Saturday, November 19, 2005
Perpecahan Mawi FC

Assalamualaikum....

Hari ni dunia hiburan kecoh dgn perletakan 2/3 dr jawatankuasa Mawi Fc. Tetapi di sebalik kehangatan ini, kita dah tau mengenai lagu2 yg bakal bertanding utk Anugerah Juara Lagu yg akan diadakan 15 Januari 2006. Biarlah aku ceritakan dulu mengenai separuh akhir juara lagu. Separuh akhir kali ni telah membuka mata sebilangan penggemar muzik malaysia. Ini kerana beberapa keputusan telah dipertikaikan. Antaranya lagu utk etnik kreatif dan yg paling penting adalah lagu kategori balada. Bg aku, ada beberapa lagu yg lebih layak utk masuk. Contoh lagu nyanyian to'ki dan juga Waheeda. Ini kerana kedua2 lagu ini lebih mempunyai kekuatan especially lagu to'ki tersebut. Utk kategori balada, ia cukup sengit. Bg aku kesemua lagu yg terpilih utk mara ke peringkat akhir layak kecuali lagu Jac iaitu wajah. Aku tidak mempertikaikan lagu gemilang kerana semestinya lagu tu wajib masuk memandangkan lagu tersebut telah dibawa dgn cukup hebat oleh jac tetapi pemilihan lagu wajah adalah bias kerana wajah adalah sebuah lagu tema dr sebuah program di TV3. Kalau begitu, lagu Misi Suara Hati juga patut dipertandingkan. Lagipun lagu wajah tersebut bukan single dr album Jac-Gemilang. So ini menunjukkan ada pilih kasih di situ. Aku mengakui kehebatan lagu tersebut especially part lirik tetapi status lagu tersebut yg wajar dipertikaikan. Tak apalah. Juara lagu kan program TV3. Lagipun tgkla, kesemua lagu dr bintang Malaysian Idol yg layak ke separuh akhir dpt mara ke peringkat akhir termasuk lagu dendangan Zehra Zambri utk etnik kreatif. Mungkin inilah peluang TV3 utk menaikkan kembali Malaysian Idol setelah Malaysian Idol kurang berjaya. Utk kategori pop rock, aku bersetuju dgn lagu2 yg terpilih.

Selesai komen aku pasal juara lagu. Ni citer pasal perletakan jawatan 2/3 AJK mawi fc termasuk presiden, penasihat dan setiausaha. Klik Malaysia View utk menyaksikan 2 PC (Press Conference). Satu PC yg dilakukan oleh 3 org AJK mawi fc yg ingin meletakkan jawatan dan juga PC dr pihak pengurusan mawi dan mawi sendiri. Cukup panas. Aku tgk kedua2 PC ni cam nak bubar UMNO rasanya. Hahaha. Mmg kecoh dan panas suasana di PWTC pada mlm tersebut. PC pertama yg dijalankan oleh 'bekas' AJK Mawi Fc ni dilakukan semasa Mawi melancarkan album terbaru "Yang Tercinta". Bg aku, tindakan mereka kurang elok kerana Mawi Fc tak sepatutnya memalukan mawi ketika majlis pelancaran album beliau. Mungkin pemilihan masa yg sgt tidak sesuai. Maka kecohla satu PWTC. Semua wartawan yg sepatutnya membuat liputan mengenai pelancaran album mawi terpaksa beralih arah utk membuat liputan PC tidak rasmi tersebut. Amat mengejutkan tindakan drastik yg dilakukan oleh mereka.

Sejurus pelancaran album mawi selesai dan tetamu kehormat yg hadir pd mlm tersebut pulang, Freddie Fernandez (Ketua MAESTRO), Mawi dan Abg Aman 'World' (PR Mawi) membuat PC kembali sebagai membalas PC yg dilakukan oleh 'bekas' AJK Mawi Fc tersebut. Mmg agak panas gak la Freddie Fernandez dibuatnya. Ye arr. Tindakan mawi fc seperti hendak memboikot mawi sendiri. Utk pengetahuan u all semua, apa yg berlaku mlm semalam adalah kemuncak dr rentetan masalah2 mengenai attitude mawi yg kurang menyenangkan. Tindakan mawi yg tidak dpt menerima teguran dr Mawi Fc setelah kantoi masuk pub @ disko inilah yg menjadi punca utk segala masalah. Mawi Fc mengatakan yg mawi sudah tidak jujur dan tidak ikhlas dlm dunia seni. Artikel Siti Jarum yg mengambil kenyataan mawi yg mengatakan Mawi Fc mengongkong dan mengacau beliau merumitkan keadaan. Tu baru citer dier masuk pub @ disko jer. Belum lg masalah2 lain yg tak wajar aku ckp di blog ini. Ntahlah. Bg aku, bender ni dah berlaku. Kadang2 apabila kita hanya bersangka baik ngan org, inilah padahnya. Kita tak boleh terima yg Mawi tu hanya manusia biasa dan bg mawi, aku berharap agar attitude beliau tidak sampai menjejaskan dan seterusnya membunuh karrier beliau sebagai penyanyi. Apa pun, u all semua boleh membaca blog elkapitan mengenai komen beliau dan bacalah topik2 hangat mengenai isu ini di laman web mawi fc.

Nak masuk tido. Esok nak beraya. Haha. Raya masih ada lg beb. :p. Agak frustrated sbb jadual sem ni agak mengelirukan. Wat eva pun, sem 2 tetap diteruskan. Huhu.

Wassalam

Posted at 12:19 am by Faiz Nordin

pakcik MMA
November 19, 2005   02:02 AM PST
 
hehehe. thanks kak betty for that comment. actually mawi masuk disko @ pub atas kehendak dier and not buat show. mmg kadang2 fc ni ada yg terlebeh 'poyo' but kes mawi ni susah sikit nak komen. nak kata pihak a betul takut pihak b plak yg betul.

kita cumer boleh mendoakan agar mawi success dan as a fan, just waitn and see apa yg berlaku.

pasal juara lagu, kak betty nyer pandangan sama jer ngan aku eekk? hehhe
RuffBetty
November 19, 2005   01:40 AM PST
 
pasal lagu balada yg masuk final mmg x puas hati pasal Jac masuk 2 lagu...bkn boikot jac *sbb sy sgt suke jugak lagu wajah tu* tp lagu2 lain pon hebat gak...mcm misha, aishah etc tp ntah la.....zehra tu lg la terkejut. i tot to'ki @ waheeda bole masuk.....mls nk komen. keputusan juri dh muktamad.

kecoh pasal Mawi fc dh dissolved. nk tanyer, kes mawi masuk disko tu sbb mawi kene perform ke atau dia suke2? bkn nk ckp ape...but bdasarkan pengalaman member2 betty yg pnah jd org kuat beberapa dak AF nyer FC nih...kebanyakannyer nk artis tu dgr ckp FC. artis kan ade life sendiri, diaorg bergantung kpd manager and sykt yg mereka bernaung nk cr mkn. kekdg artis ni x der la mane...tp fc yg lebey2. mawi sendiri ckp kalo dia silap tlg, tegur tp rasenyer teguran utk mawi dr ahli fc pon ade limit kot...jgn nanti org kate "mawi ikut telunjuk fc" ape pon, walaupon sy bknlah kipas susah mati mawi tp sy tetap sokong dia. mawi berhak utk tentukan perjalanan seni dia...jgn nanti org kate mawi dh tak WORLD...
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< November 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics