Saturday, December 10, 2005
No Title

Akhirnya! Leh gak upload gambar kat photo bucket. Walaupun lembab nak upload tapi kirer okla sbb akhirnya setelah seminggu takleh upload apa2, masalah yg aku hadapi dpt diselesaikan. Thanks Streamyx. Mmg sengaja aku letak "No Title" pada title entry kali ini sbb banyak bender nak citer. So malas nak memeningkan memilih tajuk, that's y la aku letak "no title". :P

RUMAH TANGGA ERRA & YUSRY

Isu ni agak hangat di dada2 akhbar2 termasuk akhbar Bahasa Inggeris sejak beberapa hari ni. Walaupun sapa aku nak komen psl rumahtangga mereka (ye arr....aku bukan wartawan pun. :p), tapi aku memberi komen sebagai pemerhati rumahtangga dorang. Masa Yusry & Erra melangsungkan perkahwinan, ramai couple2 menjadikan dorang sebagai idola. Mana taknya, kemesraan dorang amat terserlah pada waktu itu. Tetapi keadaan tersebut tidak lama. Selepas 2 tahun mengecapi kebahagiaan tanpa seorang anak, akhirnya kebahagiaan tersebut dibawa angin yg tak tau sampai biler angin itu bertiup. Cumer bg aku, alangkah eloknya jika sekarang mereka ada anak dan aku pasti dgn izin Allah, anak tersebut menjadi barrier tuk dorang berpisah. Tapi sebagai peminat Erra & Yusry  (mungkin je aku peminat dorang. :p), aku doakan mereka dpt mencari penyelesaiain terhadap masalah yg mereka hadapi. Bglah mereka peluang utk menyelesaikan masalah mereka dan kita sepatutnya tidak menambahkan masalah yg dihadapi. InsyaAllah, jika mereka ada jodoh lagi mereka akan mengecapi kebahgiaan sehingga akhir hayat. Bak kata P Ramlee, "sedangkan lidah lg tergigit, apatah pula suami isteri".

KEK BATIK SARAWAK

Seperti yg aku ckp, aku teringin nak kongsi ngan u all mengenai kek Batik Sarawak. Actually aku first time rasa kek batik serawak ni masa raya kat rumah seorang artis yg memang berasal dr sarawak tahun lepas. Masa aku tgk kek batik serawak ni, aku terkejut sgt. Dlm hati aku, kek ni mesti susah nak wat. Ye arr, dah la cam colorful pastu corak dier very de interaktif. Pastu rasa la pelbagai jenis pattern kek tu. Aku rasa ada dlm 10 pattern. Kesemua 10 pattern ni mempunyai rasa yg berlainan. Ada rasa pudina, rasa oren dan mcm2 lg la. Sebenarnya, kek serawak ni masih baru bg org semenanjung. Walaupun kita boleh beli tikar serawak kat Nilai 3 ataupun nak beli ikan terubuk masin serawak di mana2 saja tetapi kalau tak silap aku, takder sapa yg jual kek serawak ni kat area semenanjung. U all boleh beli kek serawak ni hanya di Kuching. Tu pun tak semua tempat ada jual bender ni. Kedai yg jual kek ni berada di luar Kuching. So kene kuar sikit dr Bandar Kuching, baru jumpa kedai jual kek batik. Cuber teka bapa harga kek batik ni? Kalau kita boleh beli kek hari jadi yg 1/2 kg dlm harga rm 20 tetapi utk kek serawak, ianya berharga RM 120!!!. Beza rm 100 tuuuu. Huhu. Tapi utk harga kek yg kecik sikit (bentuk dier panjang sikit), harga dier RM 50. Bolehla wat 15 ptong (itupun kalau potong nipis senipis2nya). Memandangkan kek batik ada banyak patern, dorang pun jual ikut potong2 jer. Cuber tgk gambar kat atas. Dorang potong sikit2 beberapa pattern and jual dlm bekas microwave. Harga tok satu bekas adalah RM 25. Aku baru jer makan kek batik ni masa raya lepas. Ada 2 org kasi. Salah sorang drnya ialah artis yg aku sebutkan tersebut dan sorang lg maktam aku yg balik dr kuching 2 minggu lepas. Diharap kek batik serawak ni dpt dikomersialkan di semenanjung sbb kek batik ni bg aku lg hebat dr pencuci2 mulut dr luar negara seperti tiramisu. Cayalah org serawak!!!

MEMPERKENALKAN NORMAN NOOR

Tetiber lepas pi karaoke ngan si Norman Noor ari tu, aku rasa amat rugi jika bakat yg beliau ada tidak diketengahkan. Melalui blog inilah aku rasa cara aku utk menengahkan bakat terpendam Norman Noor. Norman Noor ialah seorang pelajar MMU yg sedang mengikuti kursus Financial Engineering di MMU ini. Sebenarnya beliau bukanlah dtg dr family yg merupakan anak seni tetapi aku sendiri mengangumi bakat beliau. Aku pun dpt tau yg beliau boleh menyanyi dr rakan baik beliau, Sopi, Pastu, aku ajak la beliau pi karaoke. Ingat lg waktu tu, first time dier masuk karaoke. Muker dier tersgtlah cuak. And lagu yg pertama membuat aku terkejut dgn suara beliau ialah lagu Jgn Bersedih Lagi. Seriusly lagu tersebut mengubah pandangan aku terhadap anak kelahiran Alor Setar Kedah ini. After that, aku dah berjanji dgn diri aku yg aku nak membantu norman noor utk menjadi seorang penyanyi. Aku yakin dgn bakat beliau dan aku rasa bakat beliau lebih hebat dr sesetengah bintang2 realiti TV. SUNGGUH!!!!!!!!.  Jemputan menyanyi beliau sungguh hebat. Beliau dijemput utk menyanyi di FCM Nite anjuran FCM club di JW Marriot Hotel, Kuala Lumpur. Lebih membanggakan, beliau membuat persembahan didepan Mantan Perdana Menteri kita, Dato' Seri Dr Mahathir Mohamad. Beliau bukanlah seorang yg ingin glamer kerana sebenarnya beliau adalah seorang yg pemalu tetapi tiada siapa dpt menafikan bakat yg beliau ada. Tahniah Norman Noor!. Bersyukurlah dgn suara yg anda ada. Dan aku sentiasa doakan yg ko akan berjaya dan dpt apa yg anda ingini iaitu memiliki single. Terbayang2 lg Norman Noor tarik lagu My Baby You. Good Luck Norman Noor!


Posted at 03:29 pm by Faiz Nordin

Pakcik MMA
December 10, 2005   11:07 PM PST
 
hahaha. tak sempat record la. skang ni tgh plan nak wat recording kat studio mmu. hehehe. tapi lagu2 saduran la. bukan lagi der sendiri :(
sape2
December 10, 2005   09:05 PM PST
 
kenapa tak letak skali lagu yg norman nyanyi?nk gak dengar ^_^
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< December 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics