Monday, January 02, 2006
Sambutan Tahun Baru 2006

Hello. Berjumpa lagi tapi kali ni kita bertemu pada tahun baru 2006. Well, how's ur new year? Hope u all having fun sepanjang sambutan new year 2006. Gembira, gembira gak but jgn lupa yg kita masih lg adat resam yg perlu kita jaga. Banyak jugak tempat yg buat sambutan new year ni. Tapi yg pasti Dataran Merdeka ngan KLCC serta Bukit Bintang menjadi tempat wajib nak tgk bunga api. Aku mmg plan nak pi dataran or KLCC tp biler tgk artis yg wat persembahan buat aku nak muntah. Hahaha. Dataran ngan klcc kan media prima conquer (8TV ngan TV3). So apa lg, budak2 malaysian idol pun ada la wat persembahan. If MI satu kirer ok gak la tapi MI 2 aku loya nak dgr. Hahaha. (lain mcm jer bunyinyer). So, aku tetiber tukar plan. Nak pi sambut new year kat Ikano Power Center (area2 IKEA). Ingat sambut kat sana ala2 skema tp rupanya kat sana baru kita leh tgk semangat malaysian kat sana. Seramai 50000 pengunjung yg hadir. Ada melayu, cina, india dan bangsa2 lain yg tak dpt dikenalpasti. Huhu. Bukan tu jer, sami budhha pun join. Bg org islam laks, yg pakai kopiah ngan pakai tudung labuh pun ramai gak. Siap bwk family lg. Dr segi umur laks, ada yg lebeh tua dr mak aku pun dtg. Huhu. Aku berbangga coz aku rasa aku anak malaysia yg sejati mlm tu. (Mcm sambut countdown merdeka jer). Huhu.

Aku pi kat IKANO ngan my baby, qayyum ngan faidah. Kitaorg berempat sampai kat sana lebey kurang kol 4 ptg. Sebelum tu aku ngan my babymelantak makan lunch kat Hartz Times Square. Masa makan kat situ, ada la satu accident yg menggelikan hati. Hehehe. Masa aku tgh makan, si my baby ni ckp kat aku suruh aku pandang sorang girl cina. Aku pun pandang la dgn cover. Aku tgk, oh my god, 12 ketul ayam dlm 3 pinggan yg berlainan dpt dimakan dgn rakusnya. Aku yg tgk dier makan pun nak muntah. Biar betik minah ni. Dah la kurus, dtg sorang and melantak 12 ketul ayam. Bukan kitaorg berdua jer perasan tetapi semua org dlm hartz tu perasan dan geleng kepala. Mmg dahsyat la. Seyes. Amoi cina tak pedulikkan org. Agaknya dlm hati dier, dier pk nak release tension kot. Ye arr. Org camtu mesti kepala tgh weng2. Haha.

Pas dah makan jumpa si qayyum ngan faidah yg tak join lunch kitaorg melantak sambil melihat show. haha. Jg makan kot dorang ni. Patutla badan dorang ala2 kurus gitu. Jgn marah eekk qayyum ngan faidah. Hehehe. Pastu kitaorg gerak pi IKANO. Jln takla heavy sgt coz aku lalu highway penchala link (Satu2nya jln yg ada terowong kat KL). Sampai kat IKANO pukul 4 ptg. Pastu jalan2 la kat IKANO. Si ffaidah shopping gak la. Tapi kitaorg berdua (aku ngan fiza) dah kekeringan duit. hehe. Melantak hartza punya pasal la. haha. Pastu jln2 kat the curve. Seyes best. Mcm berada kat singapore jer. Waktu tu mula masing2 perasan konon2 sambut new eve kat Orchard Road. Haha. The curve ni agak unik gak la. Coz dier menggabungkan pasar malam ngan shopping complex. Ambik gambar sakan woo kitaorg kat the curve.

Mlm tu tetiber lapar. Padahal lunch td aku ngan si fiza dah melantak. Hahaha. Apa lg. Pi la makan kat IKEA. Makan kat IKEA kan syok. Makanan sweden dier best woo. Pas makan kat cafe IKEA, terus wat kerje giler masing. Nak rancang rumah tangga kat IKEA. Haha. Si qayyum yg sebelum ni dikenali ngan ala2 pemalu pun terus jd giler. At last show room IKEA tu jd studio utk kitaorg amik gambar. Kan dorang nyer design lawa. Sampai kitaorg sumer kene sound, sumer telah hilang giler nak amik gambar. Huhu. Pastu turun bwh, kat pentas utama. Tgk2 artis taiwan (sapa ntah nama dier) ngan dj2 MY FMtgh wat show. Melepas laks nak tgk show ERA fm. Huhu. So, kitaorg masuk balik kat IKEA and tido kat kerusi. (Boley camtu???). Hahaha. Kitaorg dtg sana sbb nak tgk bunga api. Khabarnya bunga api kat IKANO yg terbesar di Malaysia. So, kitaorg tido sampai kol 11.45 mlm. Pastu kitaorg kuar la kat kawasan lapang depan IKEA. Penonton2 kat situ dah ready ngan spray buih yg selalu ada kat disco tu. Si faidah dah naik rimas sbb dier tak suker spray tu. Dah la bersesak tu. Aku ngan fiza layan jer. So after countdown, kawasan lapang kat depan IKEA dah jd cam disco. Siap main spray. Abis baju aku penuh buih. Haha. Rambut aku dah tak nampak warna itam. Dilimpahi buih dan tali yg dtg dr botol spary tu.  Pastu kitaorg sumer tgkla bunga api. Mmg lawa seyh. Dekat 15 minit bunga api kat sana. Mmg bermacam2 versi. Seyes lawa.

Lepas tgk bunga api tu, balik la. Mmg jalan jam giler. Masa tgh drive tu, keter bau hangit. So berenti la kat rawat rehat bukit kiara. Rupanya gasket minyak itam aku rosak dan membuatkan minyak itam licking ke atas. Huaaa!!. Muker masing2 dah cuak. Nasib baik la ada pakcik teksi yg tolong. Dier ada minyak itam percuma and bg kat kitaorg tanpa sebarang bayran. Thanks pakcik teksi tersebut (tak kenal laks nama dier). Huhu. Pastu terus balik MMU and sampai kat MMU kol 1.30. Sessungguhnya hari tersebut banyak pengalaman aku dpt utk pengajaran aku di masa hadapan.

Buat masa ni aku still lagi takleh upload gambar. Tapi nasib baikla ada insan yg baik hati telahbersusahpayah menguploadkan gambar aku masa aku pi Sunway Lagoon ngan Starhill. Gambar pi pangkor pun aku dah upload kat fotopages aku masa melawa bilik Norman Noor tempoh hari. So, leh la masuk my fotopages k.

Kepada pembaca blog ini dan Sultan Muzaffar, kami berdua akan diinterview di Radio MMU pada 5/1/2006 (Khamis ni) utk membincangkan pengaruh blog kepada masyarakat terutamaya student MMU. So, dgrkan radio MMU pada khamis ini jam 3 ptg. Rasa teruja apabila mengetahui akan berdiskusi bersama blogger terunggul Malaysia, Sultan Muzaffar. Klik sini utk mendengar radio MMU.

 


Posted at 03:08 pm by Faiz Nordin

pakcik MMA
January 3, 2006   01:08 AM PST
 
hahaha. biasa. dah nama pun pakcik mma. ingat tuh. jgn panggil syg laks nanti. panggil pakcik MMA k?
-FyZa-
January 3, 2006   01:01 AM PST
 
mencapap je keje dia...baby yg nak interview korang nie..igt tuh...huhuhu..cuak plk nak interview SM nanti...dgn syg xyah nak cuak pon takper...kuikuikui...mintak2 khamis nie everyhing ok..amin...
pakcik MMA
January 3, 2006   12:54 AM PST
 
....., hahaha. bukan celebrate sgt pun. cumer nak tgk bunga api. hehehe
.....
January 3, 2006   12:46 AM PST
 
amboi pakcik. bukan main lg sambut new year.
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< January 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics