sama tp susah nak ckp.. mcmana ek! Its Melly.. mungkin sbb aku mmg suka sgt dgn hasil melly even masa album dia bersama kumpulan POTRET. Kalau perhatikan lirik dia mmg semudah ABC tapi makna dia? Masih teringat lagu DIAM, KENTUT SIAPA, TAK LAKU, KUPU-KUPU dalam album MELLY, POTRET. Masih teringat lagu KEDINGINAN - Fauziah latiff, melly gak buat. Atau lagu melly untuk album AGNES MONICA. Mmg best.. kenkadang rasanya trademak dia tu.. adushhh best giler! Currently listen to MR. A-Z by JASON mRAZ.. mamat ni pun superb gak. Better than JAMES BLUNT & DANIEL POWTER. Seriously!
pakcik MMA
May 27, 2006   12:04 PM PDT
 
ala azeem pattern lagu melly goeslow hampir kurang sama jer
pakcik MMA
May 27, 2006   12:03 PM PDT
 
galleon, i dont know who said effendi........sorry coz cant help u
azeem
May 19, 2006   01:44 PM PDT
 
just nak komen lagu BISAKAH. Actually 1st time dengar lagu ni biasa jer, nothing special. But then bila dengar balik stelah 2 minggu aku beli album ni aku dapati 1st & 2nd verse dia agak boring and something wrong but then bila masuk chorus jer... superb! Aku start musykil lagi.. aku ulang lagi dan lagi.. kalau aku beli kaset mungkin aku dengar chorus je kot. AKu rasa something wrong kat lagu ni... until smlm aku realize! Sebenarnya lagu ni ciplak lagu KRIS DAYANTI - CAHAYA. Tak semua la... but surprisingly, aku rasa THE BEST song dlm album ni. BRAVO!
galleon (indonesia)
May 18, 2006   12:21 AM PDT
 
hi i want to request malay song, you know bout Said Effendi ?, if you know and have this song. please send me your url
thank's
pakcik MMA
May 13, 2006   04:39 PM PDT
 
oo ye ker huda? sama la kita. aku bukan sentiasa ingat kepala. dah tak dgr lagu lain. bukak pc jer mesti bukak lagu tu. huhu
huda
May 13, 2006   03:37 PM PDT
 
chewah,kite pun minat lagu tanpa dendam di hati..melekat abis kat kepala aku ni..ehe...best tul lagu tu
pakcik MMA
May 9, 2006   09:54 AM PDT
 
hehehe. betul tu. ala beb, telinga lain2. so mestilah lagu yg menjadi feveret utk setiap org berbeza. tol dak? haha
Name
May 9, 2006   09:32 AM PDT
 
Tanpa Dendam Di Hati bila dah dgt bebanyak kali bestlah plak.Tp tadaklah bley mengalahkan Biarlah Rahsia.Tp oklah kan sorang minat lagu tu sorang lg lagu ni plak last2 sumer lagu bley kuar jd single...
pakcik MMA
May 8, 2006   11:31 PM PDT
 
ooo ye ker? aku tak sempat tgk jom heboh. tapi lg best kalau dier nyanyi lagu tanpa dendam di hati. aku suker sama itu lagu. hehe
mutakamil
May 8, 2006   12:40 PM PDT
 
CT perform kat JomHeboh semlm.Syg lagu Intrig Cinta tu tak diperform dgn percussion kalau tak mesti meriah.Biarlah Rahsia mmg cemerlang di tgn CT.Lagu tu tak susah sgt dan sesedap rasa CT bley improvise cam Bukan Cinta Biasa.
pakcik MMA
May 6, 2006   11:35 PM PDT
 
ooo. lagu r&b rite? tp aku lg prefer tanpa dendam di hati. walaupun org ckp balada biasa tp aku suker giler lagu tu. ntah arr. lain telinga lain pendengaran kot. huhu
owange_county
May 6, 2006   03:20 PM PDT
 
I paling suka Bila Harus Memilih.
That song is ghost!
Dengar dah dekat seratus kali pun tak puas lagi.
ARgh....tatau lagi camner nak puaskan hati untuk feel lagi ni.
pakcik MMA
May 5, 2006   04:58 PM PDT
 
sorry! aku ingatkan PSNN tu Siti Nurhaliza. Bukan eekk? Main konpom jer aku ni. Hahaha. PSNN tu sapa eekk?
me
May 5, 2006   01:37 PM PDT
 
destinasi cinta lirik by PSNN la..bukan siti..typo nih
pakcik MMA
May 4, 2006   03:59 PM PDT
 
thanks mutakamil for ur ranking. yang pasti lagu2 dlm album siti best2. hehe
mutakamil
May 3, 2006   09:32 AM PDT
 
KOMEN AKU BERDASARKAN TRACK:

SITI SITU SANA SINI

-MOOD CATCHY.FEEL BAGUS, CUMA LIRIK TAK BEST.TAK ELOKLAH DOK BUBUH SYURGA BYK SGT.SYURGA TU MCMLAH KITA PERNAH TGK.AKU MMG TAK SUKA LIRIK2 LAGU YG SEWENANG2 GUNA SYURGA NI

BIARLAH RAHSIA
-MENDAYU, MINIMAL MUZIK UTK FOKUS PD VOKAL CT.PAKEJ LENGKAP UTK JD LAGU BERKUALITI DAN POPULAR

DESTINASI CINTA
-ADA ELEMN ROCK.INTRO MENARIK.TERINGAT PD LAGU CANDY AKAN KU TUNGGU

CUBA UTK MENGERTI
-ADA ELEMEN KLASIK.CAM LG CELINE DION GABUNGAN PRAYER DGN I SURRENDER.

HIDUP PENUH BICARA
-ELEMEN ARAB,URDU DAN MODEN.MENARIK DAN MEMPESONAKAN!

BILA HARUS MEMILIH
-DGR DAH TAU LG GLENN.ADA PERSAMAAN SIKIT DGN LG2 CIPTAAN GLENN SPT DIBALAS DGN DUSTA OLEH AUDY DAN JANUARI.TP MENARIK DAN SUNGGUH ROMANTIS

PASTIKAN
-ADA ELEMEN MELLY.CAM LAGU2 CIPTAAN DIA UTK SOUNDTRACK AADC DAN EIFFEL.

HATI BERBISIK
-TAK BEST!SLOW SGT.KORUS SEBIJIK CAM LG I STILL BELIEVE OLEH MARIAH CARREY.JERITAN CT PUN OVERDOSE SKIT.TAK BEST!AKU MUSTI SKIP BILA SAMPAI LAGU NI

RUPANYA KITA SERUPA
-PALING LAYAK TERIMA PUJIAN.MMG KELAINAN YG NYATA.CT BLEY NYANYI JAZZ DGN CUKUP BAIK DGN MOOD SORA BERBISIK.TAK WAJAR DILEPASKAN!

TANPA DENDAM DI HATI
-BEST TANG CT TARIK JE.PART LAIN BIASA JE.

INTRIG CINTA
-CT LAYAK DPT PUJIAN ATAS LAGU CIPTAANNYA INI.MOOD FUN YG BERJAYA.MUDAH DIIKUTI DAN DIINGATI

IMPIANKAN NYATA
-LG PALING BORING!MUSTI SKIP SAMPAI LAGU NI.TYPIKAL LAGU2 CT SBLM NI.

BISAKAH
-ADA PERSAMAAN DGN LAGU CAHAYA KRISDAYANTI.KALAU ANDA SUKA LAGU TU, ANDA AKAN SUKA LAGU NI.

RANKING AKU:
BIARLAH RAHSIA
RUPANYA KITA SERUPA
INTRIG CINTA
BILA HARUS MEMILIH
CUBA UTK MENGERTI
HIDUP PENUH BICARA
BISAKAH
DESTINASI CINTA
PASTIKAN
TANPA DENDAM DI HATI
SITI SITU SANA SINI
HATI BERBISIK
IMPIANKAN NYATA

pakcik MMA
April 28, 2006   09:44 PM PDT
 
haha. ntahla. telinga aku minat lagu tu dr lagu biarlah rahsia. dont know y. :P
pro siti
April 28, 2006   12:07 PM PDT
 
memang superb album siti yg terbaru ni. tapi kenapa pakcik mma letak lagu biarlah rahsia pd ranking no 2. bg saya lagu biarlah rahsia lg best dr lagu tiada dendam di hati. jgn marah pakcik mma. pandangan saya jer
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< April 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics