Friday, August 21, 2009
Buffet Ramadhan 2009

As promised, I put some of Buffet Ramadhan in Klang Valley. Sesekali merasai buffet Ramadhan tiada salahnya jika berkemampuan.


DEWAN PERDANA FELDA (03-26988302)
99 Hidangan tempatan.
RM 48 Nett

LEGEND KL
Di-Atas Brasserie
Throughout the holy month of Ramadhan, Di-Atas Brasserie will be showcasing a bountiful spread of Berbuka Puasa favourites such as Nasi Beriyani Gam, Assorted Laksa, Kambing Panggang, Rendang Daging Tok, Bubur Lambok and a medley of other scrumptious offerings for your dining pleasure.

Selamat Berbuka Puasa.

Ramadhan Buka Puasa Buffet     : RM85.00++

SWISS GARDEN KUALA LUMPUR (03-21413333)
Break fast with family and friends, savour authentic "Kampung" delights throughout the holy month of Ramadhan. Make your way to Flavors Restaurant where our chefs have prepared a feast featuring a wide variety of appetizers, and an array of traditional Ramadhan delights that will tantalize your taste buds and keep you coming back for more.

RM 65++ (50% off for AMEX Credit Card Holders)

CHECKERS CAFÉ, DORSETT REGENCY (03-27151000)
In the spirit of a traditional Malaysian Ramadhan, Checkers' master chefs are tasked to orchestrate a lavisg spead. Not to be missed are our signature Sup Rusa, Rendang Ayam, Sambal Udang Petai, Serunding Ayam, Bubur Lambuk, Sup Ekor, Balitong Masak Lemak Cili Api, Pari Asam Pedas, Patin Masak Tempoyak, Lemang, Ketupat and Aneka Kuih Raya. In addition, well-known local performer Syed Muradzi Syed Shamsul Baharun or Dee will be on hand every single day to ensure your great food is accompanied by great entertainment as well!
RM 69.90++

SERENA BRASSERIE, HOTEL NIKKO (03-27826228)
The holy month of Ramadan unites all Muslims in fasting, feasting, worship and prayer. A time for contemplation, spirituality and brotherhood and also a time of celebration as families and friends gather together to break their fast each evening. ‘Berbuka puasa’ in the comfort of Serena Brasserie and indulge in a magnificent spread of savoury dishes and traditional delights.. all prepared a-la-minute to ensure quality, freshness and taste.
RM 90++

INTEKMA RESORT SHAH ALAM (03-55225000)
Ala pasar malam
RM 40 Nett

GRAND SEASON
Rekindle this meaningful and Holy month with loved ones as you partake in our Berbuka Puasa spread. Featuring a lavish line-up of over 70 delectable dishes ranging from tempting appetizers to satisfying desserts, diners will be spoilt for choice. Not to be missed dishes include the ever-popular Nasi Beriyani Gam, Kambing Kuzi, Udang Bakar Berempah, Rendang Tok & Sup Gearbox
Ramadhan Buka Puasa Buffet     : RM69.00++ (30% off for Citibank Credit Card Holder)

KL CONVENTION CENTRE (03-23332866)
The highlight of the spread is Chef Shahril's venison, marinated in a secret blend of spices and roasted to perfection. With daily specials prepared on the spot at various action stalls, the menu also promises roasted lamb, chicken shawarma, traditionally grilled Southern Indian tandoori, ikan patin masak Padang (Padang-style Silver Catfish), Hainanese chicken rice, assorted sushi and sashimi, Penang assam laksa, sup tulang rawan (bone marrow broth), wholesome signature bubur lambuk (rice porridge) and the staple of any good pre-Raya gathering, succulently-spiced rendang tok, our signature dish.
RM: 85++ (Diskaun 20% utk CIMB Credit Card)

GRAND CONTINENTAL KUALA LUMPUR (03-26939333)
Selera Kampung
RM 52++

RESTORAN SERI MELAYU, JALAN CONLAY (03-21451833)
Aneka Rasa Ramadhan
RM 70++

RESTORAN BERPUTAR SERI ANGKASA, MENARA KL (03-20205055)
Middle East specialty.
RM 135++ (Too pricey. Huhu)

HILTON PJ
Citrasa Kampung
First 3 days of Ramadhan
Adult : RM64++ Child (below 12 years old) : RM57++

The next one week
Adult : RM89++ Child (below 12 years old) : RM57++

The following two weeks
Adult : RM99++ Child (below 12 years old) : RM59++

The last 6 days of Ramadhan
Adult : RM89++ Child (below 12 years old) : RM57++


RESTORAN KUNANG-KUNANG (03-41052015)
Kambing Golek & Beef Lasagna
RM 47+

CONCORDE KL (03-21442200)
Don’t miss Chef Abbas’ Ramadhan specialties. Sample whole lamb briyani or ayam briyani.Take a whiff of the aromatic herbs and spices. So delicious till the last bite. Also, sample mouthwatering kampung fare like dendeng berlado, ayam panggang bumbu rojak, ikan masak belanga, otak-otak gelang patah.
Melting Pot Cafe
RM82.00++ per person (Plus! FREE flow of teh tarik + kurma box)
Concorde V Hall
RM75.00++ per person (Plus! FREE flow of teh tarik + kurma box)
*20% discount during 1st week and last 3 days of Ramadhan.

SALOMA BISTRO (03-21610122)
Buka Puasa with the unique flavours that marked the golden era of our famous artist, Saloma. One taste of our authentic Malay dishes will transport you back to the good old days of time-honoured traditions.
Our "Macam-Macam Rasa" menu varies every day, Ayam Percik Sri Gading, Sotong Sumbat Otak-Otak, Kepah Lemak Cili Padi, Pengat Durian and more.
Sit back. Go down memory lane as our cultural performances entertain

RM 65 Nett

CONCORDE SHAH ALAM (03-5512 2200)
Meaningful moments and goodwill are shared with loved ones when you berbuka puasa at Concorde Hotel Shah Alam. Over 100 dishes of time honoured recipes await at our Ramadhan Buffet. Make Concorde Hotel Shah Alam the crowning reward at the end of your day.
RM 75++

MAYA BRASSERIE, HOTEL MAYA (03-2711 8866)
Then came the Malay dishes of individual combination of cold and hot appetizer on plate, namely the Kerabu Mangga with Thai Fish Cake, Cucur Bersayur Udang, Homemade Otak-Otak with Kelio Sauce, Baked Honey Sotong Sumbat with Chicken Madu & Herb on Saucer, and Chicken Satay with Condiments and Lemang Serunding.
RM 80++
ELPATIO, HOTEL MELIA (03-27852828)
BREAK fast this Ramadan with tasty dishes prepared by ‘the Kings’ chef’ Mohd Sharif at Melia Hotel Kuala Lumpur’s El Patio Cafe. Sharif who has over 30 years of experience, was once the cook for the King of Bahrain, Hamad Isa Al-Khalifa. In fact, it was during his three years working for the king that Sharif began experimenting with various Middle-Eastern recipes to come up with fresh new dishes.  
RM 58++

CORUS HOTEL JALAN AMPANG (03) 2161 8888
Join us to “Buka Puasa” with special flavors from all over Malaysia such as Ayam Percik Kelantan, Ketam Masak Lemak from Negeri Sembilan and wash it all down cool sugar cane juice, air bandung and kurma juice.
RM 75++ (20% off for AMEX & CITIBANK Credit Card Holder)

BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM (03-55118811)
Enjoy a lavish buka puasa meal featuring a colourful mix of traditional Ramadhan delights, hawker stall favourites, a mix of

* Traditional Malay Cuisine
* Middle East Cuisine
* Western Cuisine
* Little China Town
* Japanese Appetizers

RM 85++ ((20% off for AMEX, Direct Access & CITIBANK Credit Card Holder)

EQUATORIAL KL (03-21617777)
Break Fast At The Peak With Nipah Coffeeshop's Ramadhan Promotion
RM 92.00 ++ per person

CYBERVIEW LODGE, CYBERJAYA (03-83127091)
RM 70++

BRISDALE HOTEL (03-26948833)
Gema Ramadhan 'Selera Kampung' Buffet Dinner
Price : RM35++ Adult

KL INTERNATIONAL HOTEL (03-2697 8833)
The menu will vary from day to day, and will cover a spectrum that ranges from salad to pasta and desserts. Recommended among the main dishes are the Rendang Tok Perak, Daging Kurma Johor, Gulai Perut Rebung, Siput Sedut Masak Cili Api and Daging Lemak Pisang.
RM 48++

PUTRAJAYA MARRIOT
RM85++

HOTEL ISTANA
RM99++

SIME DARBY CONVENTION CENTRE (03-2089 3799)
THE Ramadan buffet at the Sime Darby Convention Centre (SDCC) will feature a spread that includes traditional Malay and Chinese cuisine. Among the specialities highlighted were nasi briyani gam, a variety of masakan gulai kawah berempah and the Churrasco barbecue skewer. 
RM 60++


Selamat mencuba & selamat berbuka puasa!

Posted at 04:58 pm by Faiz Nordin
Ada (1) komen, komen anda?  


Saturday, May 23, 2009
Bz tahap gaban

Wohoho.

Lama tidak update ini blog.

Sgt bz dgn keje di TM.

Skang tgh wat training nationwide utk satu system baru di TM.

Baru balik dari Sabah. Ahad ni ke Taiping dan Selasa akan ke Kuching.

Nasib baik tip pi Bali just around the corner.

Boleh release tension sat di sana nanti.

I will update this blog once im free.

Take care dude.

Posted at 12:41 am by Faiz Nordin
Tulis Komen Anda Di Sini  


Tuesday, April 07, 2009
Cabaran Besar Buat Najib

Assalamualaikum...........

Secara rasmi, BN telah kalah di Bukit Gantang & Bukit Selambau. Kehadiran Tun Mahathir memberi ceramah langsung tidak memberi impak buat pengundi di dua kerusi ini. Ia petanda yg amat malang buat Dato Seri Najib yg baru tak sampai seminggu mengangkat sumpah sebagai PM. Adakah teori R.A.H.M.A.N mmg benar2 akan berakhir dan tiada teori baru yg mengantikan teori R.A.H.M.A.N tersebut.

Cabaran besar buat Dato Seri Najib adalah utk menarik pengundi muda & pengundi bukan Melayu agar kembali ke BN. Jika tidak, Najib merupakan perdana menteri terakhir dari kalangan pemimpin UMNO. Najib hadir di kala negara kita menghadapi kegawatan ekonomi & politik yg dahsyat. Saya yakin jika beliau mengikut jejak langkah Tun Razak, insyaAllah segala kegawatan yg sedang berlaku dapat diselesaikan.

Melihat kepada bayangan senarai kabinet beliau yg akan diumumkan esok, saya yakin ia mampu memberi keyakina kembali kepada rakyat. Tambahan pula, tiada satu pun dari team Pak Lah yg dibayangkan akan menganggotai senarai kabinet Najib. Berikut adalah bayangan kabinet Najib yg saya dapat dari sumber yg dipercayai:
  • Muhyiddin - TPM & Kementerian Dalam Negeri
  • Datuk Seri Hishammuddin Hussein akan kekal menerajui kementerian pelajaran yang dijangka digabungkan dengan kementerian pengajian tinggi.
  • Datuk Mukhriz Mahathir dijangka menerajui kementerian belia dan sukan.
  • Datuk Ismail Sabri Yaakob dijangka dipindahkan ke kementerian pelancongan.
  • Senator Datuk Azian Osman dijangka dilantik sebagai menteri di jabatan perdana menteri (JPM).
  • Datuk Razali Ibrahim dijangka dilantik menerajui kementerian kemajuan luar bandar dan wilayah.
  • Ahmad Maslan dijangka dilantik menerajui kementerian penerangan
  • Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dijangka dilantik menggantikan Muhyiddin di kementerian perdagangan antarabangsa dan industri (MITI).
  • Datuk Seri Shafie Apdal dijangka dilantik sebagai menteri pertahanan.
  • Datuk Tajuddin Abdul Rahman pula dijangka dilantik sebagai menteri dengan tugas-tugas di JPM.
Yg pelik, di mana nama Khairy Jamaludin?


Posted at 09:54 pm by Faiz Nordin
Ada (1) komen, komen anda?  


Monday, April 06, 2009
Irwansyah - Camelia

Assalamualaikum.....

Saya teringin sgt utk mengulas tentang peralihan kuasa dari Tun Abdullah ke Dato Seri Najib. Tapi saya akan ulas selepas keputusan 3 pilihanraya kecil. Utk sementara waktu, saya ingin berkongsi tentang lagu yg sering saya dengar lately. Lagu yg cukup syahdu dari Irwansyah iaitu Camelia. Klik tajuk utk download lagu ini:

IRWANSYAH CAMELIA

Camelia maafkanlah aku
Karena ku tak bisa temani tidurmu
Camelia lupakanlah aku
Jangan pernah lagi kau temui aku

Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku
Kau wanita yang tegar
Aku mohon lupakan aku

*
Sudahlah jangan menangis lagi
Ku rasa cukup sampai di sini
Mungkin di suatu saat nanti
Kau temui cinta yang sejati

**
Sudah cepat lupakanlah aku
Jangan pernah ungkit masa lalu
Ku takut kekasihku pun tahu
Kau pernah menjadi simpananku

Camelia...

Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku

Back to *,**

Back to **

Camelia...

Posted at 08:32 pm by Faiz Nordin
Tulis Komen Anda Di Sini  


Sunday, April 05, 2009
Selamat Tinggal Pak Lah

Mungkin agak lambat utk saya mengucapkan selamat tinggal buat Pak Lah yg juga kini bergelar Tun. Walauapapun kritikan saya selama ini terhadap beliau sungguh kasar, tapi percayalah, ia demi kebaikan Agama, Bangsa & Negara saya.

Selamat maju jaya Pak Lah. Semoga berbahagia di samping keluarga dan sentiasalah menyokong UMNO sepanjang hayat. Terima kasih atas masa yg dikorbankan selama menjadi Perdana Menteri Malaysia yg kelima.



Posted at 09:45 pm by Faiz Nordin
Tulis Komen Anda Di Sini  


Wednesday, March 11, 2009
PPSMI perlu diteruskan!

Salam semua.

Maaf saya sudah lebih sebulan tidak mencoret apa2 di blog ini. Kesuntukan masa di samping masalah akses internet menjadi penghalang saya menulis coretan terkini. Saya sudah lama ingin menulis tentang PPSMI lebih2 lagi ramai mendesak agar PPSMI dihapuskan especially satu golongan yg kononnya mempertahankan bahasa melayu iaitu GMP. Beginilah, saya seorang anak melayu dari kampung. Saya dibesarkan dalam keadaan persekitaran saya yg bertutur dalam Bahasa Melayu sepenuhnya. Hanya semasa saya belajar Bahasa Inggeris, saya berada di luar Bahasa Melayu. Itupun, semasa saya berbual dengan guru Bahasa Inggeris, adakalanya kami berbahasa melayu sahaja. Jika bertutur dalam Bahasa Inggeris, ada yg menjeling seolah2 saya tidak kenal asal usul bahasa saya.

Apabila saya diterima masuk ke MMU iaitu salah satu universiti yg mana bahasa pertuturan adalah English 100%, saya telah keluar dari kempompong kehidupan saya. Minggu orientasi, saya diam sepanjang masa kerana saya malu tidak boleh bertutur dalam Bahasa Inggeris. Alhamdullilah setelah graduate dr MMU dan kini sudah bekerja, saya dapat membiasakan diri walaupun kadang kala, English saya broken.

PPSMI merupakan platform awal utk anak2 Malaysia dalam mempelajari English utk kebaikan masa depan mereka. Lagipun buku2 berkaitan Sains & Matematik di peringkat pelajaran tinggi ditulis dalam Bahasa Inggeris. Kita bukan mendidik anak2 Malaysia utk melupakan Bahasa Melayu tetapi kita berikan mereka peluang yg lebih cerah buat mereka. Lagipun, secara keseluruhannya, hanya 3 matapelajaran yg diajar dalam Bahasa Inggeris. Ia hanya mencakupi kurang dari 50% daripada jumlah pembelajaran & pengajaran di sekolah. Aktivis2 bahasa ini perlu melihat di manakah kedudukan Bahasa Melayu di peringkat universiti sebelum membangkang PPSMI. Kalau PPSMI diberhentikan, ia seakan mengecikkan peluang mereka melanjutkan pelajaran lebih tinggi dalam bidang Sains & Matematik kerana di peringkat tinggi, ia hanya dilakukan di dalam Bahasa Inggeris.

 Kita selalu comparekan dengan bahasa Jepun & Perancis tapi di mana bahasa kita berbanding bahasa mereka? Kita berada jauh di belakang mereka. Kita perlu mendalami bahasa lain sebelum kita mengangkat bahasa kita di hadapan. Jgn sempitkan pemikiran kita utk sesuatu yg lebih baik utk generasi akan datang.

Secara akhirnya, fikirlah semasak2nya. Kita tidak mahu satu hari nanti, kita menyesal dengan tindak tanduk kita sekarang. Berfikirlah secara futuristic dan bukan hanya melihat keadaan sekarang.

Wassalam

* Sekadar sampingan, bacalah luahan hati seorang anak kecil yg baru berumur 11 tahun. Ia lebih berfikiran matang berbanding golongan anti PPSMI*
http://adamazhar.blogspot.com/2009/03/good-thing.html


Posted at 02:31 pm by Faiz Nordin
Ada (3) komen, komen anda?  


Thursday, February 05, 2009
Kerajaan Perak Bertukar Tangan

Assalamualaikum.....

3 Februari 2009 adalah cuti umum di Perak utk meraikan ulang tahun ke 25 pemerintahan Sultan Azlan Shah. Sepatutnya tarikh tersebut diraikan sebagai menghargai jasa & sumbangan Sultan Azlan Shah selama 25 tahun menjadi Sultan Perak. Tetapi amat malang sekali, tarikh tersebut mungkin menjadi tarikh yg akan diingati oleh rakyat Perak dalam lipatan sejarah. Tarikh tersebut adalah permulaan bagaimana krisis politik Perak berlaku apabila 2 ADUN PKR telah keluar parti dan menjadi ADUN Bebas.

Saya tidak mahu mengulas panjang mengenai krisis di Perak kerana isu ini bukanlah isu di Perak semata2 tetapi telah menjadi isu nasional amnya dan everyone yg peka dengan isu semasa should know apa yg telah terjadi. Sehingga tulisan ini ditulis, krisis politik di Perak belum berakhir dan ribuan penyokong PR (bukan rakyat Perak sahaja) sedang berkumpul di Kediaman Rasmi Menteri Besar utk memberi sokongan kepada Dato Seri Nizar Jamaluddin yg tidak menurut titah Sultan Azlan Shah utk meletak jawatan.

Sejak awal lagi iaitu sejak Dato Seri Anwar Ibrahim (DSAI) menghebohkan bahawa ada MP BN akan lompat parti lagi, saya sgt tidak setuju dengan lompat parti ini. Tak kisahla dari BN ke PR atau sebaliknya. Inilah yg terjadi apabila wakil rakyat lompat melompat ini. Honestly, saya tidak tahu di mana pendirian ADUN Bota dalam isu lompat melompat ni. Begitu bangga apabila DSAI menyarung baju PKR tetapi kebanggaan itu hanya sementara apabila beliau kembali ke UMNO.

Ketika ini, pemimpin PR especially DSAI menuduh taktik BN merampas kuasa di Perak sebagai perbuatan tidak bermoral tetapi siapa yg bangkitkan isu ini sejurus selepas pilihanraya ke 12? Siapa yg mengetuai rampasan kuasa BN di sabah pada 1990an? Siapa lagi kalau bukan DSAI. Suatu fakta yg nampak gayanya DSAI telah menjilat ludah beliau kembali atau lebih senang lagi cakap tak serupa bikin. Perlu diingat, dalam kes lompat parti, DSAI yg mula bersuara sehingga tercetusnya 16 September 2008. Menjolok sarang tebuan tapi terkena sengatnya. Begitu juga dengan gelaran yg diberikan oleh YB Zulkfli Nordin dari PKR. Sebelum ini beliau beria2 menyokong MP BN yg mahu melompat ke PR tetapi hari ini beliau telah samakan 4 ADUN yg telah lompat parti ini sebagai beruk. Di mana ciri2 kepimpinan & pendirian beliau?

Krisis politik di Perak menguji hubungan rakyat dan sultan. Apapun yg berlaku, kita especially org Melayu perlu hormati sultan kerana sultan merupakan benteng terakhir org Melayu. Kalau org Melayu terpinggir dari segi kuasa ekonomi, politik & sosial, Sultanlah yg akan membela kita. Jadi, jgn sesekali mengambil tindakan yg boleh dikatakan menderhaka buat sultan. Ini kali ketiga hubungan sultan & rakyat diuji selepas pilihanraya ke 12. Kes pemulauan oleh Lim Kit Siang terhadap majlis angkat sumpah Menteri Besar Perak ketika itu iaitu Dato Seri Nizar Jamaluddin, krisis pemilihan Menteri Besar Terengganu dan kali ini krisis politik di Perak yg memerlukan campur tangan istana. Kalau org bertanya pada saya, saya juga akan memberi pandangan agar DUN Perak dibubarkan tetapi pada masa yg sama, kita tidak boleh menderhaka dengan titah sultan. Dato seri Nizar & Pakatan Rakyat seharusnya tidak mengingkari titah Sultan especially Sultan Perak yg sgt expert dlm undang2 memandangkan beliau merupakan bekas Ketua Hakim Negara suatu ketika dulu. Sultan Perak sudah tentu ada alasan tersendiri engapa keputusan tidak membubarkan DUN dibuat. Ingat, jgn sesekali ingkar arahan sultan.

Pada masa yg sama, kerajaan BN yg bakal dibentuk esok melalui Menteri Besar yg baru iaitu Dato Dr Zambry juga tidak boleh hidup selesa. 3 ADUN Bebas tersebut tidak mustahil boleh menjadi lalang dan jika salah seorang daripada 3 ADUN Bebas ni masuk Pakatan Rakyat balik, takhta kerajaan Perak akan bertukar tangan dari BN ke PR.

To all rakyat Perak, plzz cal down. Jgn terlalu ikut perasaan. Krisi politik di Perak masih belum berakhir. Saya menjangkakan episod terakhir adalah hari esok tetapi hari esok lebih mencabar dari hari2 yg sebelumnya. Jgn hanya taksub pada seseorang pemimpin, kita gadai agama, bangsa & negara. Saya amat risau dengan krisis politik di Perak memandangkan ia sgt berkaitrapat dengan keharmonian kaum. Saya pasti masyarakat Cina sudah berasa gusar apabila hanya 2 sahaja wakil Cina dalam kerajaan BN yg bakal dibetuk (itupun 1 kerusi Bebas) dan masyarakat India pula risau apabila tiada satu pun wakil dari kaum tersebut dalam kerajaan baru BN. Berikut merupakan jumlah kerusi ADUN mengikut kaum sebelum & selepas krisis ini:

Kerajaan PR: Melayu - 9
                      Cina -17
                      India - 5

Kerajaan BN: Melayu - 29
                      Cina - 2
                      India - 0

Adalah diharapkan krisis politik di Perak tidak menganggugugat keharmonian kaum di Perak secara khususnya & Malaysia secara amnya. Saya amat berdebar menunggu harI esok yg mana saya harapkan esok merupakan hari terakhir utk krisiS politik di Perak.

Wassalam

Posted at 11:08 pm by Faiz Nordin
Ada (5) komen, komen anda?  


Saturday, January 31, 2009
Lompat Parti

Petikan 1:
ADUN Bota, Datuk Nasarudin Hashim dari UMNO telah keluar parti dan melompat ke PKR pada 25 Januari 2009.

Petikan 2:
2 ADUN PKR juga dari Perak iaitu Jamaluddin Mohd Radzi dan Kapt (B) Mohd Osman Mohd Jailu dilaporkan akan keluar dari PKR dan menjadi ADUN Bebas setelah tidak berpuas hati dengan 2 EXCO Perak dari DAP iaitu Datuk Ngeh Koo Ham dan setiausaha Nga Kor Ming.

Petikan 3:
Sebuah akhbar berbahasa Cina hari ini melaporkan beberapa Adun BN Negeri Sembilan akan meninggalkan parti itu dan menyertai Pakatan - keputusan yang boleh menggugat kestabilan kerajaan BN di negeri itu.

Petikan 4:
Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin dari Parti Keadilan Rakyat (PKR), yang sebelum ini disebut-sebut menyertai Umno atau PAS, menggesa ahli-ahli Parlimen dari Umno agar menyertai PAS untuk membentuk kerajaan persekutuan yang baru. Dengan sokongan Ahli Parlimen PKR seramai 31 orang (21 beragama Islam) maka PAS akan boleh membentuk Kerajaan Persekutuan dengan majoriti yang selesa.

What the hell Malaysia Politic like this? Seriusly, lompat parti bukanlah satu masalah etika tapi ia sgt menganggu kestabilan politik. Plzz respect apa yg rakyat pilih. Faktor calon bukanlah faktor utama pengundi mengundi mereka tetapi banyak faktor lain yg mempengaruhi.

Plzz stop the lompat2 parti. Saya cabar ADUN Bota letak jawatan and buat reelection balik kalau betul dakwaan beliau yg kata ramai pengundi kawasan beliau bersetuju dengan tindakan beliau. Buktikan dengan pilihanraya kecil & bukannya dari kenyataan dari hanya beliau sorang.

Mengenai kenyataan YB Zulkifli Nordin, saya confuse, beliau ni masih PKR atau dah masuk PAS? Walaupun kedua2 parti ini sama bumbung atas nama Pakatan Rakyat tapi kedua2 parti politik ini mempunyai ideologi yg berbeza dan salah satu parti ni boleh keluar dari Pakatan Rakyat bila2 masa.

Sesungguhnya, lompat parti ini telah membawa satu gelombang baru yg dijangka hangat tahun 2009. Kalau tahun 2008 adalah gelombang rakyat tapi tahun ini dijangka gelombang wakil rakyat akan berlaku berikutan ADUN Bota melompat parti.

Saya lihat parti pembangkang beriya2 mahu menarik seramai mana wakil rakyat BN sebelum Dato Seri Najib menjadi PM. Ini kerana mereka mengambil kesempatan di atas kelemahan Pak Lah dan mereka gusar kalau2 Najib akan membawa ekonomi Malaysia ke tahap yg membanggakan seperti arwah ayah beliau Tun Razak dan menarik balik sokongan rakyat ke BN.

Tapi perlu diingat, kalau betul mahu lompat parti tak kisahla BN ke PR atau sebaliknya, seeloknya wakil rakyat tersebut meletakkan jawatan agar rakyat memilih sama ada masih mengundi wakil rakyat yg telah melompat parti tersebut atau masih setia bersama parti. Tindakan ini wajar dilakukan oleh wakil rakyat yg mahu melompat parti agar mereka melompat parti dengan lebih bermaruah dan tidak pengecut!.

Wassalam

Posted at 08:56 am by Faiz Nordin
Tulis Komen Anda Di Sini  


Monday, January 19, 2009
Analisa PRK K.Terengganu - BN Makin Parah

Assalamualaikum......

Maaf jika saya lambat utk mengulas mengenai kekalahan BN di Kuala Terengganu. Pertamanya, saya ingin ucapkan tahniah kepada Pas melalui Mohd Abdul Wahid Endut yg telah memenangi PRK K.Terengganu mengalahkan calon BN, Dato Wan Farid dan calon Bebas. Bagi saya, kekalahan BN di PRK K.Terengganu telah memalitkan lagi luka dan nanah buat BN. Bagi saya, faktor calon telah menjadi punca utama kenapa BN tewas di samping imej BN yg masih lagi belum pulih. Nampak gayanya, BN belum berubah di hati pengundi terutamanya di Kuala Terengganu. Saya bersetuju dengan kenyataan ini kerana bagi saya, BN masih lagi di takuk lama. Saya pelik kenapa BN meletakkan Dato Wan Farid sebagai calon sedangkan beliau merupakan bekas setiausaha politik kepada Pak Lah. Perlu diingatkan bahawa segala pihak yg ada kaitan dengan Pak Lah perlu dihapuskan dalam UMNO & BN. Maaf jika analogi saya kasar tetapi Pak Lah umpama najis yg perlu dibuang dengan segera dalam UMNO. Kenyataan Dato Seri Hadi Awang yg mahu Pak Lah kekal adalah semata2 strategi utk pilihanraya umum akan datang.

Saya kurang pasti apa motif Pak Lah mahu meletakkan Dato Farid sebagai calon sedangkan Dato Farid sudah menjadi ahli dewan negara dan kita semua tahu Dato Wan Farid merupakan org Pak Lah yg mana rakyat sudah tidak boleh menerima legasi Pak Lah sejak kes jambatan bengkok lagi. Kekalahan Dato Wan Farid menunjukkan UMNO & BN semakin tidak diterima rakyat walaupun pada yg sama PR juga mempunyai isu yg boleh menjejaskan undi mereka. Bak kata Tun Dr Mahathir, org benci BN lebih tinggi dari org benci parti pembangkang.

Now, UMNO & BN perlu melakukan perubahan dengan segera. Bagi saya, perubahan drastik adalah menyingkirkan org2 Pak Lah dari UMNO terutamanya Khairi Jamaluddin. Keduanya, wakil2 rakyat BN tidak boleh terlalu memilih kroni sehinggakan org yg berkelayakan dibuang. Wakil rakyat BN tidak boleh terlalu sombong dan hanya jenguk muker masa pilihanraya. Ketiga, BN perlu merapatkan kembali parti2 komponen agar jurang hubungan antara kaum dapat dikurangkan. Berbanding dgn PR, BN nampak lebik racist terutamanya UMNO tetapi dalam masa yg sama PAS & DAP tidak sebulu dalam isu hudud. Keempat, BN perlu lebih agresif dan lebih segar utk menarik pengundi muda. Ketika ini, saluran2 awal yg lebih memihak kepada BN manakala saluran2 yg mewakili org muda dikuasai oleh pembangkang. Mengapa? Sistem ekonomi yg lemah di samping akauntabiliti yg dipersoalkan menjadi faktor kenapa BN ditolak oleh golongan muda.

Secara keseluruhan, landskap politik negara makin bercelaru. BN terus hanyut manakala PR pula sudah mula ada isu antara parti komponen. Yang pasti, rakyat bingung mana satu yg lebih layak. Honestly, saya membuat pengakuan yg saya akan masuk PAS jika UMNO terus tidak berubah dan PAS keluar dari Pakatan Rakyat. Jika dua2 situasi ini berlaku, saya akan mempertimbangkan utk masuk PAS. Ini adalah pengakuan ikhlas saya demi agama, bangsa & negara. InsyaAllah.

Apapun, just wait and see apa yg akan berlaku. Hopefully, everything will be fine and Malaysia terus aman dan damai tanpa ada masalah. InsyaAllah

Wassalam.


Posted at 11:10 am by Faiz Nordin
Ada (1) komen, komen anda?  


Monday, January 12, 2009
Mari Boikot!

Assalamualaikum........

Ini adalah jenama barangan yg perlu diboikot kerana menyokong perjuangan Yahudi di Israel. Btw, marilah kita boikot sebanyak yang mampu. Walaubagaimanapun, ada beberapa perkara yg kita tak mampu nak boikot seperti IBM mahupun Intel.

Senarai Syarikat Yang Menyokong Israel

Syarikat : Phillip Morris
Produk :
Rokok dan Makanan
Jenama :
Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector's Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C e d'Or, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince
Fakta :
12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD
80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARI

Syarikat :
Coca-Cola - McDonalds - Burger King - Pizza Hut, KFC
Produk :
Minuman Jenama : Light Coke, Fanta, Sprite, Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper
Fakta :
Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel. Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi dari kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.

Syarikat :
Nestle
Jenama :
Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips
Fakta :
Syarikat Swiss ini dimilikki 50.1% oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R & D. Pada tahun Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat :
Disney
Produk :
Disneyland, Euro-Disney, Jenama Disney, Kartun, Filem
Fakta :
Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai US
1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk menguasai Jerusalem sepenuhnya.

Syarikat :
Delta Galil Industries Ltd.
Produk :
Pasaraya, Pakaian dan Kasut
Jenama :
JC Penney , Carrefour Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca
Fakta :
Syarikat kain terbesar Israel. Pengasasnya Dov Lautman adalah kenalan rapat Presiden Israel ketika itu Ehud Barak.

Syarikat :
Nokia
Produk :
Telekomunikasi, talipon bimbit dan elektronik
Fakta :
Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.

Syarikat :
Danone
Produk :
Makanan, minuman dan biskut
Jenama :
Evian, Alpina, LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant? Galbani, Danao, Danette
Fakta :
Pada tahun 1998 Franck Riboud bagi pihak Danone menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel, Netanyahu. Anugerah tertinggi negara Israel untuk syarikat yang memperkukuhkan ekonomi Israel. Institut Danone, satu institut Penyelidikan dan Pembangunan telah di tubuhkan di Israel pada tahun 1998.

Syarikat :
Johnson & Johnson
Produk :
Kesihatan.
Fakta :
Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.

Syarikat :
Revlon
Produk :
Kosmetik
Fakta :
Jutawan Ronald Perelman yang memilikki Revlon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisma dan Israel.

Syarikat :
AOL Time Warner
Produk :
Media Elektronik dan Cetak
Jenama :
ICQ, Warner Bros, CNN, AOL, Times magazine
Fakta :
AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat :
IBM
Fakta :
Mempunyai 1700 pekerja di Israel. Satu dari 3 syarikat yang disanjung semasa Jamuan Makan Malam Liga Persahabatan Amerika-Israel Untuk Demokrasi pada 25 Jun 2001 bersama Ariel Sharon.

Syarikat :
L'Oreal
Jenama :
Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson
Fakta :
Setelah disaman US 1.4 juta kerana menulis surat pada Liga Arab bahawa mereka menutup kilang di Israel, mereka kemudian melabur dengan begitu banyak di Israel. Kongres Yahudi Amerika amat berpuas hati dengan L' Oreal dan menganggap mereka sahabat akrab.

Syarikat :
Intel
Produk :
Perkakasan komputer
Fakta :
Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.

Syarikat :
Est Lauder
Jenama :
Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila
Fakta :
Pengerusinya, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.

Syarikat :
News Corporation
Produk :
20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper Collins
Fakta :
Murdoch's New Corp. melabur dengan begitu banyak di Israel.

Syarikat :
Kimberly-Clark
Produk :
Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX products Freedom, Scottex
Fakta :
Pada tahun 1998 Robert P. Van der Merwe , Pengerusi Kimberly Clark , menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu, kerana sumbangan mereka dalam membangunkan ekonomi Israel.

LAIN-LAIN SYARIKAT


Syarikat :
Procter and Gamble
Produk :
Kesihatan, sabun, syampu
Jenama :
Head & Shoulders, Pert Plus, Pentain, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, close up, colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action 500, Bonux, Mr Clean

MARS INC - Bounty, M&M's, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben's, Whiskas, Pedigree, Balisto, Brebbies

HASBRO - Parker, Pokemon, Star Wars, Episode I, Monopoly, Brothers, MB, Playskool, Tiger

GILETTE - Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Paper-Mate, Parker, Waterman

COLGATE PALMOLIVE - Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy, Paic

Haagen - Dazs Ben & Jerry, CAMPBELL, Kellogg, Canderel, Levis, Raid, Heinz.
 
 

Posted at 03:35 pm by Faiz Nordin
Ada (2) komen, komen anda?  




Next Page
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< December 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics