Thursday, January 05, 2006
Berwawancara Bersama SM

Alhamdullilah, selesai interview aku dan SM bersama radio MMU. Thanks kepada dj yg bertugas dan SM sendiri. Aku berasa bangga dpt berdiskusi bersama "Bapa Blog Malaysia" (Leh ker panggil gelaran camtu?) Sepatutnya Sultan Muzaffar layak dipanggil gelaran tersebut kerana kalau sapa yg kaki blog or kaki af mesti kenal Sultan Muzaffar. Thanks sgt2 kepada SM yg sudi dtg ke MMU dan berkongsi pengalaman dan pengetahuan beliau mengenai dunia blog. Walaupun agak gementar pd mulanya tetapi SM dpt mengawal perasaan gementar tersebut dan berjaya menyempurnakan sessi interview ini. Aku dgn rasa rendah diri, merasa sgt bertuah kerana dpt bertemu dan berdiskusi bersama SM. Thanks a lot kepada DJ Fyza kerana sudi menjemput aku. Ini merupakan pencapaian terbaik ut blog aku sejak aku menulis blog pada tahun 2003.

So far, diskusi tadi banyak bercerita tentang blog dan secara keseluruhannya SM telah mengadaptasikan segala pengalaman dan pandangan beliau mengenai blog kepada student2 MMU. Banyak nasihat yg telah SM beri kepada kami. Aku dijemput sebagai mewakili student2 MMU yg mempunyai blog dan aku memberikan pandangan aku mengenai blog dr sudut seorang pelajar. DJ berkenaan cuber mengaitkan segala pengalaman dan pandangan SM dgn pandangan aku sendiri sebagai student MMU. Aku memuji cara SM diwawancara kerana SM bijak menjawab soalan yg diajukan DJ. Tak mcm aku yg banyak menggunakan bahasa rojak dlm menjawab soalan. Huhu. Bg aku, pengalaman berdiskusi sebegini membuatkan aku lebeh bersemangat utk berblog dan aku dpt belajar something dr diskusi tersebut agar aku lebeh matang dlm menulis blog.

Actually SM sampai di MMU lebey kurang kol 12.30 dan kami terus membawa beliau ke Sirah Cafe utk lunch. Agak malu2 gak la kitaorg dgn SM coz ni kali pertama kami bekerjasama dan berbual panjang dgn SM. Sebelum ni aku hanya beberapa kali berjumpa SM dan hanya bercakap or just bertegur sapa. Pas lunch, kami terus ke depan library utk berbicang apa yg patut dibincangkan dlm interview tersebut. Sedang kami berbincang, ada seorang mamat kat sebelah meja kitaorg cam gelisah jer. Aku ingat mamat ni bising coz kitaorg ganggu dier study rupanya setiap apa yg kami bincangkan, dier mendengarnya. Mamat tersebut merupakan salah seorang peminat blog SM dan terus menyapa kitaorg. Pastu aku terus bwk SM masuk library menggunakan ID card Fyza kerana SM nak lihat library MMU dgn secara dekat. Tak semena2, terjumpa adik farah @ miss orchid yg kebetulan sedang study dgn member beliau. Terus tergamam dan tergugup adik farah apabila melihat SM di belakang aku. Kebetulan laks, adik farah juga seorang bloggers tetapi dah pencen. hehehe.

Akhir kata, aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak Radio MMU terutamanya DJ bertugas, Fyza. Thanks sekali lg kepada SM dan aku mendoakan agar SM dpt terus menghiburkan kami dgn catatan blog SM especially mengenai AF. Thanks kepada yg menolong kami td iaitu Kak Nurul, Kak Farah dan Diana Blitsss. Dan yg penting kepada yg mendengar sessi interview td, diucapkan ribuan terima kasih kepada u all. Aku juga ingin memohon ampun dan maaf jika ada bahasa yg aku gunakan td yg menyinggu perasaan sesapa.

*Gambar aku akan upload jika lahanat streamyx dah ok balik. Rasa fed up gak ngan streamyx ni. Dah sebulan masalah ni berlaku tp tak settle2 lg. Nak tukar ISP lain yg guna broadband takder laks kat area banting. Nak taknak, terus la guna streamyx yg hampeh ni. Huhu*

**Updated** Alhamdullilah streamyx dah ok balik. tarik balik word lahanat and tukar kepada streamyx intan payung. hahaha. So ni la beberapa gambar yg sempat penerbit (kak farah) and penolong penerbit (dian blitss) snap:

 

Tgh berdikusi dgn SM

 

 

Aku tgh concentrate menjawab soalan dr DJ yg bertugas.

 

Sessi Interview tersebut.

 

Utk gambar2 yg lain, u all boleh masuk fotopages aku. aku dah upload semua gambar kat sana. Klik sini utk ke fotopages aku.


Posted at 08:39 pm by Faiz Nordin

pakcik MMA
January 6, 2006   09:48 PM PST
 
thanks sbb jwb psl kefunkyan anda cik fyza. :P. tapi rasanya kefunkyan anda itu dulo2. skang dah nampak cam pompuan jer. dah pandai pakai kasut tingi. wakakaka
-FyZa-
January 6, 2006   06:58 PM PST
 
huh...funky???hehe...dats my soul!!!hehehe...maseh kpd malique..funky ala2 alim???<---bak kata pakcik!!!kuikuikui...

thanx 4 all u guys utk interview smlm...u guyz 'R' da best!!!

huii pakcik...komen plk kat my blog yerk...uwekkk2...

pakcik MMA
January 6, 2006   01:23 PM PST
 
....., radio mmu hanya boleh dgr melalui internet. actually radio mmu ni utk menghiburkan mmu student dan dorang guna intranet if dlm kampus.
.......
January 6, 2006   12:05 PM PST
 
amboi pakcik skang. siap kene interview kat radio lg. bukan main lg dier skang. tapi radio mmu tak dpt dgr kat kereter kan? melepas dgr semalam
pakcik MMA
January 6, 2006   11:45 AM PST
 
malique, dj tu mmg funky tapi funky ala2 alim sikit. hehehe.

btw, thanks sbb semalam dgr. lama tak chat ngan malique ni. :D
malique
January 6, 2006   10:10 AM PST
 
i pun ada dengar kelmarin u all berdiskusi.... tak sangka dj tu pakai tudung, dengar dari suara, i just imagine yg dia ni agak funky orangnya... thanks sebab sudi letak gambar dj tuh...

u all sememangnya happening!
pakcik MMA
January 6, 2006   03:59 AM PST
 
de ketot, hehehe. thanks sbb banyak tolong td. aku tak panggil ko jurukamera tp aku up sikit panggil ko penolong penerbit. barulah sedap sikit bunyi dier. hehe.

aku sebenarnya mmg poyo. mmg kalau ckp, semua pancaindera turut berfungsi. huhu.
de'ketot
January 6, 2006   03:18 AM PST
 
a'kum...akhirnya tamat jua sesi berdiskusi di RMMU...hehehe...dpt lar jua aku melihat keseriusan pakcik menjawab soklan dr dj fyza ngan tgn2 skali terangkat habis...bersemangat sungguh pakcik jwb soklan...ahaks =p...sm juga serius menjawab soklan...susah nk lihat sm senyum...huhuhu...thanx gak kat ko sbb bg aku menjd photographer x bertauliah dgn m'gunakn digicam ko =)...chaiyok!!
pakcik MMA
January 6, 2006   12:17 AM PST
 
sorry kak farah. nanti aku edit balik k. hehehe. ala. bukan salah kak farah pun. kamera aku tu weng2 sikit. btw thanks eek tolong td. :D
pakcik MMA
January 5, 2006   11:38 PM PST
 
sm, jeff oii tu bapa no 1. kau kirer bapa no 2 la. tp disebabkan ko bujang lg, kita tukar abg blog malaysia leh? hehehe.

bukan sm nyer dahi jer nampak kilat tp aku nyer dahi pun. kamera aku yg kilat kot. hahaha
pakcik MMA
January 5, 2006   11:35 PM PST
 
secret admirer, sm bukan je smart tp nampak comey. hehee
pakcik MMA
January 5, 2006   11:34 PM PST
 
farah, bukan awek ajak tau. penerbit ajak. haha. lgpun abg dijemput last2 minit. kalau tak kak fiza interview sm jer. mr lazi suruh abg masuk utk relate kan topik ngan student mmu. huhu.

adik kan dah pencen. tu sbb tak dijemput. jgn marah eekk dik. main2 jer. hehe.

sm agak pemalu gak td. hehehe
SM
January 5, 2006   11:18 PM PST
 
berkilat nyer dahi aku...hahhahahaha
SM
January 5, 2006   11:15 PM PST
 
poyolah bapa blogger malaysia, itu gelaran utk jeff ooi, bukan aku.

gelaran bapa bapa ni utk bapa-bapa sahaja, aku bujang lagi....
faRah
January 5, 2006   11:01 PM PST
 
sm td malu2..hehe
secret admirer
January 5, 2006   10:33 PM PST
 
sm baju oren...sm nampak smart la.. huhu..
faRah
January 5, 2006   09:55 PM PST
 
patut la dia di inteviu. awek dia jadi dj upenya.. lenkali ajak ar adik skali.

ceh, ada ke panggil org blogger pencen! hahahaahah
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< January 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics