Monday, January 23, 2006
Dah lama tak update blog & Happy Birthday My Baby

Waaa. Seriusly lama tak update blog ni. Rasanya lebeh 2 minggu. Mintak maap banyak2. Bukan takder idea nak update blog tp masa amat mencemburui aku utk mengupdate blog. Huhu. Actually after interview ngan SM ari tu, aku kene wat preparation tok final exam sem 2. Aku nyer paper exam ialah pd 11, 12 dan 14 januari. Memandangkan 10 januari ialah hari raya haji, maka tahun ni aku tak sambut sgt raya haji. Biasanya setiap tahun aku tolong pakcik2 kat sini melapah lembu tp tahun ni aku menghabiskan raya haji dgn tido di siang hari. Ye arr, mana taknya, mlm raya haji tu aku hanya tido 2 jam jer. Lepas subuh aku tido, then bangun kol 8 pg. So, kelam kabut seyh nak pi semayang raya. Then lepas semayang raya, membongkang tido. Hahaha.

Tp sehari sebelum hari raya, aku antar my baby balik beraya kat umah dier kat semenyih. So masa nak balik banting (tp masih kat area semenyih), tingkap belah pemandu kereta aku pecah disebabkan batu melantun dr pemotong rumput. Huhu. Aku kuar la dgn keadaan berdarah kat hidung dan tangan akbiat terkene serpihan kaca tersebut. Tp pemotong rumput tu tak pedulik apa yg aku kene malahan wat bodo jer. Berapa kali aku ckp still wat bodo jer. Aku pun apa lg la, bengang dowh. Dah la angkara dier, aku jd camtu, pastu tanak bertanggungjawab. Pastu aku pun sergah dier. Baru dier cuak. Abis kuar baran aku. Then, dier suruh aku jumpa supervisor dier. Then jumpa la supervisor tersebut. Dier bg no fon management company tu utk claim duit. So, aku terus call. Selepas 30 minit menunggu, management company tersebut dtg. Sementara menunggu tersebut, aku berjalan pi umah my baby tok bersihkan darah. Thanks kepada my baby sekeluarga. Biler dpt duit pampasan, terus tukar cermin and alhamdullilah duit pampasan tersebut mencukupi.

Then after exam, ingat plan gi kuala nak makan ikan bakar tp ramai member dah balik kg masing2. So yg tinggal hanya aku, fiza, elya, tnie, nana dan dianah. So, kitaorg tukar plan makan kat nagkam kg baru jer. Before that, aku ngan fiza pi  tgk baik punyer cilok. Seriusly best giler citer tu. Mmg citer tu sempoi. Rugi sesapa yg tak tgk citer tu. Then 16 dan 17 aku ada keje sikit. 18 hb laks aku ngan family pi melaka sbb nak jumpa org. So mlm tu, kitaorg bantai makan kat umabi. Kat setahun tak pi makan kat umbai. Huhu. 19 hb laks, aku amik Norman Noor dr alor setar. Dier dtg sini semata2 nak berjumpa ngan pelakon filipina, kristine harmosa yg dtg bersama suaminya (juga pelakon hebat pilipina) ke kuala lumpur. Rupa2nya, norman noor ialah seorang fanatik filem2 pilipina. Norman noor sampai kat kl lebey kurang kol 4 ptg. Then tetiber beliau nak menyanyi kat red box ria. So aku temankan la norman noor menyanyi.

Then balik dr karaoke kat red box ria. terus pi angkasapuri utk rehearsal hits 1. Before that, pi singgah warung kat kerinchi nak alas perut. So terus pastu pi angkasapuri. Then biler abis full dress rehearsal, borak sat ngan jac and dpt bergambar ngan beberapa artis termasuk azwan ali. Ahaks. Hahaha. So, mlm tu si norman noor tido umah aku. Tp kitaorg tido lebey kurang 4 pagi. Menggiler ngan dier dulu baru tido. Haha. Padahal pg jumaat, si norman noor ni kene bangun kol 7 sbb nak gi jumpa kristine harmosa bersama2 ngan faizah. Seperti dijangka, norman noor terlambat bangun. Hahaha. Terpaksa la si faizah menunggu beliau hampir setengah jam. Sempat lagik si faizah perli si norman noor dgn ckp yg mcm norman noor laks jd artis. Hahaha. Terus tersedak kang norman noor tu. So, jumaat tu aku tak ikut dorang tp banyak keje perlu dilunaskan especially nak tolong mak aku.

Bergambar sat bersama pengacara hits 1, azwan ali. Shhh. Jeng Jeng Jeng. Hahaha

Tp keesokkannya, aku menggiler. Hahaha. Aku dijemput bersama norman noor dan aizat utk ke majlis pelancaran Restoran AF & Catering yg terletak di jalan memanda 5, ampang. Restoran tersebut adalah hasil usahasama 3 org bintang AF iaitu sahri, zarina dan yg paling penting bob. So lepakla kat kedai tu dr kol 12 tgh hari sampai kol 5 ptg. Dpt la jumpa sekali lg sultan muzaffar, ajeem, kak waiem, kak aidid, klubbkidd dan juan. Tak ketinggalan beberapa bintang af yg memberi sokongan terhadap restaurant tersebut iaitu reza, yazer, elliza, dan ekin (AF3), fitri (AF2) & nana (AF1). Tak lupa juga Mr Freddie Fernandez, Arnieza Amir, Julia (DJ Xfresh) dan pelakon, Ikram.

Bersama tokei2 kedai Bob, Sahri & Zarina dan juga teman2 tp mesra aku, Norman Noor dan Aizat.

Hari ni, birthday my baby, Nurhafizah Hamzah. Happy birthday aku ucapkan. Dgn kejersama family beliau, aku buat kejutan terhadap my baby. Bayangkan, bangun tido jer, aku dtg bwk kek. Dgn tak sempat mandi, beliau meniup lilin dan memotong kek. Aku berdoa agar my baby akan lebih matang dan dpt berbahagia bersama keluarga dan syg tercinta. Ececece. Terjiwang laks. Btw, semoga Allah merahmati Baby selamanya and  I will be with u. InsyaAllah.

Kek Yang Aku Bg As suprise for her.

 

Sempat suapkan dier kek, tp tetiber laks muka aku garang. Tp jgn salah anggap laks, aku tak marah sesapa waktu tu. Huhu

 


Posted at 09:13 pm by Faiz Nordin

medet omni
October 30, 2008   06:48 PM PDT
 
aiii faiz....
glemerla u,kitorg tumpang hepila dpt kwn cam u,
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< January 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics