Monday, February 20, 2006
Erti Kebahagiaan

Assalamualaikum..........

Kadang kala erti kebahagiaan susah nak diadaptasi dlm kehidupan dan tak setiap masa kita mengecapi erti kebahagiaan tersebut. Kebahagiaan dtg apabila apa yg kita hajati, kita ingini dan kita impikan menjadi realiti. Alhamdullilah, hari ini adalah salah satu masa sepanjang hayat aku utk mengerti dan merasai erti kebahagiaan. Aku baru sahaja pulang dr Kuching membawa baby aku melawat ke Kuching bersama 'Teaman Tp Mesra' aku iaitu ben & Wan Nor. Penat mmg penat apatah lagi menunggu flight yg delay ekoran penutupan sementara Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching. Sepanjang 3 hari kami berada di sana, jadual mmg cukup padat sehinggakan tak banyak masa kami luangkan di hotel. Just mandi dan tido sahaja di hotel. Perjalanan bermula pada jumaat (17/2) apabila kami bertolak ke KLIA dr MMU pd pukul 9 pagi. Thanks kepada Nana & Dianah yg menghantar kitaorg. Sampai di KLIA, kami terus Check In dan menaiki pesawat AK 5208. Selama satu jam 50 minit kami berada di awan yg terpilu,kami sampai di Kuching pada pukul 1.30 ptg. Kami terus mendapatkan teksi dan terus Check In di hotel.

Sampai2 jer masing mandi then terus carik makanan kat Little Indian (ala2 masjid India). Then saja merayau2 area waterfront. Kami terus menaiki 'Tambang' utk menyeberangi Sungai Sarawak. Kegemukan aku menyebabkan aku menjadi penentu kepada kestabilan 'Tambang' itu. Hahaha. FYI, tambang ni adalah sampan yg ada bumbung yg digunakan khas di Sg Sarawak. Then, terus balik hotel utk berehat sekejap. Pd mlmnya, kami dijemput oleh kawan Maktam aku utk mengambil angin malam di Kuching dan membawa kami ke kedai Kek Lapis @ Batik.Selepas itu, kami menikmati makan malam di salah sebuah kedai seafood bersama kawan aku yg belajar di UNIMAS.

Keesokan harinya, kami berempat pi melawat ke Kg Budaya Sarawak. Di sana, kami mempelajari budaya2 kaum2 di Sarawak.Actually, aku selalu gak pi ke Kg Budaya ni tetapi masi belum mempelajari sepenuhnya budaya masyarakat Sarawak. Mmg besar kawasan di Kg Budaya ini sehinggakan kami melepak di rumah org Melanau dan org Melayu gara2 ingin berehat. (Tuh arr, masing2 kaki pancit.Hahaha). After balik Kg BUdaya, kami terus ke Pasar Minggu Satok yg dibuka dr 2 ptg sabtu sehingga 2 ptg ahad (24 jam). Then terus makan di Satok and balik hotel. Mlm tu Ben & Wan Nor dah nampak pancit. So, aku ngan fiza pi dating kat waterfront sambil menikmati Nasi Lemak Sarawak. Dpt sat bermanja2 di waterfront with my baby. Hehehe. Big Smile

Perjalanan hari ini juga sungguh memenatkan. Selepas breakfast, kami pergi ke kedai2 kraftangan sepanjang waterfront utk melihat kot2 ada yg nak beli. (Padahal aku nak save budget). Tongue. Mmg plan sebelum pi sarawak tanak beli apa2 coz ikan terubuk masing2 kat umah aku takleh makan ekoran penyakit2 seperti kencing manis, darah tinggi & gaut yg melanda family aku termasuk diri aku sendiri. Huhu. Nak beli kek lapis sarawak laks, masih ada lg kat peti ais. Tikar sarawak laks boleh dibeli kat Nilai 3 (Takyah susah2 nak angkut). So, aku takderla shopping sgt. Cumer beli sikit2 souvenir, kuih tabaloi dan kuih cincin. So, pg tu just jalan2 window shopping je la aku. Hehehe. Masa jam menunjukkan 12 tgh hari, kami pun balik hotel dan terus ke airport yg telah dihantar oleh kawan maktam aku tu. Sampai kat airport, rupa2nya kekecohan telah berlaku. Sebuah pesawat MAS telah tergelincir ke rumput sewaktu berlepas ke Kuala Lumpur. Memandangkan airport Kuching ada 1 landasan sahaja, airport tersebut telah ditutup. So, apa lagi, flight kitaorg kene delay la. Huaaa! Malas nak tunggu airport lama2. Pastu masa kat waiting hall, siap ada yg tertido atas lantai lg. Airport Kuching dah jd mcm stesen bas pudu. Huhu. Dah arr waktu tu aku lapo giler. Kafe airport pun dah kehabisan makanan walaupun harga sepinggan kueh teow kosong berharga RM 9!!!!!!!!!. Biler dah tak tau nak wat apa, kitaorg pun tido. Huhu. Rupa2nya berita psl flight tergelincir ni kuar kat berita terkini sbb roomate my baby call dier bitau kuar kat berita. Mlm ni pun, berita tu kuar kat ruangan terkini Utusan Malaysia.

Flight aku yg sepatutnya berlepas pkl 3.05 ptg telah menjadi 6.50 ptg. Masa dlm flight, nak tanak terpaksala beli makanan kat Air Asia. Tu pun, terpaksa kongsi ngan my baby sbb nak jimatkan kos. Huhu. Sampai kat KLIA lebey kurang pkl 9 mlm dan aku telah dihantar balik oleh parents my baby sementara ben & wan nor menaiki ERL. Sesungguhnya, vacation selama 3 hari 2 mlm ke Kuching telah memberikan erti kebahagiaan kepada diri aku. Aku berharap suatu hari nanti, aku dpt menikmati kepuasan sebegini. InsyaAllah.

 

EKPRESI ORG SARAWAK

Actually, ni dah kali kelima aku pergi ke Sarawak. Terus terang aku katakan yg aku tak jemu utk ke Sarawak. Seriusly suasana di sana cukup menggembirakan aku. Tak kisahlah pergi bersama family or kawan2 or bersama my baby. Senyuman org Sarawak seolah2 menghalang aku pulang ke Kuala Lumpur. Walaupun ramai yg kata org Sarawak ni lain mcm sikit tetapi bg aku org Sarawak sama seperti kita malahan jauh lebih mesreee dr org semenanjung. Yg paling bestnya, kat waterfront tu ada jual barang2 yg dilarang dijual secara open di Kuala Lumpur. Apakah barang itu, korang teka2 la eekk. Hahaha. Yg pasti, barang tersebut telah menjadi bahan gurauan kami sepanjang di sana. InsyaAllah, aku tetap akan mengunjungi Sarawak pd lain ketika. Di kesempatan ini, aku ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada Auntie Aishah (Kawan maktam aku) yg sudi melayan kami juga kepada member aku kat UNIMAS, Shahida dan 'balak' beliau atas guidance kepada kami.

Sebagai tanda terima kasih kami kepada warga sarawak, aku hadiahkan dgn ssebuah lirik yg berjudul Gadis Sarawak. Thanks org sarawak for a 'mesreee' layanan.

Pertama kali kuhampir
Di bumimu yang permai dengan senyum terukir
Wajah-wajah seindah bunga yang mekar
Menghias kotamu bagai dalam taman nirwana

Begitu ayu wajahmu
Dalam air terbayang kini satu persatu
Jari-jari halusmu lemah gemalai
Siapa melihat kan terbuai

Senyum...
Senyumlah buatku tetamu yang baru
Biarlah kemesraan kini kan berpadu

Ingin Rasanya kubawa pulang bersama-sama
Sayangnya bagaikan jinak merpati
Makin kuhampiri makin kau ketepi

Gadis gadis Sarawak
Oh yeah
Oh Si Manis Sarawak
Oh yeah
Kini hati terbuai

Budaya tetap disanjung
Begitulah resamnya dari dulu menurun
Biar zaman berubah namun ternyata
Kau tetap menjaga dengan penuh rasa bangganya

Rindunya bukan kepalang
Terpesona padamu gadis Bumi Kenyalang
Hingga kini menjadi satu igauan
Dalam lena wajahmu kuterpandang

PENERBANGAN RASMI:

 

HOTEL RASMI:

 
 
*Gambar aku akan uploadkan kat fotopages. Aku akan update psl gambar kat my blog as soon as possible*

Posted at 11:58 am by Faiz Nordin

pakcik MMA
February 25, 2006   11:59 AM PST
 
kepada pemuda pas serdang @ ben, thanks sbb join kitaorg. nanti kita plan pi oberseas laks eekk. kata nak pi bangkok? hahaha. nak wat apa la kat sana tu? pk2. hahaha.

*hope we friend forever k*
pakcik MMA
February 25, 2006   11:57 AM PST
 
baby, nanti syg uploadkan gambar tu kat fotopages eekk. Bnayak woo gambar. Tah berapa lama la nak upload. Huhu. Thanks kepa parents baby coz izinkan kita pi honeymoon. ekekeke
-FyZa-
February 20, 2006   01:29 PM PST
 
thanx so much to faiz a.k.a my sweetie 4 da nice journey to Kuching...pengalaman yg tak dpt baby lupakan....really enjoy...fun...sweet...eventho balik jer dr sana trus collapse....huhuhu...to Wan Nor dgn Ben jugak,thanx korang coz dpt sesama spend masa kat sana...menggiler sampai pengsan...hehehe....hope lain kali kita dpt pi jalan sesama lagi eks...



**Wan Nor...aku nak video dgn gambo2 pi sana eks..hehe...& 4 my syg jugak,jgn lupa send kat baby sumer gambar2 masa pi sana eks...baby pon nak update my fotopages gaks...uwek2... =P **
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< February 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics