Saturday, February 25, 2006
Album BOB - Hantaran Hati

Assalamualaikum

 

Actually dah lama menanti album sulung Bob AF2 ni. Asyik tanya beliau jer biler album dier nak kuar and alhamdullilah 19 Februari lepas, album Bob yg bertajuk Hantaran Hati telah menemui pasaran. Mmg susah nak menemui album ni. Merata2 tempat aku gi at last jumpa gak kat Alamanda. B4 this ada pergi kedai speedy kat shah alam dan salah sebuah kedai kaset kat Banting yg seolah2 mempersoalkan layakkah bob mengeluarkan album. Wat the hell? Ingat org gemuk takleh laku ker. Sorry sikit. At the moment album Bob sukar dijumpai sbb most of kedai kaste telah kehabisan stok. Kepada sesapa yg mementingkan personaliti dr kualiti vokal, nah, album Hantaran Hati ini adalah hadiah yg sesuai utk korang utk menyedarkan mereka kalau muker hensem pun tp suara cam katak pun apa guna kan?

Mengenai album Bob AF2 ini, aku nampak kualiti album ni jauh lebeh baik dr album Mawi. Percayalah, u all takkan rugi mendapatkan album ni. Cumer kecewa jugak sbb album ni tak layak utk bertanding utk AIM 2007 kerana tidak mencapai kriteria 10 lagu @ 40 minit dlm satu album. Huhu. Tp apakan daya, mungkin ni ada hikmah di sebalik ini. Aku telah beberapa kali mendengar lagu2 dlm album ni. Ak nak share dgn u all komen @ review aku psl album ni. Serius aku ckp hampir kesemua lagu dlm album ni mempunyai keiistimewaan tersendiri. Penerbit2 dlm album ni terdiri dr Hazami, Adnan Abu Hassan, Ajai & Farihin. Berikut lagu2 yg aku susun mengikut telinga aku yg mana sedap didengar tapi percayalah jika u all beli album ni, u all akan terpikat dgn semua lagu:

PENGALAMAN CINTA
Lagu : Hazami
Lirik  : Hazami

Lagu ni adalah lagu ciptaan Hazami. Mmg serius terlapau high notes. Rasanya tak semua penyanyi lelaki boleh nyanyi lagu ni termasuk penyanyi lelaki yg anti bintang AF tu. Huhu. Mmg lagu ni hazami cipta khas utk bob yg mempunyai vokal yg lemak merdu u. Harap2 lagu ni leh jd single kat corong2 radio.

CINTA SEORANG TEMAN
Lagu  : Adnan Abu Hassan
Lirik   : Faris

Walaupun lagu ni sebuah lagu tangkap muat yg mana lagu ni pernah dibawa masa konsert akhir tapi aku tetap menyukai lagu ni. Letaklah di album mana sekalipun, aku pasti aku memberikan lagu ni antara ranking yg tertinggi. Tak tau la nak describe, Tapi lagu ni memberikan aku penghayatan ketika mendengar lagu ni. Tak jemu mendengar lagu ni.

MANA BUMI
Lagu  : Farihin Abd Fatah
Lirik   : Farihin Abd Fatah

Dlm blog Kak Waiem, beliau ckp lagu ni the best tp bg aku lagu Pengalaman Cinta lg hebat. hehehe. Lagu ni ala2 padang pasir. Pastu u all boleh dgr bob berqasidah dlm lagu ni. Cumer mula2 dgr bob serius nyanyi lagu ni. Mcm marah org jer. hehe

HANTARAN HATI
Lagu  : Nik Nizam
Lirik   : Rosminah Tahir

Lagu ni adalah sebuah lagu duet bersama arwah Rosiah Chik. Mungkin ramai yg tak suker dgn lagu ni sbb lagu ni ialah sejenis lagu irama malaysia tetapi aku jenis seorang yg unversal dlm mendengar semua genre musik. Lagu ni menampakkan bob boleh menyanyikan kesemua rentak lagu. Biler dgr suara bob dlm lagu ni, teringat arwah Abdullah Chik yg selalu berduet dgn Noraniza Idris suatu ketika dulu. Mmg bob boleh membawa lagu yg kedengaran seperti irama lama. Syabas Bob.

MESREEE
Lagu  : Cat Ruffedge
Lirik   : Cat Ruffedge

Ala2 mesreee bob gitu. Lagu ni dicipta oleh Cat sesuai dgn trademark bob masa di AF2 iaitu mesreee. Bukan tu jer lagu ni memberi satu penghargaan kepada bob yg sememangnya mesreee dgn semua lapisan masyarakat dan tak kira umur. Lagu ni sedikit catchy. Mungkin ada yg beranggapan lagu ni tak sesuai dgn vokal bob tp sekali lg ingin aku tekankan, vokal bob mmg masuk utk semua lagu. Tongue.

MEDLEY SALAM TERAKHIR.............LAGUKU UNTUKMU

Lagu ini sebuah lagu medley yg dipetik dr 2 lagu yg pernah bob nyanyikaniaitu Salam Terakhir (Sudirman) dan Laguku Untukmu (Hasnol). Kan best kalau lagu gadis sarawak disertakan sekali. Hahaha. Apapun, lagu medley ni telah dibawa oleh bob lebih baik dr masa konsert af2 dulu.

RINDU BERSAKTI
Lagu  : Ajai
Lirik   : Loloq

Rindu bersakti ni mungkin tak masuk dgn jiwa bob tp masuk dr segi vokal. Walaubagaimanapun, bob telah membawa lagu yg berirama latin ini dgn baik sekali. Tp aku mungkin tak berapa suker lagu ni.

KASIHKU MARIA
Lagu  : Ajai
Lirik    : Loloq

Aku meletakkan 2 lagu ajai dlm album bob ni dlm 2 ranking terakhir. Ini tak bermaksud lagu ajai dlm album ni kurang umphhh tp mungkin lagu2 ajai dlm album ni ditenggelami lagu2 yg lg hebat. Lagu ni pun berentak agak catchy dan bob membawa lagu ni dgn teknik yg berbza.

Secara keseluruhannya album bob ni sesuai dgn semua lapisan umur dan masyarakat. Di harap masyarakat di luar sana menerima kehadiran album ni dgn terbuka dan tidak mempertikaikan saiz badan bob. Good luck pd bob dlm ABP 2005 ni dlm kategori Artis Baru Popular. Akhir kata mesreeee

*ulasan lain, sila ke blog kak waiem*


Posted at 11:10 am by Faiz Nordin

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< February 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics