Saturday, April 22, 2006
2 manusia yg mempunyai aura!!!!!!!!

well, ari ni again akan bercerita mengenai Norman Noor. Kalau sesapa yg dah bosan nak baca psl si Norman Noor ni, mintak maaf la eek.Bukan sengaja aku memberikan publisisti murahan kepada beliau tetapi sebenarnya hanya org yg pernah dgr kelantangan vokal beliau sahaja yg tidak jemu utk mengikuti perkembangan Norman Noor. Lagipun, aku just citer psl Norman Noor sekiranya beliau ada show sahaja. Kalau takder citer menarik @ aktiviti menarik psl Norman Noor, takkan aku mengada2 nak citer. Hehe.

Btw, ari ni aku memilih tajuk 2 manusia yg mempunyai aura ialah kerana aku nak citer mengenai persembahan Norman Noor di FCM Nite @ Annual Creative Academic Awards yg berlangsung di Hilton Kuala Lumpur pada 19 hb yg lepas & juga dlm masa yg sama aku nak review album Mawi yg terbaru. Selepas memberikan persembahan yg impress di UNITE 2006 sehingga ada yg menggelarkan beliau Michael Buble MMU, Norman Noor terus mendapat kepercayaan utk menjayakan persembahan di FCM Nite. Persembahan  Norman Noor di FCM Nite sedikit berbeza apabila beliau berduet bersama seorang pelajar FCM yg dikenali sebagai Nanie dlm lagu I Want To Spend My Lifetime Loving U yg dipopularkan oleh Marc Anthony & Tina Arena.

Walaupun mereka kurang latihan utk lagu tersebut tetapi mereka memberikan suatu persembahan yg menarik. Tahniah juga diucapkan kepada Norman Noor kerana tidak menghampakan kepercayaan kepada beliau utk memberikan persembahan dlm majlis yg diadakan setahun sekali. Nampak gayanya, rezeki Norman Noor semakin baik dan aku berharap agar rezeki Norman Noor cerah di masa akan dtg. InsyaAllah. Aku percaya yg semakin ramai yg mengagumi bakat beliau terutamanya kepada mereka yg pernah mendengar kelunakan suara beliau. Tak hairanlah, kadang2 masa jalan dgn beliau, ada sahaja mata yg memerhatikan beliau dan membrikan senyuman kepada beliau. Bukanlah ingin mencarik publisiti tetapi sekadar yakin dan percaya kebolehan vokal Norman Noor. Kalau la MMU Awards minggu depan ada anugerah kategori Artis Harapan Pilihan MMU, sudah pasti Norman Noor menjadi salah seorang calonnya. Hahaha. Saja jer gurau2. :D

Aku letakla 2 keping gambar Norman Noor. Kredit diberikan kepada  http://www.amal.com.my atas gambar tersebut. Nak tunggu aizat transfer gambar yg dier amik tp si aizat balik umah la puleekk. Huhu.


Norman Noor dgn aksi 'tarik' vokal


Persembahan Norman Noor dan duet beliau, Nanie


Macam pontianak harum sundal malam versi lelaki. Hehe

 

Daripada bercerita mengenai Norman Noor yg mempunyai aura di MMU, kita bercerita pula mengenai artis yg mempunyai aura pada masyarakat kita iaitu Mawi. Aku just nak review album baru beliau yg memuatkan berzanji, marhaban & alunan irama nasyid. Drpd 5 bintang, aku berikan 4 bintang. Tahniah! Album berkonsepkan sebegini jarang berada di pasaran muzik malaysia. Pemilihan mawi sebagai pengantara adalah bersesuaian sekali utk menarik golongan remaja agar mengetahui budaya marhaban dan berzanji dlm kehidupan kita sebagai umat Islam.

Di dalam album ini, ada 10 track yg mana 3 track drpdnya merupakan koleksi doa2 harian, 2 track utk berzanji, 1 track utk marhaban bersama raihan dan ustaz amal dan 4 lagu nasyid. Mmg benarlah vokal mawi sesuai dgn irama2 sebegini. Harap2 selepas ini, pihak Maestro mengeluarkan CD @ kaset yg merakamkan Mawi membaca alQuran secara taranum (tilawah). Terngin nak dgr Mawi bertilawah. Apapun, usaha murni ini dpt diteruskan di masa akan dtg. Melalui entry ini juga, aku ada uploadkan kat korang track2 dlm album mawi yg terbaru ini. Perlu diingat bukanlah tujuan aku utk menyemarakkan aktiviti memuat turun melalui internet tetapi jika anda betul2 menyokong mawi, anda pasi akan membeli album yg original. U can download just for ur collection dlm ur pc. That's all. Kalau nak dgr kat tempat lain, beli album la yach! Klik link di bawah utk memuat turun:

Album Mawi - Doa, Berzanji & Qasidah Berlagu

*Seriusly hiba, tersentuh dan sayu apabila mendengar album mawi ini.*


Posted at 01:29 am by Faiz Nordin

mawa
July 24, 2006   06:56 AM PDT
 
alaa, dah habis link tuu... boleh buka link baru tak?
TQ
pakcik MMA
May 10, 2006   11:33 AM PDT
 
huk elle. wat2 tak tau laks. huhu. :D
Ghost of 71
May 9, 2006   02:59 PM PDT
 
Mawi??...sape tuh??....
pakcik MMA
April 25, 2006   06:53 PM PDT
 
ala nanie. fp ker blog sama jer. fp lagi sumer gambar kuar. yg blog ada limit letak gambar. rileks k? dun worry, takder bender negatif pun. lagipun without reading my blog pun, org yg pi Hilton tau u yg perform and for sure dorang bitau member kepada member.....hehehe
Nanie MK
April 25, 2006   06:11 PM PDT
 
erk?? ade byk lg ke blog lain??? fp mmg ar byk... fp photographer acaa... tapi... BLOG??
pakcik MMA
April 25, 2006   12:12 PM PDT
 
ala. rileksla nanie. banyak lg blog @ fotopages yg ada gambar ko. huhu. yg penting aku citer yg positif. bukan negatif pun. :P
Nanie MK
April 25, 2006   05:10 AM PDT
 
adoi... kalau ye pun nak promote norman tu... buang ah pic nanie... malu ah weh.
pakcik MMA
April 23, 2006   01:08 AM PDT
 
hehehe. no prob
.........
April 22, 2006   08:18 AM PDT
 
thanks pakcik. yeay dpt dgr full album mawi!
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< April 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics