Sunday, March 19, 2006
Perniagaan MLM???

Assalamualaikum...

Hari ni, aku nak membincangkan mengenai perniagaan Multi Level Marketing (MLM). MLM ni popular di kalangan pelajar2 universiti. Ramai yg menganggap perniagaan MLM memberi mereka kesenangan setelah mendengar testimoni atau ceramah drpd mereka yg mendapat ganjaran yg lumayan dr industri MLM ni. Pandangan aku cukup mudah, rezeki tak dtg bergolek jika kita tak usaha. Kalau sekadar nak memikirkan ganjaran atau keuntungan yg bakal dapat tanpa usaha yg jitu, maka khayalan tersebut boleh diiibaratkan seperi mat jenin. Sebelum aku komen lebey2 psl MLM ni, aku nak listkan beberapa MLM yg popular di kalangan rakyat Malaysia terutamanya student:


CNI merupakan syarikat MLM yg agak awal popularitinya. Tp jika ditanya, adakah CNI popular lg sekarang? Jawapannya tidak. Tak tau la apa sebabnya CNI makin kurang popular sedangkan produk yg mereka keluarkan adalah produk yg boleh kita perlukan sepanjang masa seperti barang2 keperluan. Persoalan yg timbul dr hati aku ialah adakah disebabkan ramai yg jd jutawan dr CNI, maka CNI sudah tidak popular?? Btw, tetiber teringat. Dulu kopi CNI kaw giler tp skang dah takder kedai yg jual kpi CNI. Huhu.


Cosway juga salah satu syarikat MLM yg agak popular. Cosway ditubuhkan pada 1979. Walaupun kadar komisyen mereka agak rendah tetapi Cosway masih lg kukuh sehinggakan boleh menaja pasukan bola sepak Kuala Lumpur. Barang2 cosway terdiri drpd pinggan mangkuk dan juga barang2 keperluan. Ramai ahli Cosway terdiri drpd makcik2 dan bukannya student universiti.


Kalau ada cosway, mesti ada Amway. Amway ditubuhkan sejak 45 tahun yg lalu. Amway ni lain sikit sbb amway ni international. That's y la barang2 amway agak mahal. Aku lebih prefer kat Amway sbb barang2 Amway berkualiti especially barang food supplement. Cumer aku tak dpt beli sgt sbb food supplement dorang pun rm 100 lebey. Komisen yg diberikan kepada member pun agak tinggi. Tak hairan la ramai ahli Amway adalah student. Ada pakcik belakang umah aku yg jd ahli Amway dah dpt komisen RM 10000 sebulan dr Amway. Huhu.


Penangan Luxor ni kuat gak sehinggakan ada member aku berhenti kerja setelah dpt komisen RM 2600 sebulan. Luxor ni company yg agak baru la. Ditubuhkan pada tahun 1994 dan banyak menjual barang2 berasaskan gamat. Luxor ni kirer bg komisen kat org tinggi. Ye arr, member aku tu baru jer join luxor 5 bulan tp dah dpt komisen banyak tuu. Pastu Luxor pernah menaja konsert AF khas utk member2 dorang. Tp, sampai biler Luxor ni mampu bertahan?


Akhir sekali ialah ELKEN. Kalau anda peminat Norman Noor, sure anda pun akan join ELKEN gak sbb Norman Noor pun join ELKEN. Haha. Elken ni banyak jual barang kesihatan seperti spirulina, tanduk lembu dan air RO. Ramai gak student yg join ELKEN tp seperti biasala, if usaha dpt dpt la komisen lebih sikit. If duduk jer kat rumah, rezeki tu tak dtg bergolek.

Kadang2, aku rasa jeles gak sbb ada member2 aku yg dpt komisen beribu2 ringgit sebulan tetapi ntahla aku ni liat sikit nak masuk MLM. Aku pun tak tau napa aku tak boleh menerima perniagaan MLM ni. Aku hampir nak masuk ELKEN (Cumer tak sign form jer), tp still tak masuk2 sampai skang. Bg aku, aku suker nak percaya pd MLM. Kalau ada rakan2 aku yg ckp kat aku, "huk elle pakcik. Abis, susu IG-G plus tu bukan MLM ker?", aku akan jawab yg aku bukannya jual susu tu utk aku tetapi nak tolong kakak aku yg join susu IG-G plus tu. Bukan tanak percaya pd MLM ni tetapi aku jenis org yg tak suker amik risiko. Ada gak member2 aku yg tak dpt apa2 dr MLM. Lg ramai yg tak berjaya dr berjaya. Huhu. Kadang2 aku sifatkan sistem downline @ piramid pd company MLM ni sebagai satu skim cepat kaya yg mana nasib menjadi penentu kepada kejayaan mereka.

Apa pandangan korang mengenai MLM ni??? Kepada mereka yg pernah atau sedang jd member kepada perniagaan MLM ni, diharap sudi dropkan komen anda kepada aku. Tak kisahlah nasihat ker ataupun idea2 bernas mengenai perniagaan MLM ni. Sekali lagi ingin aku nyatakan, sehingga sekarang aku masih belum mempercayai perniagaan MLM ni walaupun pd hakikatnya kadang2 aku rasa jeles ada org boleh kaya sbb MLM.

Wassalam

~IKLAN TIME~
*Sedikit info utk anda yg ingin menyertai seminar yg menerangkan antara kewujudan tuhan dan sains yg dinamakan Seminar Sign Of The Creator, anda boleh menghubungi Rau Ridzuan di talian 016-3962024 atau hubungi aku di talian 017-6059120. Butiran lanjut mengenai seminar ni, klik SINI
~IKLAN TIME~


Posted at 09:24 pm by Faiz Nordin

Nam
April 19, 2012   11:48 PM PDT
 
kmu lupa satu syarikat tempatan lagi yang bertaraf antarabangsa memasuki 150 negara.....DXN
Nam
April 19, 2012   11:14 PM PDT
 
kmu lupa satu syarikat tempatan lagi yang bertaraf antarabangsa memasuki 150 negara.....DXN
amad
June 4, 2011   03:28 PM PDT
 
bagi aku MLM atau tidak..itu x menjadi hal..klu nk kata skim cepat kaya or sistem piramid..spe yg xnk cepat kaya kn..dan sistem piramid plak kje mkn gaji pn dh konfem sistem piramid, btul x? gaji pekerja biasa xbleh potong gaji org atsan..yg penting ats usha sendiri...donald trump ade ckp..klu dye muflis..first thing yg dye nk buat join MLM...tp tu trpulang atas masing2...
kak Seri
March 15, 2011   01:52 PM PDT
 
Sykt kukuh..Produk bagus.... ape lagi... mula kan langkah pertama... Yakin BOLEH!!!..
Pak Abu Kurang Tahu
December 9, 2010   03:12 PM PST
 
Semua nya kebanyakan nya menyokong MLM. Cuma yang meragukan Pak Abu yang kurang tahu nie adalah MLM konsep pemasaran da jual produk yang mencari orang / sponsor orang nie sehingga ke kemuncak ramai orang atau group nie, adakah halal makan komisen2 kerja2 orang bawahan nie di sisi Syariah Islam. Nie kena rujuk Majlis Fatwa Sedunia tentang ilmu fekah nie? Jadi kaji dulu sebelum bertindak
orang
November 2, 2010   11:34 AM PDT
 
antara CNI n HAI-O.......... mana 1 yg terbaik utk join???????? hhhmmmm dah 1 mgu dok pk.........
khal21
June 28, 2010   03:36 PM PDT
 
"bukan senang nak senang, bukan susah dan susah" setiap usaha pasti ada hasilnya jika kita bersungguh-sungguh. bukan hangat-hangat taik ayam je. pikir-pikirkanlah
qung
May 17, 2010   01:00 AM PDT
 
apa2 perniagaan yg kita masuk harus ada kyakinan diri..di mana ada kemahuan di situ ada jalan.buka fikiran anda jika ingin kan kejayan datang bergolek,jgn skadar mlepas batuk d tangga.bagi saya hai-o adalah jalan tmudah untuk mnempah kjayaan, d samping syarikat yg kukuh malah ia mdapat galakan drpd menteri..saya baru masuk dan syukur semua nya bjalan dgn lancar..itu semua atas usaha sendiri myakinkan downline..
usahawan muda
January 5, 2010   02:22 PM PST
 
Assalamualaikum..xperlu runsing2 fkir mlm mne y bgus..bg sy, sy nk keje bwh org melayu SAHAJA..org MUSLIM..y xlnggar hukum hakam islam..SO??LUXOR plihan sy..y mne hanye untuk ANAK MELAYU(muslim) sahaja..mmg 9/10 rzeki dtg dr p'niagaan..tp klu xde usha y kuat, xkn b'jye..bile dh join 2 kna la usha kuat2..jgn hrpkn keuntungan sahaja..Allah dh jnji..setakat mana usaha kita, setakat 2 Dia bagi..dan y paling pnting..Solat jgn tinggal..bykkn berdoa..
ummi zuhdi
January 1, 2010   01:11 PM PST
 
assalamualaikum wbt..

setelah membaca ruanagn ni,saya bersetuju dengan banyak komen yang mengatakan Perniagaan dan Multilevel Merketing sebagai suatu yg positif

KESIMPULAN:
selain dari apa yg dah disebut oleh sahabat2 diatas-
1. NIAT - apa niat anda untuk join (semata2 untung?mencari redza dan berkat?)

2. KENALI PENGASASNYA
(jika anda seorang muslim, seharusnya memilih bukan sahaja sebuah syarikat yg kukuh, international, produk kualiti, untung banyak dan mudah tetapi utamankan HALALkah pemprosesnya dan MUSLIMkan pengasasnya)

3.ingatlah, berniaga adalah SUNNAH RASULLULAH, ada keberkatannya disitu, pilihlah apa jua sistem pernigaan asalkan tidak melanggar syariat.

jemputlah melayari www.hpa.com.my

wassalam
Matkool
November 24, 2009   12:38 AM PST
 
Apa jnis prniagaan msti ada risiko,sapa buat dia dpt, x buat x dpt,mlm pling rmai mnghasilkn usahawan melayu. Hai-o
Matkool
November 24, 2009   12:37 AM PST
 
Apa jnis prniagaan msti ada risiko,sapa buat dia dpt, x buat x dpt,mlm pling rmai mnghasilkn usahawan melayu. Hai-o
Matkool
November 24, 2009   12:35 AM PST
 
Apa jnis prniagaan msti ada risiko,sapa buat dia dpt, x buat x dpt,mlm pling rmai mnghasilkn usahawan melayu. Hai-o
mandy
November 9, 2009   04:49 AM PST
 
aku x stuju ngan mlm... bnyak partner dh lingkop... pniagaan aku skang senang... aku x jual barang n aku x gerak pon aku bleh dpt modal n untung lg...
nikazmi
February 17, 2009   05:24 PM PST
 
betul gak kata azmi tu,aku pun azmi gak tp ade nik.........aku sokong ape die ckp.
azmi_ferio@yahoo.com.my
azmi
February 17, 2009   05:21 PM PST
 
bg aku mlm paling senang nk dpt bonus adalah CNI,aku dh 2 kali joint,x sia2 bkn ape,brg CNI berkualiti t'gi lagipun brgan harian.kalau kita x beli ngan cni pun beli gak kt kedai kan.lama2 dpt bonus,kt kdai dpt resit je.....(thank you-welcome)
halfi_idris
November 19, 2008   01:21 PM PST
 
dear saudara,
9/10 rzki itu dtg dr pngaan..

xyah kecoh2 msuk mana pun mlm klo ada usha dan x ptus asa psti bjya..
(ptikan ucapan CCM utz.wan Abdillah Elken Sibu)

aLoNg
October 29, 2008   11:03 PM PDT
 
aku bru j msuk mlm ni..
mmber ajk join..dia alhandullilah dah bjye..tp x thu la ok x..tp dah rmai bjaye..atas kte la kut..pd pdt korng loxor ok x..
along_ang88@yahoo.com.my
aman
August 28, 2008   08:04 PM PDT
 
bagi saya,anda sudah gagal merancang daripada tidak merancang apa2...renung2kan...hidup pilihan masing2,nak berubah adalah kita sendiri,jadi kita sendirilah kena berubah..sikap sambil lewa tidak membawa apa2makna..demi masa kita sentiasa dlm kerugian...masa tak akan kembali..daripada kita sentiasa memikir kembali...
fadzli
July 4, 2008   05:43 PM PDT
 
nak komen sikit pakcik.. cuba kembali kepada asas dia. MLM adalah satu perniagaan. dalam perniagaan ada yang gagal ada yang berjaya. Betul lebih ramai yang gagal daripada yang berjaya tapi orang yang berjaya hari ni, masa mula2 dia start berniaga dia pun pernah gagal. Cuba tanya bill gates, donald trumph, irfan khairi, dan lain2 lagi. Orang yang berjaya adalah orang yang pernah gagal. MLM adalah salah satu cabang dari perniagaan. Kalau pakcik tak yakin dengan MLM, apa kata pakcik buat perniagaan lain contohnya hartanah, insuran, supermarket atau lain2. Itu pilihan masing2. Tapi bagi saya, MLM ni senang sebab modal dia kecik. Mungkin pakcik lebih yakin dengan perniagaan hartanah?? Memang lagi untung tapi modalnya??
kasha
May 28, 2008   12:47 AM PDT
 
Assalammualaikum.....

Saya nak offer perniagaan MLM sesiapa yang berminat boleh hubungi saya. Sila refer pada blog saya 013-601 5836 utk keterangan lanjut. Asalkan sanggup berusaha pasti akan berjaya.
adisibo
February 21, 2008   12:56 AM PST
 
assalamualaikum..saya lagi ni..nak ambah sikit comment pasal join m.l.m..sekarang saya pula nak tanya pendapat semua..kalau anda semua bezakan TAUGE dan KELAPA SAWIT..tanam tauge, memang cepat tumbuh dan kita cepat menikmati hasilnya..dalam tempoh 3 hari dah tumbuh, tapi kena tanam balik..hasil yang dinikmati cuma sekejap je..tapi kalau kita tanam kelapa sawit, memang lambat nak tunggu..nak kena jaga lagi satu hal..tapi hasilnya yg kita tunggu selama 20-30 tahun tu, memang besar..boleh dinikmati anak cucu kita..
begitulah resam m.l.m..jangan mudah terpedaya bila dengar ada m.l.m baru dan offer org ramai siapa yg nak jadi pioneer dalam company tersebut..mereka ini menjanjikan pulangan yg lumayan dalam tempoh yg cepat (TAUGE)..berbeza dgn m.l.m yg saya join sekarang..dah 19 tahun dah umur syarikat ni..sekarang org kata syarikat ni dah tak popular dan macam-macam lagi..tapi setahu saya, sepanjang tempoh 5 tahun saya buat m.l.m dengan syarikat ni, ada tdari 3 terlalu banyak m.l.m baru yang muncul menjanjikan pulangan lumayan dan mereka ini sering mengata yg syarikat yg saya sertai ni lambat, tak bagus, dah lapuk dan sebagainya..tapi saya tetap cool..melalui pengalaman saya, walaupun m.l.m yg saya buat ni lambat, saya kerap kali melihat kejatuhan syarikat-syarikat baru yg beroperasi kurang dari 3 tahun..ada yg 6 bulan/1 tahun dah bungkus..jadi, sekarang, nak join M.L.M, jgn kaji tengok kat marketing plan saja..anda kena lah menyelidik sejarah syarikat M.L.M itu dahulu..selidik lah kat KPDNHEP dan DSAM dahulu..tengok syarikat tu dah ada buat sejarah tak dalam industri jualan langsung di Malaysia?..tanya betul-betul apa perancangan syarikat tersebut untuk masa yg akan datang..syarikat yg saya join ni dapat banyak sokongan dari kerajaan Malaysia..dan perancangan masa depan yg amat bernas bersama kerajaan Malaysia..nak tahu lebih, hubungi atau email la saya ad9897@gmail.com
adisibo
February 20, 2008   02:32 AM PST
 
assalamualikum,
mana-mana M.L.M semuanya terbaik..tips untuk pilih M.L.M:
1. upline-org yg introduce anda..kaji tentang dia dulu..kalau dia ni jenis yg suka tukar-tukar M.L.M, better anda jgn join
2.syarikat-kukuh ke tak?dah berapa tahun wujud?cari lah M.L.M yg dah wujud lebih dari 10 tahun..yang kurang daripada tu, mungkin agak meragukan
3.produk-utamakan yg banyak produk..kerana produk menghasilkan pv atau point yg boleh menyumbang wang atau insentif lain kepada anda..pastikan produk tu ada repeat sale atau setiap hari kita kena guna produk tu..
4.business plan-logik ke tak?kalau anda lihat business plan tu cakap boleh berjaya sekelip mata atau berjaya tanpa menaja atau pengaruh berbaur janji-janji yg terlalu manis, better jangan join..pilih lah syarikat m.l.m yg telah berjaya melahirkan ramai orang yg berjaya..

kesimpulannya; saya dah join syarikat m.l.m yg wujud 19 tahun, dari malaysia(local), melahirkan 50 orang intan jutawan, 500 orang pemenang tabung kereta percuma, ribuan orang pemenang insentif pelancongan, dan puluhan ribu org penerima bonus bulanan(rm)..jadi, tiada yg meragukan
muiz bin rambli
May 27, 2007   10:57 PM PDT
 
satu perkara yang aku nak ingatkan kat korang...jgnlah nak promote mlm smpai cakap duit yang kita peroleh boleh membalas jasa2 ibu dan ayah kita.tolong perbetul niat kerana secara tidak langsung kita akn berasa jasa ibu bapa hanya terletak pada duit sahaja.
kak e
April 20, 2007   03:26 PM PDT
 
takde komen,masih blurr tapi sekarang wlu bluur join jugak mlm prepaid,setakat ni baru dpt seorang downline,itupun tengok nasib jugak..
mid
April 18, 2007   12:37 PM PDT
 
komen sy pasal mlm...
mlm satu bisnes yg amat menyeronokkan...berani ambik cabaran,sampai bila nak duk diam je...sekurang2nya terdapt satu penantian. mlm x perlu modal besar,bayar bil air dan letrik. skrg ni yg plg menarik adlh mlm jenis 2 'lines downward' bkn kaedah lama bentuk matahrari...setiap kumpulan buat satu krjasama yg erat. dpt cari org letak kat bwh org kita sbb xleh lbh 2 lines...yg introduce dpt lebih skit tp yg bwh pun tetap dpt..sku dah join mlm ni w/pun msh baru tp amat berpuas hati dan langsung tak ade rasa menyesal! kpd kwn2 kat luar sane joinlah mlm especially to all students...xperlu modal yg besar serta kos penjaga tak diperlukan...amat menakjubkan! sy skrg ikut mlm modal hanya lebih kurang rm300 dan dpt guna produk yg berkualiti. tp pulangan yang agak memuaskan jugak w/pun x sampai ribu2,w/pun sikit tp sape yg nak bagi duit free rm200-500 sebulan dgn hanya sedikit usaha...klu nak komen or nak info ttg mlm yg sy sertai skrg..blh la contact sy by this email tms86boy@yahoo.co.uk. mlm mampu mengubah hidup kita kpd yg lebih baik lagi! tq
ayu
August 4, 2006   12:49 PM PDT
 
hye. baru masuk ur page. my fren kat u asik ajak masuk elken. bg tgk cd la. apa la. tapi, mmg xminat mlm. dtg part kene cari org masuk.. 2 yg malas. byk bende nak wat.
amrul
July 20, 2006   05:30 PM PDT
 
askum. u kata u tak percaya pd mlm tp u still kata yg u jeles kat org yg kaya hasil drp mlm. rasanya u kurang percaya pd diri u sebenarnya. he he
HASMAH
July 11, 2006   03:20 PM PDT
 
Dear Faiz,

Setuju dgn komen wati.apa-apa perniagaan MLM ni kalau nak berjaya mesti kerja kuat.baru saja joint syarikat Akmal Generation sebuah syrikat bumiputra dan memang boleh menjana pendapatan.My friend surirumah boleh menjana sehingga RM3000-4000 sebulan kerana plan pemasaran yang senang dan memang untuk menigkatkan ekonomi org melayu. Ingin mengetahui lebih lanjut hubungi saya dihasmah@pd.jaring.my.
pakcik MMA
June 1, 2006   12:10 PM PDT
 
thanks wati. u masuk company apa sehingga berjaya ni? hehehe
wati
June 1, 2006   10:50 AM PDT
 
assalamualakum faiz,

while searching terjumpa blog ni. tertarik untuk komen bab MLM. bagi saya, kalau join mana-mana MLM pun, kita perlu konsisten.

Alhamdulillah, saya dah nampak hasilnya walau tak suka jumpa org sebab saya gunakan kaedah online sepenuhnya.

syarikat yg kita join pun penting. yg terbaik utk saya ialah syarikat kukuh, produk banyak, harga berpatutan dan yang penting pelannya mudah.

apa-apa pun.. semoga sukses!
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< March 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics