Saturday, April 01, 2006
Rahsia Bistro Kuala Lumpur

Ari ni aku nak share kat u all pasal Rahsia Bistro Kuala Lumpur. Rahsia Bistro ni merupakan tempat aku ngan fiza sambut annivessary minggu lepas. Mmg restaurant ni boleh membuatkan kita feel romantic. Dgn keadaan dekorasi restaurant yg sungguh mempersonakan dan sangat privasi membuatkan mood romantic itu dtg dengan sendirinya. Rahsia Bistro ni juga merupakan tempat lepak2 artis popular yg inginkan privasi & utk mengelak media membuat gossip kepada mereka.

Rahsia Bistro ni hanya boleh dimuatkan oleh 100 org sahaja dlm satu2 waktu. So, bayangkan betapa privasinya restaurant ni. Mempunyai beberapa tempat utk makan seperti garden, dining hall (ruang makan beraircond), private room (utk group dining) juga patio (ruangan yg sgt2 privasi, & 6 org sahaja makan kat situ). Masa annivessary ari tu, kami memilih patio. Kebetulan laks, waktu tu tiada siapa di Patio tersebut. So, kami makan dgn sgt2 privasi. Ruangan patio ni tidak beraircond tetapi anda dikelilingi garden serta kilauan lampu2 yg menyinari bunga di sekitar patio tersebut. Tiada lampu terang di ruangan makan (hanya di ruangan bunga sahaja) tetapi anda bakal diterangi dgn lilin yg menyemarakkan makan malam anda. Ecece. Ayat power tu. Haha. Kene bayar Rahsia Bistro kat aku ni. Promosi kaw2. haha.

              

Mengenai food kat sana juga tak mengecewakan.Yg paling special ialah Ikan Salmon yag diimport dr Norway dan dilimpahi dgn sos air limau serta disertakan dgn mash potato dan salad. Juga yg special di sini ialah Balinesee Set yg mana set ini merangkumi Ayam Bali, Daging Stew (Sedap giler daging ni), kerepek malinjo dan Nasi Rahsia. Tak ketinggalan ada resipi Ning Baizaura iaitu N.I.N.G set iaitu merangkumi mee yg ning baizura punyer resipi. Semua makanan adalah halal kecuali dinyatakan. Dont worry yg tak halal tu bukan disebabkan daging babi atau binatang yg tak disembelih tetapi ada makanan yg diletakkan wain seperti Tiramisu. Ingat nak makan Tiramisu (teringat Befawan jual Tiramisu kat MMU Melaka) tetapi waiter tu kata tak halal sebab ada wain.

Mengenai lokasi Rahsia Bitsro ni mmg sgt private. Terletak di Jalan Damai. Betul di belakang Hotel Crown Princess dan Emipre Tower. If nak masuk Jalan Damai ni kene masuk dr Jalan Tun Razak. Seriusly nak ckp, ari tu aku pi sana naik kancil, aku malu giler coz kereta2 yg ada kat sana semua kereta import. Huhu. Tapi takper, demi nak naikkan mood romantic setelah penat handle CCIP, kami berdua tutup muka gak la. Haha. Ala beb, if ada org nak bising pun buat apa. Bukan dorang yg bayar utk kitaorg pun. Huhu. Berikut ialah lokasi Rahsia Bistro dan juga contact no utk dihubungi. Selamat Mencuba!

 


Posted at 04:23 pm by Faiz Nordin

minnymie
October 8, 2006   06:02 PM PDT
 
hey it sounds like dis restoren sgt besh.is the price appropriate for a student like me?cz i tot of goin there too fr my bf besday. =)

btw nice blog.very interesting topics.i jz found out now.hehe.
pakcik MMA
July 10, 2006   06:21 AM PDT
 
hi Lyn, i go straight away to there without make reservation. Prepare for ann date?? Hahaha. It's a secret. :p. Apapun, i reallt recommend this rest compare to rest berputar. Have a nice ann dinner ya.
LYN
July 6, 2006   04:45 PM PDT
 
Hi u..by coincident i leh terexplore ur blog..but unexpected i dpt info best ni.. so actually before directly go to their staff.. i just wana ask u about the reservation on ur last ann date. r u hav to make a reservation? if we are basically straight away go there, is it possible we dun have a seat or what? help me faiz coz i feel like goin there for my ann date haha.. tell me about ur preparation on ann date.. tq
pakcik MMA
April 26, 2006   10:54 PM PDT
 
hehehe. cam mana encik tau saya nyer blog? :-? Btw, takyah bayar coz ur pekerja very good in entertain us tempoh hari. so dgn cara ni jer i think i pelru balas. next time, biler kitaorg pergi lg, i want more entertain than this. hehehe. seriusly, Rahsia Bistro 'menghangatkan' mood romantic kami. Thanks a lot. If ada promosi ker, leh la call me @ 0176059120.
Thanks
Adli Datuk Abdul Karim
April 26, 2006   01:37 PM PDT
 
Thank You for the very nice review on our restaurant. I'm happy you and your companion had a good time when you were here, and we hope to see you again soon.

Nak kena bayar ke untuk review tu? :)

Have a great day!

Adli Datuk Abdul Karim
Rahsia Bistro & Wine Bar
T: +60321425555
M: +60122250242
URL: www.rahsia-kl.com
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< April 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics